dani računanje kadeture?

mr.sec.mate

New member
Na prvom brodu san se zadrža malo i nisan napisa u dnevnik niti jedno slovo vezano za brod i zadatke. Na drugom brodu san ispisa cili dnevnik i sve je u redu. U matrikuli iman upisano normalno 1. i 2. brod. Sad me zanima jeli mi se računaju ti dani od 1. broda za kadeturu sa obziron da nisan ga upisa u dnevnik( u matrikuli je upisano). Za 1. brod je sve plačeno mirovinsko zdravstveno normalno, ako može odg. jer sad san na brodu pa da znan oću li produžit morat 2 miseca??
Hvala

Ja mislin da ti dnevnik nema nikakve veze sa danima kadeture. Mos sve napisati za jedan ugovor. Evo ja iman jedan ugovor i sve san ispunija necu ni nositi dnevnik na drugi da ga ne izgubin :D

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

a zasto vam onda pise PODACI O BRODU 1/2/3/4 ?

U pravu si ali taj dnevnik je ionako samo da se ispuni forma a kasnine ga tamo ubkapetaniji zafrlje u ladicu. Ovjerena navigacija se uzima iz matrikule. Ili san u krivu?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

na koju adresu da se obratin sa ovim pitanjem, jer mi je glupo da se iskrcam i radi 2 miseca nemogu polagat poručnički.
Kome da se javin ministarstvo, nekome u kapetaniji??'

na koju adresu da se obratin sa ovim pitanjem, jer mi je glupo da se iskrcam i radi 2 miseca nemogu polagat poručnički.
Kome da se javin ministarstvo, nekome u kapetaniji??'

ma predaj dnevnik i ne kompliciraj... ocito je da ti je matrikula navegala bez tebe ovaj prvi brod :cool:

ma predaj dnevnik i ne kompliciraj... ocito je da ti je matrikula navegala bez tebe ovaj prvi brod :cool:

Ovo nema veze sa ovim postovima od gori,da buden iskren nisan ih ni cita... al san nesto primjetia,ponavljam nevezano za gornje postove.

Zasto danas svi ovi mladji izbjegavaju odradit kadeturu???
Svi nesto palamude, krcaju matrikule... i onda kad dodju na najtezi brod u karijeri (prvi put ka oficiri), onda "suze liju plave oci"....
A ponekad bude i "plesala je jedno ljeto"....
Ili, da odma odgovorin sam sebi, zasto ove mladje generacije misle da su popili pamet cilog svita pa oni ka "gube" 12 miseci zivota???

Last edited:
To je vrlo jednostavno pitanje. Iskljucivo $$$
Sad ti to mozda zvuci glupo, jer je to proslost za vecinu ljudi ovde, itd, ali otic navigat za 2-3 iljade kuna i nije neka motivacija za rad, polozi brevet ovaj, onaj, klasu, mozda i platit mirovinsko/zdravstveno, a sa kojin novcima, osim ako te nemaju doma za pogurat malo? Ili nac doma neki dodatni poslic? I to nakon sta si tuka brod, zavrsava fakultete, da nemas za pokrit osnovne troskove?
To je tragicno, cak i u ovoj sugavoj drzavi se prode bolje na kopnu i zaradi bolja kinta ako si imalo sposoban, sa puno manje truda i odricanja

Top_st slazem se sa svim, samo sad ce te napast neki imam osjecaj...slazem se i da je kadetura potribna da se nauci posa, bar neke osnove, i da je glupo krcat matrikule ili slicna sr..a radit..smatram da se te osnove mogu naucit u 6 do 8 miseci za normalnog covika, a ko ne ubere posal u 12 miseci , nece ga nikad znat radit jer ga ili ne interesira ili je neinteligentan..pujanke kad si doma za kavu da se nademo , jesi offshora nasa sta ili ne zelis japance napustat :D

ajde vi lipo kalajte sa mlađih generacija "koje su popile pamet cilog svita" i držite se vaÅ¡ih miljona
neki od prijatelja odrađuju kadeturu za 300 eura misečno i nisu popizdili odradit viÅ¡e od 6. miseci nego lipo doma ostalih 6. ukrcat matrikulu i radit negdi ka mornar ili skipper
viÅ¡e san naučija na kadeturi od filipa nego u 3 godine od ijednog naÅ¡eg čifa i barbe, nikad pomoć, samo seri seri seri, to je to Å¡ta moÅ¡ očekivat od naÅ¡ih iskusnjara

@Mark
Ajmo sljedeci tjedan,ovi san u nekin betonima :udriglavom

@ajdeneka
Nije istina!!! Ako te tako posralo, zao mi te,al ja san sve naucia od Hrvata,al bas sve! Ima ljudi i ovaki i onakih i ako te docekala malo sjebana ekipa - dogodi se! To neznaci da drugi put neces imat sve nase i da ti nece bit najbolji brod u karijeri. Ja san gleda razne nacije i njihov rad s kadetima.... kad kadonja pita indica nesto,ovaj mu mrtav-ladan kaze tamo ti je manual/knjiga i cao djaci.... kad mene pita,posaljen ga u kurac i sta me pila i onda mu objasnjavam 2 ure.... i tako velika vecina nasih!!!! Je,vidia san da i filipi oce objasnit. Al, ti si naisa na lose ljude i mos ga jebat....
Bilo je i situacija kad se mali kadeti postave onako nekako "lipo",pa ih ekipa okarakterizira ka odvratne,glupe ili samo nekulturne pa in uvali lagan odjeb..... brod je zajeban, triba znat s ljudima...

@ST-top
mogu to skontat s lovon, i ja san ima 500 $,al tad se nije placalo zdr/mir.... i znanan koliko triba za brevete nakon kadeture,al opet nekako se plati. Znan, dozivia na svojoj kozi kako je to zajebano,al svi smo prezivili....

A sta se tice ukrcaja ka mornar, i to smo svi prosli... onda se posli 5 moze doc na most.... bice bilo kome polunormalnom drago vidit da se momak trudi (odma ocjena gori),a i obicno je nedilja slobodna...pa bar uru-dvi doc i malo pilat sekonda posli rucka,a ne samo filmove gledat....
:uzdravlje

Back