Asistentura sa 25-26

Grozni

New member
Poštovanje i pozdrav svima!
Dolazin iz Zadra i iman 25 godina. Osićan potribu da van se obratin jer neman s kim konkretno razgovarati o svemu Å¡ta me zanima.

Odluku da pošto poto želin ostvariti karijeru na brodu donija san nakon dugo premišljanja i shvatija da ne želin kasnije u životu žaliti za propuštenon prilikon.
PokuÅ¡a san se na sve moguće načine snalaziti na kopnu, ali shvatija san i ja da to nije život,već preživljavanje.
ZavrÅ¡ija san pomorsku Å¡kolu i nije me nikad privlačila ideja života na moru, ali Å¡ta iden stariji minjan miÅ¡ljenja o puno toga pa tako i o samoj struci.
Privlači me to Å¡to se trud,želja i rad na kraju isplate. Iman volju za učenjen i spreman san na apsolutnu predanost ukrcaju.

Sad mi je najveća briga obnova D2 breveta. Gospođa u kapetaniji mi je rekla da su ispiti za obnovu svaki tjedan, ali mene brine Å¡ta san pozaboravlja veliku večinu steknutog znanja iz srednje i ne znan odakle početi sa nadoknadon gradiva jer ipak je od toga proÅ¡lo dobrih 7 godina pa ako neko ima iskustva bija bi mu zahvalan na bilo kakvoj informaciji.

SluÅ¡an od bezbroj ljudi doživljaje i miÅ¡ljenja o samon poslu, ali tek sad kužin da mi niko ne more priniti kako će mi biti dok sam ne oden i ne proban.

Nego najviše me zanimalo kakva su vaša iskustva sa ljudima koji ovakvu odluku donesu u mojin godinama.
Kakav je pristup samih kompanija prema ljudima koji tu odluku donesu u srednjin dvadesetima. Pribojavam se da svi žele mlađe ljude u danaÅ¡nje vrime, ali to me ne sputava.

Izvinite na dugon postu i grubon formatu jer prvi put pišen :)

ako si ti sam sa sobom odlučija, onda samo naprid!
ja san sa 30 godina krenija i evo me trenutno između grenlanda i islanda i ne žalin sekunde

Sent from my NOA_H10 using Tapatalk

Do 30te je najbolje doma proziviti najbolje godine zivota a iza 30te navigati.

Danas ko krene na brod sa 18g nece puno zivota viditi.

Poslano sa SM-G950F

Ja sam takodjer krenuo nesto kasnije.
Mislim da nema problema osim sto neke kompanije imaju tzv. "age limit" za kadeturu odnosno asistenturu. Tu mozes biri ogranicen u odnosu na mladje kolege.

U svakom slucaju, samo naprijed [emoji106] ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Prijatelju ja sam sa 25 dobio ukrcaj ko kadet...da sam bio ove pameti sa 18 god...eh ;D Nista kasno samo deri ,za onog ko hoce radit para uvijek ima.
Pozz iz Finske.

Ja sam takodjer krenuo nesto kasnije.
Mislim da nema problema osim sto neke kompanije imaju tzv. "age limit" za kadeturu odnosno asistenturu. Tu mozes biri ogranicen u odnosu na mladje kolege.

U svakom slucaju, samo naprijed [emoji106] ...

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Jel se zna možda koji je age limit za te kompanije?
Čisto iz znatiželje me zanima, prezpostavljam do 25?

Ja sa 40 imam dogovorenu asistenturu u 11 mj. A prika je joÅ¡ stariji iÅ¡a na ass. Struja sam, da sam strojar ili most, ne bi ni iÅ¡a u ovim godinama. ImaÅ¡ ti vrimena doć i do kapetana u tim godinama.

Ja sam krenuo sa 24. Kod većine ozbiljnih kompanija (ne pančofar ili divljih) age limit za kadeturu / asistenturu je max 30 godina, nakon toga otpadaÅ¡ automatski, za 3. i 2. strojara (prvi put u kompaniji) age limit do 40 godina (negdje do 35), za 1. strojara (prvi put u kompaniji) do 50 (negdje do 45), a za kapa (prvi put u kompaniji) do 55 (negdje do 50). Å to se palube tiče slični limiti za ekvivalentne pozicije. Iako neki hvale odlazak po prvi put nakon 30-e, to vam u praksi nije baÅ¡ tako jednostavno a i teže se prebrodi nego kad si mlađi.

Fala van svima na odgovorima! Znan da život pomorca nije idealan, ali nikad nisan ovako uzbuđen bija. Jedva čekan dan kad će se ovaj san pritvoriti u stvarnost.

Do 30te je najbolje doma proziviti najbolje godine zivota a iza 30te navigati.

Danas ko krene na brod sa 18g nece puno zivota viditi.

Poslano sa SM-G950F

Istina samo jbg neko nema nista pa ode trbuhom za kruhom sta prije.Mi sta smo krenili s 18-19 stignemo jos uzivat ako stanemo navigavat s 40 sto je idealan plan za svakog.Netko to moze i zeli a netko sasvim suprotno. :)

Istina samo jbg neko nema nista pa ode trbuhom za kruhom sta prije.Mi sta smo krenili s 18-19 stignemo jos uzivat ako stanemo navigavat s 40 sto je idealan plan za svakog.Netko to moze i zeli a netko sasvim suprotno. :)
Slazem se sa tobom ali svakome tko moze ostati doma bar do 25te ja to preporucam ...
Dobro govoris za iza 40te ali zivot sa 45 i sa 25g nije isti i po meni su najbolje godine do 30te .

Poslano sa SM-G950F

ja imam 35 i sutra se krcam na suplayer kao asistent struje. nije mi frka, a žena će se naviknut. hvala Bogu ima skype pa me dite neće zaboravit za idućih 6 mjeseci

ja imam 35 i sutra se krcam na suplayer kao asistent struje. nije mi frka, a žena će se naviknut. hvala Bogu ima skype pa me dite neće zaboravit za idućih 6 mjeseci

Nikad nije kasno.Dabogda ti to bilo najvece zlo u zivotu...[emoji6]

Back