Engine cadet

Kazu da bi triba bit za 2 miseca.
Ima 2 dana da su dosli rezultati za strojare i električare,za nautičare jo?? ni??ta.
Eto, čestitam svima koji su pro??li,a koji nisu vi??e sreće drugi put.
:uzdravlje

Aj englenski znam, to noje problem a jel zna ko jel u Gloptika se mora ic sa gotovim papirima ili mogu ic ako su mi papiri u tijeku,pri zavrsetku??i jos jedna stvar tija bi odma ic na stranca, je li Gloptik surađuje samo na strancima ili i dokmace,isao bi kao assistent electrition? fala ako ko zna.
grujo - zmaju zmajski, svaka ti dala. e je si mi osvjezija dan:uzdravlje

Ti stari ocigledno nisi rjesavao CES test za strojare.Vise pitanja o Solasu,Marpolu,Life savingu nego o makinji.Pa lipo da odgovoris sve od makinje padas na ovo drugo ako ne znas.I to ti je pomorsko pravo Norvesko.

MA daj...zezas....
Ja sam pomorsko pravo radio u prvoj godini,i pola toga sam pozaboravljao.
Mene su u Azalei..pitali sve 2 sata ali samo strucno...motori ,pomocne masine, otpor propulziju,el uredjaje itd,itd
Al mislim marpol i ostale konv. da te pita.....katastrofa.
Sta nauticare pitaju????? da mi je znati

Evo ja fri??ko iz gloptika...

Prijavija sam se tamo radi asistenture struje.
Imam zavr??enu vi??u pomorsku Brodska elektronika i elektroenergetika.
Uz osobne podatke i papire odmah se pi??u test-ovi:
1.Test engleskoga i poznavanje broda općenito...
2. Strukovni test (kojeg kod kadeta/asistenata pola?žu samo ljudi s vi??om/fakultetom)

Sta se Shella i njihovog ukrcaja asistenata tiće stvar jo?? nije potvrđena ??ta bi se tribalo rije??it kroz idućih 10-tak dana (bar tako oni ka?žu). Inaće ovo je i njima prvi put da shell radi inerview za krcanje asistenata tako da ni oni ne znaju otprilike sta ce se trazit i kako će to skupa izgledat.
Sigurno je jedino da dosta veći proritet imaju ljudi sa vi??om ??kolom/odnosno fakultetom...
Također bilo bi dobro imat polo?ženo D12(upravljanje i ga??enje po?žarima) i D19(prva pomoć).

Aj lipo lipo,bar da se neko ukrca,znaci ove sa srednjom skolom izbjegavaju za asistenturu elektrike, eto vidis, papiri su mi gotovi,breveti preuzeti,sve rješeno, i sad mogu stat u sobi i slikat se sa brevetima.a sad je po bolonji tri godine, a jel priznaju dvi sam cua nesto. ma upisa sam ja faks, polozija 4 od sest predmeta za prvi semestar ali tija bi ja malo ic, ali nece ic cini mi se. rekla mi teta u gloptika ono fino, nece ti jos za 7 mjeseci do god dana sine. aj vi preporucite neku firmu???!!

Last edited:
Te??ko da će ti to upalit, ja sam apsolvent pa su mi tra?žili potvrdu o tome jer to ipak znači da ću uskoro i diplomu imat. Zbog toga ti čisto sumnjam da će ti ta 4 ispita sa prve godine i??ta konkretno značit. Inače, stoji sve ovo ??ta su ljudi gori rekli, te informacije san i ja dobija kad san se raspitiva za asistenturu struje.

Inače, evala svitu, puno čitan, malo pi??en. :)

@grujo
Odlući ??ta bi tija jebiga ili zapri i odradi faks znan da je 3 god puno (iako zna?? i sam da neće bit to 3 god otegnit će se to...) ili se popni agencijama/kompanijama na glavu...

Ma ček ček jesi ti oni ??ta je govorija da oće na kruzere ić? Ako jesi onda smo skupa slu??ali D2...

Ima li mo?žda kakvih novosti vezano za Shell-a i kadete ja sam isto ima par dana dobija odgovor kao i kolega Ibanez tj. čekamo da nam se jave budite strpljivi, a jedina novost je da su definitivno potvrdili da će doć, al naravno bez datuma.

Ljudi moji,najgore je kidanje živaca u isčekivanju!
Ja imam višu (brodska elektronika),prijavio sam se u Globtika za asistenuturu na Shella, bilo je ono polovinom drugog da će bit informacija,sad je dan ko godina u isčekivanju,još ništa,samo budite strpljivi.Bilo bi mi draže da znaju neki datum,pa makar bilo u 6.misec,jer bi onda zna oću li se okrenit na drugu stranu,a ova ponuda mi je previše privlačna da bi sad odusta. Ima san i dobre rezultate iz testova,spremnu matrikulu,brevete,ali zalud. Nadam se samo da neće predugo potrajat jer bi moglo loše uticat na zdravlje.. :((

Last edited:
@stale iman i ja istu vi??u, prijavija sam se u gloptika radi te iste informacije (shell krca kadete/asistente) učinija papire rije??ija brevete...

No od razgovora (kod one tete ??ta je za to zadu?žena) početno radovanje i nada mi je nekako malo opala... evo i za??to: Koliko iman informacije oni jo?? sa Shell-om nisu potpisali nikakav ugovor za primanje asistenata/kadeta, nikad jo?? nisu jo?? krcali kadete na shell-a, tako da neznaju kako bi taj interview trebao izgledat i kad uopce bi treba bit. Također sam do??a do informacije (za koju dr?žin da nemora bit istinita) da preko 70ljudi gravitira za taj posao (ja osobno znan bar 6-7 momaka ??ta je zavr??ilo vi??u BEE-u Splitu). Također skoro svak koga sam sreo na predavanjima za brevete (nevezano o ??koli i smjeru) se nada da će bit ukrcan na shell priko gloptika...

Prvo je počelo da bi interview triba bit početkom drugog,pa polovinom, sad lagano treći misec curi a iz gloptika ni slova o tome...

Ja san jo?? uz gloptik na masu drugih kompanija i agenata zazvonija na vrata i svugdi isti odgovor: trenutno nemamo ni??ta a neznamo kad i oćemo li imat...

No eto srićon Atlanska plovidba me primila. Ja se dr?žin one stare: bolje tić u ruci nego golub na grani...

Ljudi moji,najgore je kidanje živaca u isčekivanju!
Ja imam višu (brodska elektronika),prijavio sam se u Globtika za asistenuturu na Shella, bilo je ono polovinom drugog da će bit informacija,sad je dan ko godina u isčekivanju,još ništa,smo budite strpljivi.Bilo bi mi draže da znaju neki datum,pa makar bilo u 6.misec,jer bi onda zna oću li se okrenit na drugu stranu,a ova ponuda mi je previše privlačna da bi sad odusta. Ima san i dobre rezultate iz testova,spremnu matrikulu,brevete,ali zalud. Nadam se smo da neće predugo potrajat jer bi moglo loše uticat na zdravlje.. :((

Stari moj ista stvar i u meni, jedina razlika šta san ja nautika......i baš ono šta si reka jedan dan ka godina, a kad izađen vani pa dođen doma uvik isto pitanje "jesu zvali??????"
Uglavnom vidin da nas ima dosta šta čekamo to pa ako ko šta sazna nek samo puca da znamo na čemu smo.:uzdravlje

Ministarstvo mora RH / Obavljanje vje?žbeničke slu?žbe

Nadalje, kroz izmjene Pomorskog zakonika te dono??enjem Pravilnika uredilo se stanje u segmentu posredovanja pri zapo??ljavanju pomoraca i osigurala se primjena Konvencije o zapo??ljavanju i rapoređivanju pomoraca iz 1996. godine (ILO br. 179), na način da poslove posredovanja pri zapo??ljavanju pomoraca na domaćim i stranim brodovima obavljaju za to ovla??tene pravne osobe koje udovoljavaju propisanim uvjetima.

S obzirom na utjecaj krize i stanje ponude i potra?žnje natr?ži??tu rada u svijetu i Hrvatskoj, a posebno u odnosu na zapo??ljavanje pomoraca dodatno se ote?žalo zapo??ljavanje pomoraca po zavr??etku njihovog obrazovanja.

U pripremi je prijedlog mjera kojima bi se pomorcima olak??alo dobivanje mogućnosti za obavljanje vje?žbeničke slu?žbe i poticalo brodare da ih ukrcavaju. U tom smislu, budućim izmjenama pomorskog zakonodavstva predlo?žit ćemo i stimulativne fiskalne mjere za brodare i posrednike koji osiguravaju ukrcaj vje?žbenika.

Slijedom navedenog,pozivamo hrvatske poslodavce-brodare, kao i posrednike pri zapo??ljavanju pomoraca da ulo?že dodatne napore u zapo??ljavanje ??to većeg broja vje?žbenika palube i stroja radi obavljanje vje?žbeničke slu?žbe, a posebno onih koji su koristili stipendiju MMPI.

i onda ako moze neko napisat sta je bilo s ovin shellovin programon za asove, struje i kadete jeli to krenilo ili je sve jos stand by

Back