COVID-19 i smjene posade

Ukrcaj via Frankfurt gdje je i overnight stay. Cekirati prtljagu do finalne destinacije ili je skupit u Fra. Mijenja se i airline operater

Dupler ako mozes cekiraj je do kraja.
Ako ostajes overnight u MY Cloud svakako je neces moc unit tamo ako imas vise od 100 Ml tekucina.U tom slucaju ces je morat ostavit u prizemlju terminala u baggage store da ti prinoci i kostat cete 15 eura.

Ma da li je ovo moguce?

je moguce ,moguce moj covik....

i ruka usahla onome ko zaokruzi HdZ slicne pizdarije....

butkovic i coric mazaci nebi mogli biti u normalnome preduzecu....

HR POMORAC upumpa cistoga 2mljarde usd godisnje u pokradenu opustosenu raseljenu njihovu(ne ljepu nasu)

2miljarde usd ciste love i odma je 500 000 000usd poreza u dzep neradnicima ili 25%

njima to nije bitno,to je nesposobna Bagra

Ovo je sa stranice od sindikata , neznam tko tu koga laze ....

Sindikat pomoraca Hrvatske je proteklih mjeseci u nekoliko navrata apelirao na nadležne da prema naputku IMO-a i UN-a proglase pomorce ključnim radnicima, a to su, prema informacijama iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, danas napokon i učinili. Podsjetimo, Međunarodna pomorska organizacija (IMO) i UN su usvojili rezolucije kojima predlažu državama da pomorce proglase ključnim radnicima. SPH je slijedom toga to zatražio i od Republike Hrvatske. Veseli nas što je i Republika Hrvatska prepoznala važnost te inicijative za hrvatske i sve druge pomorce.

Uz Brazil su na popisu još Ujedinjeno Kraljevstvo i Južnoafrička Republika.

Provjerili smo sa Stožerom Civilne Zaštite RH te su nam potvrdili da, ako pomorac dolazi iz jedne od te tri navedene države, nije bitno što je prebolio COVID prije manje od 90 dana i što posjeduje negativan nalaz na koronavirus – svejedno mora u samoizolaciju!

Samoizolacija, kao što je već gore u tekstu spomenuto, mora trajati 14 dana ili se može skratiti; ako osoba najranije sedmi dan samoizolacije o svom trošku obavi PCR testiranje na SARS-CoV-2 u ustanovi ovlaštenoj za provedbu testiranja PCR metodom te nalaz bude negativan.

https://pomorac.net/2021/02/04/neki-pomorci-ipak-moraju-u-samoizolaciju-pri-povratku-u-rh/

https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

ma kakva samoizolacija, sve pise gore na linku

a jesi manit covik:confused:

HRVATSKI ZAVOD
ZA JAVNO ZDRAVSTVO
Rockefellerova 7
HR-10000 Zagreb
T: +385 1 4863 222
F: +385 1 4863 366
www.hzjz.hr
Krizni stožer
Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske
Zagreb, 1. veljače 2021

– molim proslijediti svima uključenima
Postupanje s osobama koje prelaze granične prijelaze Republike Hrvatske – zdravstveni
nadzor nad putnicima
Verzija 19, 1. veljače 2021

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• Osobe koje su preboljele COVID-19 unazad tri mjeseca izuzete su od obveze pribavljanja
negativnog PCR testa i karantene. Za dokazivanje preboljenja trebaju imati pozitivan
nalaz PCR ili antigenskog testa ili pozitivan rezutat u testu neutralizacije (NT) koji je
urađen unazad tri mjeseca, a stariji od 14 dana ili potvrdu o preboljenju izdanu od
liječnika.

• Osobe koje dolaze iz država koje su na Popisu država za dolazak iz kojih se primjenjuju
posebne epidemiološke mjere prilikom prelaska granice RH (vidjeti niže), obvezni su
predočiti negativan PCR test koji nije stariji od 48 sati i određuje im se nužna mjera
obvezne samoizolacije u trajanju od 14 dana. Navedene osobe trajanje samoizolacije
mogu skratiti ako, najranije sedmi dan samoizolacije, o svom trošku urade PCR testiranje
na SARS-CoV-2 u ustanovi ovlaštenoj za provedbu testiranja PCR metodom te je nalaz
negativan.
• Prilikom prelaska granice Republike Hrvatske posebne epidemiološke mjere primjenjuju se p ri
dolasku iz sljedećih država:
- Ujedinjeno Kraljevstvo
- Južnoafrička Republika
- Brazil.

Popis zemalja s posebnim epidemiološkim mjerama redovito se ažuriraju na mrežnim stranicama HZJZ -a na
sljedećoj poveznici: https://www.hzjz.hr/ravnateljstvo/popis-drzava-za-koje-se-pri-dolasku-u-republikuhrvatsku-
primjenjuju-posebne-epidemioloske-mjere-prilikom-prelaska-granice

Attachments

Ljude nije briga tko je proizveo cjepivo nego im je važno je li ono učinkovito i sigurno. A Europa je u ovom najvećem imunizacijskom svjetskom poduhvatu u povijesti čovječanstva ispala popriličan naivac.
Ovaj vikend, naime, mađarske su zdravstvene vlasti objavile kako je u njihovoj zemlji završeno službeno testiranje ruskog cjepiva protiv koronavirusa „Sputnik V“ te da od danas kreću s cijepljenjem stanovništva. Time su postali prva zemalja Europske unije koja je odobrila ovo cjepivo. Već im je stiglo 40.000 doza Sputnika, a još dva milijuna doza bit će im isporučeno tijekom tri mjeseca.
Jesmo li i mi mogli učiniti isto što i Mađarska?
Naravno da jesmo.
Nismo čak trebali ni lupnuti šakom o stol, nego samo poštivati EU direktive kojima nisu dopušteni paralelni pregovori s proizvođačima s kojima je Komisija već zaključila ugovore, a riječ je o Pfizeru, Moderni i AstraZeneci, dok za ostale nema ograničenja.

https://slobodnadalmacija.hr/vijest...akcinu-kao-sto-je-to-ucinila-madarska-1076244

Ljude nije briga tko je proizveo cjepivo nego im je važno je li ono učinkovito i sigurno. A Europa je u ovom najvećem imunizacijskom svjetskom poduhvatu u povijesti čovječanstva ispala popriličan naivac.
Ovaj vikend, naime, mađarske su zdravstvene vlasti objavile kako je u njihovoj zemlji završeno službeno testiranje ruskog cjepiva protiv koronavirusa „Sputnik V“ te da od danas kreću s cijepljenjem stanovništva. Time su postali prva zemalja Europske unije koja je odobrila ovo cjepivo. Već im je stiglo 40.000 doza Sputnika, a još dva milijuna doza bit će im isporučeno tijekom tri mjeseca.
Jesmo li i mi mogli učiniti isto što i Mađarska?
Naravno da jesmo.
Nismo čak trebali ni lupnuti šakom o stol, nego samo poštivati EU direktive kojima nisu dopušteni paralelni pregovori s proizvođačima s kojima je Komisija već zaključila ugovore, a riječ je o Pfizeru, Moderni i AstraZeneci, dok za ostale nema ograničenja.

https://slobodnadalmacija.hr/vijest...akcinu-kao-sto-je-to-ucinila-madarska-1076244
Hebeno uznapredovala tehnologija ovih dana..
7e535bbce4b32b46aa1bb81dd88840cd.jpg

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Ide li ko doma iz singapura uskoro ili da je isa doma nedavno da podjeli informacije? Treba bi kroz 3-4 tjedna kuci od tamo...

Eh, Singapur je oduvijek bio zajeban za ukrcaj/iskrcaj. Meni su jedanput čopili bocu viskija iz kufera, umalo nisam platio kaznu.

Pitanje za iskusne
Danas je srida. U nedilju sam trebao na brod ali sam pozitivan na koronu. Simptomi su počeli u subotu a u utorak sam dobio uputnicu za testiranje od doktorice.
Nakon koliko dana se može očekivati negativan PCR tj mogućnost putovanja
PS. Cijepilo se prije ravno misec dana

Kolega s broda je dobio pozitivan nalaz 3 dana prije nego je trebao ić doma, zatvorili ga u kabinu ko zivotinju u zoološkom, imao simptome prehlade 2 dana i nakon toga ništa 2 tjedna, a PCR je bio pozitivan. Pošto neke zemlje priznaju i antigen umjesto PCRa, bio je sretan jer ko zna koliko bi još bio zatočen u kabini dok ne dobije negativan PCR. Brzi antigenski je pokazivao 3 uzastopna negativna rezultata, ali je na PCRu i dalje bio pozitivan. Cijepljen je isto tako mjesec-dva prije toga.

Eto jedan slučaj iz prve ruke.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Evo, ja sam jučer ušao u karantenu u hotel, imam 8 dana do ukrcaja, kompanija hoće da se osigura da dođem zdrav na brod, imam negativan PCR a prije ukrcaja treba raditi ekstra test, naručujem šnicle u sobu, još samo kad bi mogao naručiti i prostitutku bio bi strpljen-spašen, tj. inficiran. :D

Back