asistent stroja u Jadrolinije

Reef

New member
Jadrolinija je i ove godine izbacila natječaj za kadete i asistente. Prijatelj mi je upa pa ga zanima ima li ko informaciju na koliko je to miseci, kolika je plaća, može li se Å¡ta naučit i postoji li mogućnost ostanka i posli sezone. Inače je sad na brodu pa se misli čovik da li da se vrati doma ili ne...

Radno okruzenje,kolotecina,mala placa,uvijeti rada,avancamenat,primitivizam...
Ako ti prijatelju to odgovara neka ide...
A za posli sezone ti triba veza-to jednostavno mozes usporedit sa poslom na kopnu u RH - ista stvar..
A na kraju ispadne da radis za kikiriki..)

Ja bi se složija sa lino ladom. Bolje da ostane di je. Ako prijatelj oće malo opÅ¡irnije ovako mu napiÅ¡i:

Plus
-plaća za asistente oko 6000kn + plaćeni doprinosi
-bit ce na jednoj od 3 medunarodne linije tj. pise mu se pod "dugu plovidbu"
-praktički je stalno blizu kopnu pa može komunicirat mobitelom, netom itd.
-nece se bas satrat od fizickog rada

Minus
-moze se vrlo malo naucit u usporedbi s "pravom" navigacijom (a ovo je po meni najbitniji faktor)
-triba veza za ostat nakon asistenture
-čak i ako je ima, praksa je prvo odradit koji ugovor za motorista pa tek onda ide za trecega makine
-male casnicke place u usporedbi s navigavanjem vani i ultra spor avancamenat

Jedino ako mu je bas lose tamo di je, osta mu je koji misec do kraja kadeture, skupija je prema svom misljenju dovoljno znanja i ne misli se vracat na istu firmu, jedino onda bi mu savjetova da razmisli o jadroliniji. U suprotnom mu se ne isplati tramakavat- neka odradi tamo do kraja.

Eto. Nadam se da sam pomoga. Pozz.

Hvala Hakane....a sto ako brod nije u navigaciji i trenutacno radi na istom brodu kao wiper\motorman?

Ako mu se to vodi pod asistenturu onda ne vidim razliku. Ionako ko asistent radis malo ko cistac/motorist a malo buduci posal casnika. Ako ima volje, stigne učit. A koliko će uspit naučit na brodu koji nije u navigaciji (i zaÅ¡to nije), to ne znam.

Koga zanima ta vrsta brodova neka proba aplicirat na firmu Balearia.
Znam da ima par nasih ljudi tamo i da su ugovori 3/1.5.
2off i 3rd off su u navigaciji 6-6, Chief je u portu,i to je to sta znam..
U makini su gvardije..
Ugl bolje to nego Jadrolinija...Bar vam je EU placa..

Back