• Raspored Ispita

E.t.o.

I sta sad na kraju? Jel treba dnevnik ili ne treba? Jel uopce napravljen taj dnevnik ili se pise u neku biljeznicu?
Nema dnevnika nego se pise u biljeznicu koju se treba ovjerit na kapetaniji. Ne znam dali treba dnevnik vise. Idem na ETO za nekih dva tjedna pa cemo vidit. Uzet cu ga za svaki slucaj.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

dali od 1.1.17 ETO treba bas za svaki brod ili samo za brodove kojima je elektricar obavezan clan posade? radim na offshore survey brodu, ovi moji iz HR office-a govore da ne treba. iako mi je to malo sumljivo.. spomenuli su samo da do 1.1. moram na 5-6 treninga (inverteri, pat,working on heights..) za ETO..jos.. nista.

Zavisi od zastave broda hoće li ti ETO biti obvezan ili ne. Isto zavisi od firme ako će u svoj policy uvest da ETO bude minimum requirement. U svakom slučaju ako su ti već rekli da ne treba onda dobro za tebe, imaÅ¡ vremena za rijeÅ¡it ETO kad stigneÅ¡.

Dalmos

Daj molim te stavi ovo di pripada

http://www.dma.dk/manning/sider/stcwimplementationready2017.aspx

Danish royal maritime authority
Electro-technical competences
One of the amendments to the Convention concerns separate certificates for seafarers with electro-technical competences (STCW III/6 and III/7). Already now, the Danish training programme for engineer officers contains electro-technical competences, just as the Convention contains electrical competences for engineer officers. Since the training programmes already now contain electro-technical competences, it has been decided that engineer officers who have completed their education after 1972 will have an endorsement III/6 added for the electro-technical competences when being issued with the certificate of competency – including renewal of certificate of competency.

Last edited by a moderator:
A sta sad recimo ako se u matrikulu upise electrician, bez ono "cadet"? Onda ne treba dnevnik? Za taj ukrcaj ne treba eto brevet a olaksava za polaganje eto-a...

ne treba dnevnik ako si odradio godinu dana kao electrician. u ugovoru mora pisat isto sta i u matrikuli..bilo je slucajeva da je u matrikuli jedno a u ugovoru drugo (ja sam taj slucaj haha) zato sad prilikom iskrcaja moras prijavit o eventualnoj promjeni svojstva tjekom plovidbe + novi ugovor.

Last edited:
ja san assistent electrician..i imat cu 5 mjeseci navigacije kao asistent na tankeru..i sad mogu li odradit jos mjesec negdi na malom brodu?
i kako taj dnevnik uopce treba izgledat?..jer malo mi glupo zvuci obicna teka i pecat

mozes, bitno je da imas 6mj kao asistent i dnevnik. dnevnik je biljeznica koja je ovjerena na kapetaniji...u njoj crtaj sheme,main i aux sheme, opisuj kvarove , safety postupke prije rada, pricipe rada, daj to kapetanu i svom chiefu. nek pecatiraju i bit ce ok. sigurno je o ovome bilo rijec pa pogledaj malo po forumu..ja nisam radio dnevnik ali mislim da je ovo sta sam ti nabrojo sasvim dovoljno

Last edited:
Nema dnevnika nego se pise u biljeznicu koju se treba ovjerit na kapetaniji. Ne znam dali treba dnevnik vise. Idem na ETO za nekih dva tjedna pa cemo vidit. Uzet cu ga za svaki slucaj.

Jel ti trebao dnevnik? Nista nisi rekao... :)

Jel ti trebao dnevnik? Nista nisi rekao... :)
Dobro da sam ista i rekao onako pijan :D mene nisu trazili. Valjda zbog iskustva. Svi ostali koji su bili samnom su bili stariji kolege. Jedino ja polu-zeleni.

kapetanija split i rijeka nije isto...tako da nemojte uzimat zdravo za gotovo ako je nesto u splitu da je isto to i u rijeci..najbolje provjerit s kapetanijom u kojoj mislite polagat..dali ETO ili sta god drugo.. mene su za ETR su rijeci poslali nazad jer da mi fali ovjera skole kod javnog b, a u splitu di sam trebo polagat to nisu trazili...tako da...

Last edited:
kapetanija split i rijeka nije isto...tako da nemojte uzimat zdravo za gotovo ako je nesto u splitu da je isto to i u rijeci..najbolje provjerit s kapetanijom u kojoj mislite polagat..dali ETO ili sta god drugo.. mene su za ETR su rijeci poslali nazad jer da mi fali ovjera skole kod javnog b, a u splitu di sam trebo polagat to nisu trazili...tako da...
Ovo je istina,svatko drugacije tumaci. Najbolje nazvat kapetaniju.

Eo, malo novitadi, što je korumpirana tamnica naroda - i kako radi:

Danas iÅ¡ao kupiti cipele (marke Skechers) u Jokera - i usput sija popit kavu i zapalit Å¡panjulet. I tako za susjednim stolom neki tip izvadija telefon i priča portugalski. NeÅ¡to me pitao.., i tako malo pomalo, velju - tko si ti, čujem portugalski govoriÅ¡ i tako?! Portugalac doÅ¡ao na izobrazbu za ETO, kaže da ima u grupi čak neki Argentinac i neki naÅ¡i.

Naplatili mu kurs preko dvi iljade eura, a stan negdje uzeo i deru ga 100 eura dnevno. Bogami pošteno!

Ima li itko ovdje da je bio u UK ili drugdje na nekom kursu - a da su mu naplatili duplu cijenu?

Ovo je zbilja katastrofa od države!

:kafa

Last edited:
nikad dupla cijena ali skupo za poludit ,svaki kurs u Varco nema ispod 3,5tusd do 5,5tusd
basic safety u uk falk nutec je bio skori oko 1500funti

a hebiga pa nemozes furestima davat mukte?

to ti je ka kava na hvaru za domace i strance:hihi

Last edited:
Eo, malo novitadi, što je korumpirana tamnica naroda - i kako radi:

Danas iÅ¡ao kupiti cipele (marke Skechers) u Jokera - i usput sija popit kavu i zapalit Å¡panjulet. I tako za susjednim stolom neki tip izvadija telefon i priča portugalski. NeÅ¡to me pitao.., i tako malo pomalo, velju - tko si ti, čujem portugalski govoriÅ¡ i tako?! Portugalac doÅ¡ao na izobrazbu za ETO, kaže da ima u grupi čak neki Argentinac i neki naÅ¡i.

Naplatili mu kurs preko dvi iljade eura, a stan negdje uzeo i deru ga 100 eura dnevno. Bogami pošteno!

Ima li itko ovdje da je bio u UK ili drugdje na nekom kursu - a da su mu naplatili duplu cijenu?

Ovo je zbilja katastrofa od države!

:kafa

@gavro

A sta ako on tebe laze? Mozda je samo to sve reka da bi ti pomislia da je bogat i da ima para? Sta ga nisi pita na koju firmu radi pa bi mi vise znali ''odakle vitar puse''?

P.S
Zapamti sve mos vridat samo nemos audia :)

Last edited:
@gavro

A sta ako on tebe laze? Mozda je samo to sve reka da bi ti pomislia da je bogat i da ima para? Sta ga nisi pita na koju firmu radi pa bi mi vise znali ''odakle vitar puse''?

P.S
Zapamti sve mos vridat samo nemos audia :)

Lako provjerit
Sakrijes broj mobitela,nazoves ,i malo bla bla na losem engleskom i pitas koliko to sve košta?
Pa kad kaze 2000€ onda im j...s m...r lopovsku

Dalmos.., a Å¡to ima veze to s koje je firme? Da li se cijene u Hrvatskoj formiraju po nekom rasnom ključu?! Å ta se tiče vriđanja, stari pazim ja dobro koga i Å¡to vriđam - kome se ne sviđa moje "vriđanje" neka me tuži za duÅ¡evne boli - fizički nikog nisam napao, tako da nema mjesta za drugačiju tužbu.

Momak naviga na Royala, a taj drugi Argentinac.., valjda Carnival.., ili tako nešto.

Valjda će im firme to platiti - nego postavio sam jasno pitanje:

Da li je itko u UK plaćao kurs duplo zato Å¡to je Hrvat ili zato Å¡to naviga ovdje ili ondje?

Za naÅ¡e je sad cijena u ovog Atlantisa 9000 kuna, a bila je 16 tisuća kada su počeli.

Ako je kod njih odrađen joÅ¡ neki tečaj ranije - joÅ¡ spuÅ¡taju cijenu.

Å ta ćemo sad zamotavati u celofan neke stvari pa gatati o ćemu se radi.

Jeben ovakvu državu i sva njena ministarstava - a najskoli MMPI.

Da znaš Dalmos da si mi digao tlak ovim postom!

Dalmos.., a Å¡to ima veze to s koje je firme? Da li se cijene u Hrvatskoj formiraju po nekom rasnom ključu?! Å ta se tiče vriđanja, stari pazim ja dobro koga i Å¡to vriđam - kome se ne sviđa moje "vriđanje" neka me tuži za duÅ¡evne boli - fizički nikog nisam napao, tako da nema mjesta za drugačiju tužbu.

@gavro

Prika dragi ja neznam o cemu ti pricas? Ja u spade ti u kupe? S tebom se nije tesko posvadat jer se ti nekad sam posvadas sasebom. Ja sam pita iz sprdancije da pitas za koju firmu rade da znamo dali su bogati i sprdaju se s tebom. NIsta drugo a ti odma urotu i zavjeru vidis tipa naplate tecajeva. A sta ja znam koliko dodju tecaji kad ja ima 2 godinu i nesto sve radim u Brazilu i nistami netriba osim brazilskih papira. Cak sam i osobnu dobia ka i oni njihov OIB. :)

A sta se tice napada o kakvom napadu pises i tko je igdi spomenia da si ti nekog napa? Ili ja slabo vidim ili si ti jutros ima koju karlovacku previse :)

Aj zivia

Back