Savjet Asistent elektricara

interceptor87

New member
Pozdrav svima , pa ako bi ste mi mogli malo pomoci.

Zanima me malo par pitanja oko ukrcaja na brod kao asistent elektricara.

Mislim da ce mi najveci problem za ukrcaj biti zavrsena trogodisnja skola , zavrsio sam za smjer elektromehanicar.

Iskustva na brodu nemam , ali u elektro struci podosta.

U 10 godina iskustva kao kooperant radio sam na servisima , montazama , popravcima , ispitivanjima raznih elektro uredjaja - elektromotora,transformatora,pumpi,generatora,brodskih generatora,brodskih dizalica i to za Viktor Lenac , Uljanik , 3 maj.

Sa Engleskim jezikom se jako dobro sluzim.

Pa samo ako bi imao netko kakav savjet u vezi te asistenture , dali imam sanse ako budem uporan upast negdje .

Mislio sam se u Cma prijavit pa vidjet malo , al javljat cu se na sve strane i cekati.

U CMA su jednog poznanika koji je isto prvi put isao na brod uzeli kao frizideristu , a upisali kao asistenta elektricara , ako mu je za vjerovat.

Unaprijed hvala na savjetima.

Last edited:
ProÅ¡li ugovor sa mnom je bio naÅ¡ struja koji je radio prvi ugovor ka solo struja sa 5 banki! Isto je 3godiÅ¡nja Å¡kola, imao je bogatog iskustva na kopnu Å¡to se tiče posla struje i čovjek je ludo dobar u svome poslu!

ViÅ¡e ti vridi da imaÅ¡ već iskustva i mota za taj posa, stoga upri i ne odustaj!

Upiši paralelno prekvalifikaciju za 4.godišnju školu i istodobno traži ukrcaj za asa.

I ajde se predstavi. pozz

Last edited:
Sry evo da se predstavim.

Ivan iz Rijeke , 28 godina.
Znaci do sada radio kod privatnika elektromehaniku , pa koja godina u Vulkanu , firmi koja se digla iz mrtvih , I nakon toga generatori u Koncaru...

Hvala na savjetu..

Patriote, ista smo situacija pa smatram da cu ti vjerovatno pomoci odgovorom.

I ja imam istu skolu kao i ti samo sto ja vec imam staza na brodu dovoljno. I isto trazim ukrcaj za assa...

Savjet? Dok cekas ukrcaj, odi u ets kao i ja i upisi prekvalifikaciju da bi dobio 4tu godinu jer djabe ti asistentura kad ti fali cetvrta godina. Ja sam to rijesio bez ikakve muke, za detalje oko skole i profesore se javi u pm pa cu ti objasniti sta ti je nejasno.. Imat ces oko 32 ispita ako se ne varam i ako budes uporan kao i ja, rijesit ces to za par mjeseci, vjeruj mi.. I onda si na konju. Naci ces ukrcaj u medjuvremenu i sibaj :)

GogiRi ti je dao dobar savjet,moras napraviti prekvalifikaciju jer od 2017e ces morati imati brevet ETO,za koji ti je potrebno 4g SSS. A sta se tice CMA,oni ne uzimaju bez fakulteta. Bio sam tamo prije pa znam. Budi uporan,salji na sve strane,rijesavaj skolu usput i bit ce nesto. Sretno,kolega struja!

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Uzima CMA bez faxa, samnom je sada reeferman bez, prvi brod, slicna prica kao Ivan, cak i stariji 5 godina ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

A sta da ti ja sad kazem? Uzeli su mi frenda za 3/O bez faxa jer je bilo hitno a mjesec dana ranije mu rekli da nemoze bez faxa. Ponuda i potraznja.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam prije isto pitao za taj dnevnik sta i kako ali evo sta ja radim:
znaci biljeznica numerirana i ovjerena u kap. i pomalo svaki dan 3-4 recenice sta si radio taj dan. Ne sada promjenio sam zarulju tu i tu nego ako je nesto vece tipa inspekcija el. motora, overhaul, oko gyrokompasa, raznoraznih el. kabineta.....
Onda ubacis koju sliku i tu i tamo koji dio sheme i mislim da ce to biti ok.
Samo dam kapu svako toliko da ispecatira i potpise stranice i to je to.
Sretno! Ja imam jos 4mj. :)

Imam i ja jedno pitanje.
Imam zavrsen fakultet (inzinjer elektrotehnike) i uskoro se krcam na poziciju asistenta elektricara.
Da li je sa tom pozicijom nakon 6 mjeseci plovidbe (naravno uz zadovoljavanje ostalih uvjeta) moguce pristupiti ispitu za casnika elektrothenike?

Last edited:
Imam i ja jedno pitanje.
Imam zavrsen fakultet (inzinjer elektrotehnike) i uskoro se krcam na poziciju asistenta elektricara.
Da li je sa tom pozicijom nakon 6 mjeseci plovidbe (naravno uz zadovoljavanje ostalih uvjeta) moguce pristupiti ispitu za casnika elektrothenike?
Pogledaj na stranicama ministarstva uvijete za ETO i sve je navedeno znaci koja skola ili faks je minimum te koji faks i smjer te oslobađa slusanja dodatne izobrazbe.

Back