CGGVeritas

Ovo sa Veritasom zvuci interesantno. Da li je nekome sa foruma u medjuvremenu uspijelo upasti i kakva su iskustva?

mislio sam na cjelokupni set-up firma/posao/career prospects itd..... buljenje u ekran je samo jedan dio price.

Meni je interesantno , i to veoma.... Kazemo ja i moj takulin :confused:

Dobro bi bilo da se kolega Trp javne sa eventualnim novitetima....:uzdravlje

imas mali miljun takvih firmi,to su seizmici,relativno dobre place,ima 2 struje po smjeni ovde u mene i imas teretanu,net,besplatnih 8 sati razgovora itd.,svako svoju kabinu

marine crew(pomorci vulgaris sta voze brod)krca obicno neki management,seizmic crew je direkt na fugra(isti tip firme ka ti u naslovu)i imaju ohoho velike place,usporedbe radi,norvezin coxswain(samo vozi work boat)ima skoro duplo vise nego kapo norvezin

Last edited:
coxswain ide na kablove, kada je brod u okretu, i kabeli se podignu na površinu radi popravaka (izmjena 'ptica', modula, pa i cijelih sekcija kabela). često je i HLO i vođa helideck FF teama, tako da ne vozi 'samo'. svako spuštanje i dizanje boat-a smatra se rizičnom operacijom zbog mogućih nezgoda. pri povratku ako ti zakaže makinja brzo se nađeš u kablovima.

coxswain ide na kablove, kada je brod u okretu, i kabeli se podignu na povr??inu radi popravaka (izmjena 'ptica', modula, pa i cijelih sekcija kabela). često je i HLO i vođa helideck FF teama, tako da ne vozi 'samo'. svako spu??tanje i dizanje boat-a smatra se rizičnom operacijom zbog mogućih nezgoda. pri povratku ako ti zaka?že makinja brzo se nađe?? u kablovima.

Znaci barem neko na tom brodu ima interesantan poso;);)

ovo i ono

ovo i ono

Sve sto su vam bajica i kokolo rekli je tocno.

Zapravo pitanje je koji posao bi htjeli radit.
Ovo sto CGGVeritas nudi (odnosno nudio) je vecinom buljenje u ekran, rad na elektronici, odrzavanje i upravljanje opremom......sa navigavanjem nema puno veze i cak je problem to upisat u knjizicu kao nesta sto bi ti se priznalo kao brodska navigacija. Obicno ekipa koja to radi a ima pomorsku i zeli imat razne bravete traze kapetana da im upise u knjizicu da su nes drugo radili.
Kako bi se takav posao kod nas kao takav priznao, nemam pojma, nisam te struke pa me nije interesiralo.

Ostala standardna mornarska posada ima prednost utoliko sto imas telefon, dobar internet i smjene najcesce 5 tjedana on-off. Od samog navigavanja se malo radi je se sa komandnog mosta brodom upravlja samo kad se brod seli na neku novu lokaciju ili ide u luku.....ostalo je administracija i nadziranje pratecih brodova koji paze da u radnoj okolini nema ribarica i slicnih brodova koji smetaju opremi.

:cool:

ovo i ono

ovo i ono

a do koje pozicije mo?že dogurat neko sa pomorskim fakultetom (nautika) na toj firmi .(naravno ako je sposoban) i kolika je placa na toj poziciji

e...sad

e...sad

a do koje pozicije mo?že dogurat neko sa pomorskim fakultetom (nautika) na toj firmi .(naravno ako je sposoban) i kolika je placa na toj poziciji

Kao sto sam rekao, postoje dvije firme na brodu.....ako pitas za CGGVeritas tesko je reci...mislim teoretski mozes ti dogurat i do CEO odbora kompanije :D

Dakle...na brodu u odjelu "navigacije" mozes dogurati do pozicije sefa odjela...recimo nakon nekih 8 godina rada na poziciji...placa 7000-9000 dolara mjesecno.
Najvise na brodu mozes dogurati do "party managera", 9000-12000.
Tu se sve radi o stalnim ugovorima i mjesecnim primanjima.....imas tu jos i bonuse za prekovremene, zdravstveno za cijelu godinu, mozebitno i placanje odredjenih novaca u neki fond od strane kompanije.

Teoretski mozes se ugurat i na neku onshore poziciju i radit za njih u uredu u nekoj zemlji.....e sad kakve su tamo place i koje sve pozicije mozes dobit, neznam, al tu govorim samo pod uvjetom da se uguras tamo, preselis zivjet negdje drugdje i to tek nakon sto se dokazes njima kao sposoban radnik nakon godina rada.

Pocetne place na brodskim pozicijama su obicno oko 4000.

:kafa

Ako ima zainteresiranih za posao kakav je CGGVeritas nudio....objasnjeno u prvim postovima ovog topica..............firma Dolphin Geophysical trazi nove ljude.
Mozete se prijavit ovdje: Dolphin Geophysical - Opportunities at Dolphin Geophysical

:)

"Hello,

for some reason Dolphin Geophysical receives a lot of applications from Croatian Deck officers, unfortunately we are not the correct company to apply to! Dolphin Geophysical is a Marine Seismic Company and employes Seismic Technicians only!!
We charter all our vessels and has absolutely nothing to do with the Maritime Crew.

For your information the owners of our vessels are Maritime Management in Aalesund Norway and G.C. Rieber Shipping in Bergen Norway.

Best regards
DOLPHIN GEOPHYSICAL AS "

hmmm....da

hmmm....da

:o

Hvala na obavjesti tommy...

"Hello,

for some reason Dolphin Geophysical receives a lot of applications from Croatian Deck officers, unfortunately we are not the correct company to apply to! Dolphin Geophysical is a Marine Seismic Company and employes Seismic Technicians only!!
We charter all our vessels and has absolutely nothing to do with the Maritime Crew.

For your information the owners of our vessels are Maritime Management in Aalesund Norway and G.C. Rieber Shipping in Bergen Norway.

Best regards
DOLPHIN GEOPHYSICAL AS "

Mislio sam da sam bio jasan sto se tice apliciranja u seizmickim firmama.
Dakle, ponavljam: seizmicke firme (ukljucujuci i Dolphin) ne zaposljavaju maritime crew vec osoblje za rad na seizmickoj opremi.

Iskustvo u maritimeu je prednost pri zaposljavanju kod njih, ali oni klasicno brodsko osoblje jednostavno ne zaposljavaju vec to u ovom slucaju radi "Maritime Management in Aalesund Norway and G.C. Rieber Shipping in Bergen Norway"

Inace, za poslove koje oni traze na njihovoj stranici, pise koje je zvanje/zanimanje potrebno imati.

:)

jedan iz flote trenutno isprid Dubrovnika...
: Ship Photos

OBALNO - NAVTEX
JU??NI JADRAN - JU??NI JADRAN
Karte: 300-34;
Karta: 300-34 Od 31.prosinca 2011 do 28. veljače 2012 brod Â?OCEANIC CHALLENGERÂ? obavlja podvodne radove izmedju pozicija: a) 42° 43'N - 016° 28,5'E b) 42° 34'N - 018° 01'E c) 42° 15,2'N - 018° 26,4'E d) 41° 41,1'N - 018° 00,3'E e) 42° 21,2'N - 016° 28,2'E f) 42° 43'N - 016° 28,5'E Zabranjena plovidba u polumjeru od 6 milja od broda.

Bio je jedan jako slican ovome, samo crvene oplate vezan u Gruzu zadnjih par dana.. ;)

Back