Brevet(i) za asistenturu

Bacac

New member
Tražio sam po forumu i nisam naÅ¡ao, pitao ljude-nemaju pojma. ZavrÅ¡io sam brodostrojarski faks i sada lagano krećem u polaganje breveta.

Ali mi nije baš najjasnije koji su breveti potrebni za ukrcaj na pojedini brod? Znam da je osnovni D2 (njega sam jedino položio).

Znam da su još spominjani za asistenturu D12 (AFF) i D19 (first aid). Ono što ne znam je da li su ta 3 breveta (D2, D12, D19) osnova za ukrcaj na bilo koji brod kao asistent.

Jer pitao sam jednog kapetana na kruzeru, on kaže da D12 nije potreban za asistenta na kruzeru, (Å¡to mi baÅ¡ nije logično) nego safety awareness D42 i D21 security measures.

Da li je recimo za asistenta na tankeru potreban neki basic tankerski brevet, pored onih 3 (D2, 12, 19)?

Pretpostavljam da na bulku nema nekih posebnih breveta za asistenta.

Pomozite mi na Å¡to da potroÅ¡im joÅ¡ koju tisućicu kuna. :D

Samo D2 i security awareness ti trebaju. A sad ovisi ako si zelis prosiriti spektar potrage polozi i za tankere. S tim da ti onda treba i AFF.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Za kruzer ti mozda treba crowd&crisis,ovisno o firmi ili agenciji.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Nadovezao bih se na ovaj topic da ne bih otvarao novi. Da li asistentu makine za putnicki ro-ro brod treba D21 brevet?

Bacač;179926 said:
Tražio sam po forumu i nisam naÅ¡ao, pitao ljude-nemaju pojma. ZavrÅ¡io sam brodostrojarski faks i sada lagano krećem u polaganje breveta.

Ali mi nije baš najjasnije koji su breveti potrebni za ukrcaj na pojedini brod? Znam da je osnovni D2 (njega sam jedino položio).

Znam da su još spominjani za asistenturu D12 (AFF) i D19 (first aid). Ono što ne znam je da li su ta 3 breveta (D2, D12, D19) osnova za ukrcaj na bilo koji brod kao asistent.

Jer pitao sam jednog kapetana na kruzeru, on kaže da D12 nije potreban za asistenta na kruzeru, (Å¡to mi baÅ¡ nije logično) nego safety awareness D42 i D21 security measures.

Da li je recimo za asistenta na tankeru potreban neki basic tankerski brevet, pored onih 3 (D2, 12, 19)?

Pretpostavljam da na bulku nema nekih posebnih breveta za asistenta.

Pomozite mi na Å¡to da potroÅ¡im joÅ¡ koju tisućicu kuna. :D

To si sve polozia na fakultetu, trebas izvaditi uvjerenja i napraviti brevete. Jedino sta dodatno moras poloziti za bilosta su d42/d43. Ostalo ovisi o tipi broda

Pozdrav, imao bi isto pitanje sada u 2017-toj da li se Å¡ta promijenilo i koji sve breveti trebaju za asistenturu obavezno, Å¡ta ić polagat prije uopće da se zna na koji brod se ide?

Inače zavrÅ¡io sam 3 god brodostrojarstva na pomorskom u rijeci ali vanredno tako da se ne priznaje niti jedan brevet nego se samo nudi u 50% cijene polaganje breveta ali kod njih na faksu... inače redovnima priznaju 6 komada...

Back