Carnival

Alo vi na karnivala upali ste priko foruma na racun nas sa karnivala a sad vàn je tesko stavit place ode na forum...docu van za koji misec tamo nazad pa ce bit belaja :)

Jos jedanput jesu li 2nd eng place jos na 5300e?

Evo samnom na brodu 2nd Eng Talijan upravo dosao sa Carnivala i kaze da mu je zadnja placa tamo bila 6 k Eura...
Ovdje je (za pocetnike bez senioritija) ipak dosta vise sa trenutnim tecajem dolara (oko 9k USD)...
Nego jesi ti ono jednom napisao slijedece: " cruise industrija je tek I od ukupne industrije...inace sto se tice pomoraca najlosije stoji a kako vidim place su iste vec 6 godina"
A sad trazis kruh od cruise industrije:cool::confused:

E taj san...hvala na infu....tesko da cu nazad na cruise..evo iman jos aktivan crew no i nakon 6god :D uglavnom imam neku drugu opciju sa obzirom na placu...ali hebena je stvar-karma what goes around.... :D
stvar je u tomu da i kad bi smanjili placu opet bi ima vise nego sto mi cruise more ponudit...prijo ja san svoje odradija na kruzeru dosta dugo i ne privlaci me taj dir ni u placi ni nacin zivota-iako je bilo makina-kabina..a ni ugovor svak ima svoje...

Last edited:
Pa ako vec ides na cruise ili razmatras tu opciju, onda ce ti RCCL ili NCL dat bolju ponudu od Carnivala, a 2nd Eng-ove svi traze...

A znan bas san danas prica..ali brate place su ostale tako rec deset god iste...ncl odlicno pa i ugovor...a rccl je firma za sebe tesko ce bit tamo upast...osobno samo san se interesira za place...

A to ti tako izgleda vama sa offshore-a, nije lako ici korak nazad kad se covik navikne na lovu..
Ako gledas pocetne pozicije kao npr. 2nd Eng/Elect Eng bez senioritija prije 10 godina i sada - onda stvarno tako izgleda, skoro 10 godina se pomaklo jedva 30% (sa cca 7 k na cca 9 k). Ali zato svi koji su radili za tu placu kao 2nd Eng ili Elect Eng prije 10 godina (s kapi pameti u glavi),i ostali na istoj firmi od tada su avancali barem 2 puta i danas imaju barem duplo vecu placu sa senioritijima, bonusima itd.

A stari neznan koliko ih je sad znan jednoga nasega prvoga motora...osobno bar 70posto nasih su tamo volili radit i znali su posa za razliku od talijana kojima je omjer bija 20-30posto...nikad necu zaboravit kapa lombarda na cini mi se triuphu kad pita za pumpu u koju stranu pumpa...uzas...ja san tamo ostavija zdravlje i zivce gori u hotelu....neznam kako je sad ali kad se pogleda situacija prije 6god...nije bila bas sjajna jer si moga neznan kakvi bit ali uvik je bilo a valjas ali nisi talijan...a ako si talijan onda nisi sa iskije i tako to...nadan se da su se sad stvari prominile i da je vise nasih na poziciji tamo a ne samo jedan staf ce...a na kuverti niko...hvala bogu osta sam jako dobar sa nasim nekim ljudima od 1motora pa do hotel direktora....pozdrav i jos jedanput fala na infu...planira san uzet kruz na karnivala ali zasad cemo to odgodit...lp

P.S.tamo je najaci na firmi Bosko i General Drazen-zovla :)

Last edited:
A kako ovaj moj talijan/sicilijanac kaze(u ovih par tjedana cini mi se kao odlican 2nd Eng i odlican mu engleski,pogotovu za talijana), sad nije ni njima talijanima dobro tamo (ukinilo jednog sekonda pa povecalo ostalima obim posla, smjene se tesko dobivaju i nikad se ne zna koliko se mora produzit i koliko ce se bit doma-zovu ih nazad za misec dana), pa evo pomalo dolaze na NCL-a...
Nisam nikad bio na Carnivala (bio sam ex-renesans/Oceania,Princess,NCL), ali po pricama ovih koji jesu(znam ih dosta), uvjek me cudilo kako ta firma funkcionira na takav kaubojski nacin...
Pogotovu Electrical Dept. koji ima katastrofalan status i neodgovarajuci broj ljudi prema velicini broda...

Meni ke kaenival drag lipa su iskustva u globalu brate ali sto puta san reka bas to sto i ti i jos da ce se dogodit pi...rija..ka na kosti...al eto

Å ta se ne javis na fred olsena ili holand ameriku vece su ti place a 2 nd eng tribaju

Poslano s GT-I8190 putem Pomorac.net

A vidit cu moj bakula sto ce bit odi di jesam hebena mi je situacija jer bi volija ostat odi...i avancat...nije ni ovo dovika ovako a opet niko jos nista ne govori osim posade sto sama nabija neku psihozu drugima...ali uvik zelin bit isprid pa se raspitujen...mada sad vec iman u slucaju necega risen posa i bilo bi mi glupo zahebat covika...

A nije jos nista potvrdeno..iman bolju opciju..ovo na karnivala je premalo...nevirujen da su digli...a drugi blokovi pricaju o da nije 25%

neznan ti za 2nd eng tocno al znan da 3rd ima 4890..mogu se raspitat pa ti javit kakva je situacija

Poslano s Nexus 4 putem Pomorac.net

decki ne znam kolika je sekondu makine placa na hal-u ali prelazimo na sistem de ce 2nd bit senior a 3rd junior.treba dosta sekonda sada pa slobodno saljite.Ima na forumu jedan fresko avancani u sekonda pa bi mogo rec koliko je placa za naseg sekonda.4th ima 184 dolara dan i 4-2 a 3rd 240 ili 260 zavisno ima li bravet.Ima i seniority a takoder i postotak za povratak na kompaniju.Skupi se.

Zvalo je mene na intervju u italiju za 3rd eng ali vidim smetaju im tetovaze.Da se nesmi imat na ruci a ja imam..

Jeli koga zvalo na intervju u italiju za asistenta struje?
Zvali mene. Rekao sam da sam vec el.eng na drugoj firmi pa mi je poslao da proslijedim njegovu adresu kolegama elektricarima. Takodjer trazi 2/E. Capt. Marossa.

Zvali su i mene, 29.9 u Napulju za poziciju electronic cadeta.

Jel ko zna kakva su pitanja iz struke na intervjuu ?

Carnival ima nekoliko staff kapetana i staff ch eng .hrvata .ima upravitelja i uskoro zapovjednika hrvata tako tko zeli moze doci do vrha.
placa 2nd.eng 6000 eura seniority "0".

Back