Alternativni način skolovanja - MMPI

Alternativni način skolovanja - MMPI

• DA,podržavam u potpunosti

Votes: 12 92.3%
  • NE,ne podržavam

Votes: 1 7.7%

• Total voters
    13
  • Poll closed .

Pannonnius

New member
Evo ??to se izla?že u njihovom programu:ZA SVE KOJI NISU BILI â?? ALTERNATIVNO ? KOLOVANJE â?? PREZENTACIJA MMPI-a

POVEZANOST ? KOLSTVA I INDUSTRIJE

Iz osnovnih karakteristika prelazi na poja??njenje načina dobivanja svjedod?žbe II/1 â?? Moduli, gdje otkriva tz. Standardni put i Ispitni ili skraćeni put.

Napominje da za Deck Officer Cadet Programme (Standardni program) ima kao Program A â?? Degree Route, odnosno Program B â?? HND Route

STANDARDNI PUT ima za ulazni zahtjev UCAS bodove i ocjene iz ključnih predmeta (18 ili 16 godina). Traje 3 ili 3,5 godine s tim daje 2 godine teorije u ??koli + 1 godina prakse na brodu. Za to se vrijeme obradi 5 modula.

Iz sustava se izlazi sa diplomom i II/1 te teoretskim djelom za polaganje ispita i navigaciju za II/2. Ovime se stječe mogućnost nastavka ??kolovanja za stejcanje akademskog zvanja BSc ili BEng

SHEMA DO ČASNIKA

Obvezuje na 18 ili 15 tjedana (4 mjeseca 6 dana ili 3m 15 d) TEORIJE koje slijedi PRAKSA na brodu â?? kadetura od 35 ili 37 tjedana (8m 5 d ili 8 m 19 d). Nakon toga se nastavlja sa 30/27 tjedana (7m ili 6m 9d) TEORIJE, te ponovno PRAKSA na brodu â?? kadetura od 47/48 tjedana (10m 29d ili 11m 6d). Slijedi TEORIJA u vidu dodatnih tečajeva i pripremi za ispit u trajanju od 15 tjedana (3m 15d), i konačno ISPIT za II/1 svjedod?žbu.

Nastavak do ZAPOVJEDNIKA sa svjedod?žbom II/1.

Slijedi 18 mjeseci plovidbe sa II/1 svjedod?žbom. Nakon toga je 6 tjedana (1m 12 d) tečaja i pripreme za ispit koji daje svjedod?žbu II/2 = 1. časnik.

Slijedi novih 18 mjeseci plovidbe, nakon čega je 4 tjedna (28 d) priprema za ispit. Polo?ženim ispitom stječe se II/2 svjedod?žba za Zapovjednika.

POBROJIMO LI VRIJEME â?? IDEALNO DO ZAPOVJEDNIKA DOLAZI SE U ROKU OD

9 godina 0 mjeseci 5 dana ili

8 godina 11 mjeseci 14 dana

ISPITNI PUT â?? ZA ČASNIKA NAMJENJEN JE ISKUSNIM POMORCIMA:

Postavljen je ulazni zahtjev od najmanje 36 mjeseci plovidbe + zdravstvena sposobnost + dodatne svjedod?žbe (MC, GMDSS, AFF, SCRBâ??)

Teoretski dio traje 28 tjedana (6 mjeseci i 16 dana) u kojem se vremenu obrade 2 modula, nakon čega se pola?že ispit za svjedod?žbu II/1

Daljnji put do 1. časnika i Zapovjednika u ulazni zahtjev postavlja:

18 mjeseci plovidbe sa II/1 svjedod?žbom + Medical First Aid + zdravstvena sposobnost.

Tko je zadovoljio ulazne uvjete ide na 36 tjedana (8 mjeseci i 12 dana) osnovnog tečaja na kojima se obrade 3 modula. Dodatno za one koji nemaju zahtjevane dodatne svjedod?žbe moraju proći kroz tz. male tečajeve i na kraju ispit za dobivanje II/2 svjedod?žbe ograničene na 1. časnika.

Sa svjedod?žbom II/2 mora ostvariti 18 mjeseci plovidbe nakon čega mo?že pristupiti ispitu za stjecanje svjedod?žbe II/2 Zapovjednik.

Po ovom sustavu zapovjednikom se u idealnom slučaju postaje za:

7 GODINA 2 MJESECA 28 DANA

Iznesite Va??e mi??ljenje,komentare i sl...........:kafa

Evo pokrenuo sam ovu temu kako bismo imali uvid u novosti ??kolovanja i iznijeli svoja mi??ljenja o tome. Koje su prednosti? Nedostaci? ? to iskusniji pomorci misle o tome?

Last edited:
Nemas sto iznosit misljenja.Alternativni sistem ide i tocka.Svidjalo se to nekome ili ne. Sad imas jedino mogucnost ne pohađat ga. Upoznat si bio dobru godinu i po da UPH aktivno radi na ovome i sad si se sitija otvarat ankete kad je gotovo,kad je prosa zakon i kad je pitanje trenutka kad ce pocet . Rekli bi kasno baka s kolacima dosla. Ali ne sumnjam da ce ovaj thread privuci jos tonu indolentnih spavaca zimskog sna koji ce pisat doktorske dizertacije na ovu temu.
Molio bi moderatore da zatvore thread i obrisu postove kao sto zdusno brisu neke druge postove.

Last edited:
Evo ??to se izla?že u njihovom programu:ZA SVE KOJI NISU BILI â?? ALTERNATIVNO ?*KOLOVANJE â?? PREZENTACIJA MMPI-a

POVEZANOST ?*KOLSTVA I INDUSTRIJE

Iz osnovnih karakteristika prelazi na poja??njenje načina dobivanja svjedod?žbe II/1 â?? Moduli, gdje otkriva tz. Standardni put i Ispitni ili skraćeni put.

Napominje da za Deck Officer Cadet Programme (Standardni program) ima kao Program A â?? Degree Route, odnosno Program B â?? HND Route

STANDARDNI PUT ima za ulazni zahtjev UCAS bodove i ocjene iz ključnih predmeta (18 ili 16 godina). Traje 3 ili 3,5 godine s tim daje 2 godine teorije u ??koli + 1 godina prakse na brodu. Za to se vrijeme obradi 5 modula.

Iz sustava se izlazi sa diplomom i II/1 te teoretskim djelom za polaganje ispita i navigaciju za II/2. Ovime se stječe mogućnost nastavka ??kolovanja za stejcanje akademskog zvanja BSc ili BEng

SHEMA DO ČASNIKA

Obvezuje na 18 ili 15 tjedana (4 mjeseca 6 dana ili 3m 15 d) TEORIJE koje slijedi PRAKSA na brodu â?? kadetura od 35 ili 37 tjedana (8m 5 d ili 8 m 19 d). Nakon toga se nastavlja sa 30/27 tjedana (7m ili 6m 9d) TEORIJE, te ponovno PRAKSA na brodu â?? kadetura od 47/48 tjedana (10m 29d ili 11m 6d). Slijedi TEORIJA u vidu dodatnih tečajeva i pripremi za ispit u trajanju od 15 tjedana (3m 15d), i konačno ISPIT za II/1 svjedod?žbu.

Nastavak do ZAPOVJEDNIKA sa svjedod?žbom II/1.

Slijedi 18 mjeseci plovidbe sa II/1 svjedod?žbom. Nakon toga je 6 tjedana (1m 12 d) tečaja i pripreme za ispit koji daje svjedod?žbu II/2 = 1. časnik.

Slijedi novih 18 mjeseci plovidbe, nakon čega je 4 tjedna (28 d) priprema za ispit. Polo?ženim ispitom stječe se II/2 svjedod?žba za Zapovjednika.

POBROJIMO LI VRIJEME â?? IDEALNO DO ZAPOVJEDNIKA DOLAZI SE U ROKU OD

9 godina 0 mjeseci 5 dana ili

8 godina 11 mjeseci 14 dana

ISPITNI PUT â?? ZA ČASNIKA NAMJENJEN JE ISKUSNIM POMORCIMA:

Postavljen je ulazni zahtjev od najmanje 36 mjeseci plovidbe + zdravstvena sposobnost + dodatne svjedod?žbe (MC, GMDSS, AFF, SCRBâ??)

Teoretski dio traje 28 tjedana (6 mjeseci i 16 dana) u kojem se vremenu obrade 2 modula, nakon čega se pola?že ispit za svjedod?žbu II/1

Daljnji put do 1. časnika i Zapovjednika u ulazni zahtjev postavlja:

18 mjeseci plovidbe sa II/1 svjedod?žbom + Medical First Aid + zdravstvena sposobnost.

Tko je zadovoljio ulazne uvjete ide na 36 tjedana (8 mjeseci i 12 dana) osnovnog tečaja na kojima se obrade 3 modula. Dodatno za one koji nemaju zahtjevane dodatne svjedod?žbe moraju proći kroz tz. male tečajeve i na kraju ispit za dobivanje II/2 svjedod?žbe ograničene na 1. časnika.

Sa svjedod?žbom II/2 mora ostvariti 18 mjeseci plovidbe nakon čega mo?že pristupiti ispitu za stjecanje svjedod?žbe II/2 Zapovjednik.

Po ovom sustavu zapovjednikom se u idealnom slučaju postaje za:

7 GODINA 2 MJESECA 28 DANA

Iznesite Va??e mi??ljenje,komentare i sl...........:kafa

Evo pokrenuo sam ovu temu kako bismo imali uvid u novosti ??kolovanja i iznijeli svoja mi??ljenja o tome. Koje su prednosti? Nedostaci? ?*to iskusniji pomorci misle o tome?

Taj alternativni sistem je rađen po uzoru na Warsash akademiju u Southamptonu. Mene zanima može li netko odlučiti nastaviti Å¡kolovanje sada direktno u Southamptonu, primjerice za chiefa II/2 bez da polaže onih prvih 6 mjeseci za II/1..ili mu se ne priznaje nijedan hrvatski brevet te sve mora nanovo u Southamptonu :/

Last edited:
Pitanje : to za 9 godina doci od kadeta do zapovjednika. Da li se misli samo na ostvariti pravo na svjedodzbu ili uistinu postati zapovjednik. To bi bilo nekako sa 27-28 godina, ako sam dobro izracunao.

Taj alternativni sistem je rađen po uzoru na Warsash akademiju u Southamptonu. Mene zanima može li netko odlučiti nastaviti Å¡kolovanje sada direktno u Southamptonu, primjerice za chiefa II/2 bez da polaže onih prvih 6 mjeseci za II/1..ili mu se ne priznaje nijedan hrvatski brevet te sve mora nanovo u Southamptonu :/

Alternativni tecaj je kopiran od Warsasha te sam ih spojio ja osobno s tim ljudima u Warsashu kad sam bio na sastanku te je gospoda Maja u ime MMPI HR bila gori i nakon toga je doslo do naseg alternativnog tecaja. Mislim da ono sta polazes u HR ne vazi u Engleskoj jer je to nesto sasvim drugo

Pozdrav

Alternativni tecaj je kopiran od Warsasha te sam ih spojio ja osobno s tim ljudima u Warsashu kad sam bio na sastanku te je gospoda Maja u ime MMPI HR bila gori i nakon toga je doslo do naseg alternativnog tecaja. Mislim da ono sta polazes u HR ne vazi u Engleskoj jer je to nesto sasvim drugo

Pozdrav

Da, izgleda da je tako. Zapravo jedino sto se priznaje je, 36 mjeseci navigacije, pa se preskace skolovanje za kadeta, ali treba proci tecaj za OOW-a.

gleda san warsash u vezi neceg drugog, pa kad se vec spominje. U UK imaju shemu sa tzv. top up, kad se na visu skolu nadogradjuje zadnja godina za doc do bakalara. na warsash je top up do bsc nautike ili brodostrojarstva u trajanju od 15 tjedana nastave tj. krace za nauticare, i sve dalje ide kroz distance learning. dakle same nastave na kopnu ide vise od duplo krace nego kad se kod nas nastavlja studij. i upisuje se vise grupa u toku godine, a ne ka kod nas na pocetku svake akademske godine pa nista iducih 12 miseci. pari mi se nelosa opcija posto se javlja i dosta mladjih odi koji prekidaju studij nakon dvi godine pa se nadaju nastavit jednom, a javlja se tu i tamo i starija ekipa koja je odcipala dvi godine vise po bivsem programu pa se misle bi li nastavljali to kod nas. pari mi se najzgodnija stvar vremenski, jer se da ubacit izmedju ugovora.

top up za strojare MARINE ENGINEERING AND MANAGEMENT (TOP UP REVISION)

top up za nauticare / vise ka neka management shema BSC MARINE OPERATIONS MANAGEMENT (TOP UP)

napomena, ovo sta pisu za preduvjete za upis, tzv. foundation degree ima samo u anglo svitu, to je nesto ka zavrsena prva godina faksa sveucilisnog stupnja pa se moze trazit posal sa tin papirom ili nastavljat dalje na drugoj godini normalnog studija. HND je higher national diploma, to je ka visa skola, ali sveucilisnog stupnja, sa kojon se ovisno o preduvjetima svakog pojedinog faksa moze nastavit studij na drugoj ili trecoj godini normalnog studija. i bivsa visa skola i ove sad dvi godine preddiplomskog sta su po novome bi tribale zadovoljavat ovaj HND preduvjet za upis top up-a dakle trece godine.

Last edited:
Evo sam bas sad prica sa jednin englezon sta je zavrsia Warsash..kaze da se moze izvadit sa nasim brevetom OOW-a,onaj njihov CEC-OOW,pa se onda s tim moze upisati 9 mjeseci tecaj za chiefa COC :) Lipo je znat da i nasa dozvola nije za bacit kod njih.Ozbiljno razmisljam upisat to..

Back