Cekanje na KADETURU

hedonist

New member
Pozdrav svima!

Imam zavrsenu Visu pom skolu, otvorenu matrikulu i ljecnicki i spreman sam za kadeturu (psihicki i fizicki:).
Zanima me koliko se ceka za ukrcaj kao kadet. Bio sam na razgovoru u dvije hrvatske firme (Uljanik i Tankerska).

Jedna mi kaze da ce me ukrcati u 1. mjesecu (mozda 12.) i posalje me radit US visu.

Druga mi kaze da ima 10 kadeta prije mene i nemoze/nezeli mi rec kad bi mogao ocekivati ukrcaj (imaju preko 20 brodova i od tih 10 kadeta neki imaju srednju pomorsku sto je meni plus jer daju prednost onim s Visom pom skolom)

Sto da radim? Da li je to normalno vrijeme cekanja na ukrcaj kao kadet ili da trazim dalje? Zelim se sto prije ukrcati?

Puno hvala na Vasem misljenju!

ma ja san ceka 9 miseci za prvi ukrcaj tako da to nije puno.malo strpljenja...nakon par ugovora ces molit boga da malo vise cekas jer ces samo dobivat bolje bolje ponude...strpljen spasen

A što ja znam,ja nisam uopće ćeka al san ima vezu za prvi i drugi put...Ma,što se ne javiš i agentima a ne samo našim firmama ako ti se neda čekat?

JAvi se agencijama i ukrcat ce te odma. Javi se SSm-u, javi se Pasatu u Sibenik javi se west windu i ices drugi tjedan. AKo ti se zuri kreci care oma.

Nemoj ici na Tankersku,tamo ces se nasljakati samo tako,puno ces vise nauciti vani,probaj kod Zorovica,ima dosta firma koje krcaju kadete samo telefon u ruke i nema frke,danas fali svega pa tako i kadeta i to treba iskoristiti....

salji aplikacije mailom pa za 20 minuta zovi na telefon...i tako jedno jutro i ukrcat ces se brzo

Nemoj ic ni na tankersku ni na uljanik, kao sto ti je netko vec predlozio nazovi zorovica jer ima dosta firmi i traze ljude, puno ti je bolja plaća,a i mogućnost napredovanja. Jako su korektni i uljudni. Nazovi i raspitaj se.

Zanima me zasto da se izbjegava tankerska,mlada flota, relatvno uredan menađment, zanima me jer bi se ukrca ko asistent

ma ne slu??aj sve ??to ti govore,to je najjača hrvatska firma..viruj mi..

U potpunosti se slazem sa tom tvrdnjom.Samo je koliko sam obavijesten jako tesko upast ako nisi iz Zadra ili okolice.
Veliki ti je plus sta odma pocinjes navigavat na tankeru pa ti se kasnije lako prebacit na gas ukoliko ti to bude cilj.
S obzirom na danasnje stanje marketa svakako ti preporucujem gas tankere.
Sritno!

Da,jako ti je te??ko upasti na njih,treba?? imati dobru vezu,ja sam je imao bio sam kod njih kadet. Ali ako nisi iz Zadra ili okolice malo si naj...
Ba?? ne vole ljude sa strane. Imao sam tamo par kolega sa faksa bili su u makini nije im bili dobro. Neka Zadrane ne misle ru?žno...

Teško je upast,posebno za oficire ako nisi iz Zadra ali da se ispali navigat tamo isplati..Ja imam svoje razloge zašto nisan tamo al ako koga zanima što o Tankerskoj neka mi pošalje private,rado ću mu odgovorit..

e kad smo već kod čekanja za kadeturu, imali tko iskustva sa čekanjem ukrcaja na CMA CGM?

koliko se čeka..pa evo ja sam več 2 broda na toj firmi.ugl
trebalo je jedno skoro godinu dana da se ukrcam prvi put,pa umjesto 2 mjeseca doma zvali su nakon 4 mjeseca na drugi brod,i evo sad čekam 3 ugovor te zavr??etak kadeture,i opet sam doma 4 mjeseca,i stalno ka?žu da če javit kad bude slobodno mjesto,pa malo mislim promjenit firmu barem da zavr??im kadeturu..

ugl ima ko kakav savje za zadnji ugovor,koja firma di ??ta,jel mi se stvarno ide ča.pun mi k doma..več nakon 1 mjeseca doma!

Uljanik ti i nije loša opcija ako ti ponude tanker, dosta naučiš, dobra hrana i naši ljudi, i znam dva prijatelja koji su išli jedan ugovor za kadeta, jedan ugovor terco i odmah sekondo i sada mogu tražiti puno lakše druge kompanije, znači nije sve u novcima

Back