Safety officer il junior

mania6

New member
Dakle zanima me sto sve treba za safety officera na kruzerima?
Dal netko s bakalarom zastite na radu moze se uopce zaposlit kao safety il safety junior?
Ako moze sto bi mu zapravo trebalo od breveta ud d2?

Dragi moj ivane k, ja sam davno popunila rubriku prestavi se.... a ti ako nisi vidija, il provjeria, nemoj odma skakat....bez da provjeris!

Molim nekog tko je upucen nek se javi!

Last edited:
@mania skuzaj gledan post counter

evo ti

Safety Officer (responsible for passenger and crew safety drills, abandon ship procedures, crew safety training, supervision of ships tenders, instructions on safety of all shipboard personnel, with particular reference to emergency procedures, fire fighting and abandon ship drills and use of watertight doors, side hatches, fire doors). Extensive experience with minimum one to two years in subordinate positions on board ships required. Diploma from an accredited maritime training school or facility and fluent English Language skills required. First Officer or Master certification required.

Hvala! Znaci od tog nista... donro sam mu i rekla....
Al bolje je provjerit....

Last edited:
Na seizmičkim brodovima u Sjevernom moru imali smo poziciju HSE. To je health safety and environment on je samo gleda kako izvodimo drilove i kontrolira je jer se nosi PPE na tim određenim mistima, po cile je dane sidija u uredu i piskara po kompjuteru... ostale detalje ne znam ali mislim da je to neko sa zavrÅ¡enom engleskom inačicom zaÅ¡tite na radu....

Safety Officer na mom brodu je chief officer a on ima završenu nautiku i gooooodine iskustva.....

Na nekoj jedinici za busenje (drillship,jackup,semi sub...) po meni safety oficir je jako bitna osoba.
Ako je pravi safety oficir on ce provest odredeno vrime svaki dan vanka na palubi,drillfloru i ukazat na odredene propuste i probleme kojih ima masu pogotovo u divljim zemljama.Ima sam puno safety oficira i neki su bili vanka dvi tri ure dnevno i bome nakon godinu dana stvari su isle ko podmazane jer je covik na licu mista pokaziva di triba stat kad se nesto dize dizalicom,kakve rukavice koristit,i objasnjava i ucija ljude da pripoznaju hazarde i rizike.Ako imate na palubi ljude koji bas ne mare za safety a safety oficir sidi u uredu onda ce se desit nesto prije ili kasnije....
I osobno smatram da jedan safety oficir iz drillinga puno vise zna od nekoga sa kruzera zbog same prirode posla.
Ja sam bija prije misec dana polagat NEBOSH,i taj tecaj nije ralativan i napravljen za brod i jako jako je tezak...Dovoljno je vidit prolaznost na NEBOSH stranicama.Dvi debele knjige u dva tjedna i onda dva ispita koja traju dva sata svaki.Onaj ko nije iz UK ima pravo na pola sata duze i rijecnik i mogu rec da je to vise nego dobrodoslo jer je ispit jako opsiran i detaljan.Takoder doma se mora napravit prakticni dio na nekih petnaestak stranica.

Ok hvala! A dal ima kakva pozicija na kruzerima mozda?
Danas je mao teze doc do pozicije na offshoreu...

Back