Postovanje,
pokusavam uhvatit bit teme al ne ide nikako(previse je postova i razlicitih misljenja). jedni su za jedno drugi za drugo i tako u nedogled.
buduci da sam se prepoznao u ovoj temi bija bi red da i ja nesto kazem.
poceo sam navigati odmah poslije srednje skole, odradio sam kadeturu na firmi di nisu krcali oficirski
kadar bez vise skole. kadetura je odradjena od kolpa, breveti polozeni i upisana visa. medjutim stize
poziv za brod(druga firma) sredinom desetog miseca. prvi ukrcaj za trecega. sta sad. spremija index u ladicu i dan danas
je na istom mistu(dva stana sam prominia u medjuvremenu).
imam 35 godina, ozenjen, dvoje dice. 7 godina sam prvi(fully ref/press, moss, GTT 96, RV). j..ava
sam se s kaskadama(na ruke ih drza)/stapnim komp, buster pumpama,hiterima, nema brodskog prostora u
kojem inspekciju nisam napravia, i nema surveyora kojeg nisam zajeba kad je bilo od potribe.
jos uvijek uzivam u tome, i dok god budem navigat cu. i elektricar se ukrca za elektricara po prvi put na brod i
ode u penziju ko elektricar. nije vazno sta si, koju skolsku spremu imas, vazno je ono sto zelis raditi i da
to radis dobro. postoji gomila isforsiranih kapetana i upravitelja (neka se ne uvrijede oni koji su se nasli prozvani krivo je
trziste dragi moji vi to nikad ne bi postali) ne bi im da gondulu vozit, a kamoli gorivo u auto ulit.
btw IZ ISKUSTVA znam da je velika vecina momaka s zavrsenim srednjim skolama bila u boljim filmovima nego
oni drugi sta su dolazili s visih skola i gimnazija(cast iznimkama koje poznajem osobno). ipak je drugacije
kad kao 14godisnjak slusas kapetana zaputovica sest sati tjedno, u nadi da ces jednog dana dosec njegovu profesionalnu velicinu,
nego gledat dvornika kako parkira alfu ispred faksa i mislit kako ces i ti jednog dana takvu vozit. ne krivim nikoga(pa ni
sebe) svi imamo svoje ambicije. ja lipo zaspem, u kargo operaciji, i nije me strah da ce mi tel. zazvonit.
PS PODRZAVAM PRIJEDLOG BREVETA BEZ VISE I MODERNIZACIJU POMORSKIH SKOLSKIH USTANOVA.