GEARBULK otpusta svu eu posadu i zamjenjuje sa filipima i chinezima ??

[...]
Mitsui ga se stiso da smanji troÅ¡kove, a sad imaju 49% firme, naravno prva ideja je bila da skinu EU posadu, a sa njima čini mi se kako čujem i Filipe jer su im i oni skupi, izgleda nastupaju Kinezi pojačani jakim snagama iz Indonezije i Vijetnama.
[...]

Tako i ja razmisljam. Filipi ili odlaze ili ce prihvatiti raditi za manje. Opet cu se ponoviti, na management levelu samo su oko 10 - 20% jeftiniji od nas. Ugovori su 10-10 (mogu birati 4-4 ili 4-2) zapovjednicima i upraviteljima, 4-4 prvima (mogu birati 6-3).

jednom mi je upravnik reka mali dosta je meni i mojih ludosti:rolleyes:

ovo o cemu pricam je
In total more then 3100 I/O’s are divided over the cabinets,(25 I/O cabinets)
takva je instalacija bila 2002godine i vec onda je bila naprednije od danasnjih drillshipova
u 2012 Jdn ide sa preko 5000 -7000I/O’s koju odrzavaju obicne struje bez ET(ekipa koja je na novim stvarima ce to i potvrdit)

to GB nema

svi ovi postovi su cisto za skinit famu o firmi GB koju neki vuku kroz postove.

imam kolege i na GB i na JDN a neki su bili na obe firme;)

evo sada me bas potegne za jezik. Ja sam bio na GB a sada sam na JDN na dreggeru izgradjenom 2006. Naravno da je na dreggeru vise elektronike brod je ipak kompleksniji, ja pricem o wireless beltovima za kontrolu dizalice, laptopima za dijagnostiku, kao i o ugradjenom racunalu u dizalici na kojem sve pise. Sve to pojedini brodovi imaju. Na GB sam bio na 5 generaciji i to znam sigurno. opet govorim, ne podcjenjujte posadu gearbulka.

"Vladimire , Å¡ta nam predlažeÅ¡ , da pojačamo joÅ¡ i jaće korumpiranost u nas ."

E vala osobo sa jako lijepom slikom.

Post je objasnjavao sistem zutih i crvenih kartona. Cudno je da se nasi nisu jos toga dosjetili. Korumpiranost je na zavidnoj razini i vjerujem da ce sama evoluirati i bez mojih sugestija. Takve stvari imaju tendenciju rasta. Mala zemlja, pa se jos nisu svega dosjetili.

I joj kamo je ova tema otisla..........

niko nije podcijenia posadu GB boze sacuvaj,TO NIKAKO
nije fer to stavljat nikome usta
ali pricat basne o toj posad e to je druga prica

koliko je brodi 5generacija na GB
dali je vise od pola flote sa dc dizalicama
dali je dobar dio brodova s filipima ka uporaviteljima vec koju godinu?
o kojem bas kopleksnom´poslu mi tu pricamo.

sve sta je receno da GB nije to sta pricate i tu zavrsava prica
nikakvo omalovazavanje

citaj iz pocetka nemoj se hvatat na jedan ili dva posta

Ja sam procitao sve postove, i ne hvatam se jedan ili dva, i stekao dojam kako se o posadi GB prica kao o nekim 3 razrednim pomorcima (i sam si spomenuo juzno dalmatinsku ligu u balunu u jednom drugom threadu, znaci ipak podcjenjivas). To nije tocno. Nigdje nisu pricane basne, nego je samo izlozen konkretan posao sto ga posada tamo radi. Dreggeri su kompleksniji, ali vjeruj mi da gantry dizalice nisu nimalo jednostavne to nije posao za strojare i elektricare iz juzno dalmatinske lige. Kada takvi dodju na brod upravo se na gantryu vidi da su tu, dizalice stanu. Sto se Filipa upravitelja tice, poznajem 2 i oba su izvrsni, bolji su od nekih zapadno evropskih upravitelja. To sto je netko Filip ne znaci automatski da je 3. liga ima i njih dobrih, prosijek im je ispod nasega, ali ima i onih koji odskacu od tog prosijeka.

Na Gearbulkovim stranicma imas popis flote, ne da mi se brojati koliko je kojih brodova. Uglavnom GB je bio zahtjevna kompanija, i to nije nikakva fama. Gantry dizalice su kompleksne i o tome poslu pricamo. Svaka gantry dizalica je jos jedna strojarnica i po na brodu, a ima ih 2. ja bih od 70 dana na brodu 40 - 50 proveo radeci samo na gantryu, elektricaru je to bio sav posao svih 70 dana. Na 5 generaciju i dalje su slali samo iskusne elektronicare, jer je rijetko koji elektricar znao izaci na kraj sa njima. sada ce sve to preuzeti shore servisi.

PS
Ne spominjem palubu i posao palube jer nisam kompententan tu, a i dovoljno ljudi prati ovu temu pa mogu i sami nesto napisati, ni njima posao nije bio lagan. Sada sam se dotakao struje, a ja sam ipak strojar, nema veze.

ibstr28

kao i sa corke tesko s tobom razgovor vodit,a postove nisi pogledao sve
vec si zec i ides na prvi balun
GB daje struji 2500$ permanent (novi struja na firmi)
koja je to liga ocijeni sam
sad ako je to neka dobra firma onda ja zbilja grijesim i ispricavam se

s filipima sam duze od tebe a njihov kapo mi je bo 2001(novi gdansk kontenjer)
dobro znam sta ocekivat a preferiram ih vise nego nas svit ,tako da si temu falia

GB je izuzetna firma ja sam bio u zabludi i otvorile su mi se oci
ispricavam se i brisem sve svoje postove pod GB

Ja sam procitao sve postove, i ne hvatam se jedan ili dva, i stekao dojam kako se o posadi GB prica kao o nekim 3 razrednim pomorcima (i sam si spomenuo juzno dalmatinsku ligu u balunu u jednom drugom threadu, znaci ipak podcjenjivas).

Ibstr28, fino si ga pobijedio u raspravi, i dokazao mu ono Å¡to si htio?! Tako je i Sokrat s lakoćom pobijeđivao Trasimaha u diskusijama, u Antičko doba.., ha ha ha.., ah?! Samo ću istaći - Srelec prednjači na forumu po bijelo-koÅ¡uljaÅ¡kim i asocijalnim upadicama i autor je upadica tipa - "treće razredni pomorci", "južna liga" - i sličnih asocijalnih bijelo-koÅ¡uljaÅ¡kih upadica. Napisao sam u kokoÅ¡injcu jedan post kojim sam pojasnio neke temeljne pojmove banderaÅ¡ke sociologije.., da ne duljim ovdje.

Å to se tiče Gearbulka, ovo Å¡to se sad deÅ¡ava posljedica je globalizacijskih previranja u svijetu. Globalizacija, to je proces koncentracije upravljanja proizvodnih sila čovječanstva - koji joÅ¡ traje. Da ne pretjeram s duljinom posta - bio sam na Gearbulku nekoliko ugovora - mogu jedino ponoviti isto Å¡to sam načelno rekao na početku threada: During the last 20 years Gearbulk was a good company for the Croats.

;)

Last edited:
Evo se joÅ¡ jedna tema pretvorila u klasično prepiÅ¡avanje tipa "moj je veći". Bez uvrede Å¡tovani kolega Srelec, čini mi se da pokuÅ¡avate bit antiprotivni na ovome, kao i na ostalim threadovima. Jeli to samo pokuÅ¡aj da kopiraÅ¡ Frenkia neznam, ali tom njivom nećeÅ¡ proći. ;)

ibstr28

kao i sa corke tesko s tobom razgovor vodit,a postove nisi pogledao sve
vec si zec i ides na prvi balun
GB daje struji 2500$ permanent (novi struja na firmi)
koja je to liga ocijeni sam
sad ako je to neka dobra firma onda ja zbilja grijesim i ispricavam se

s filipima sam duze od tebe a njihov kapo mi je bo 2001(novi gdansk kontenjer)
dobro znam sta ocekivat a preferiram ih vise nego nas svit ,tako da si temu falia

GB je izuzetna firma ja sam bio u zabludi i otvorile su mi se oci
ispricavam se i brisem sve svoje postove pod GB

Opet dolazimo na ono moje, to je da se ljude cijeni prema placi. Nisu svi na JDN i slicne kompanije dosli radom, ima ih i preko veze (ne provizam tebe niti ikoga, pricam opcenito). GB je imao neke stvari koje su ljudi cijenili, a to je stabilnost i briga za posadu (ovoga nema vec neko vrijeme zato su ljudi poceli odlaziti i prije otkaza), jaki support za brodove (trebas jos jedan tank, OK, obrazlozi iznesi prednosti i ako je isplativo GB salje materijal i traveling team i dobijes novi tank). Kada si bio doma nitko te nije dirao, bio je 1 seminar od 5 dana svako 2 godine i to je to. Bolovanja i sl. sa GB nikakvih problema. Zapnes negdje vani, GB te izvuce. Trebas ranije doma ili kasnije na brod, obrazlozi i ako su razlozi OK odobre ti to. Uvjeti zivota na brodu, dobri (falio je jedino internet). Tu je bila Ta-Na koja nam je sve odradjivala, nase je bilo primiti detalje leta i papire i uputiti se na brod, po povratku doma poslati matrikulu (i pasos ukoliko treba viza za iduce putovanje) Ta-Na je bila maksimalno korektna i ljudi su vodili racuna o nama. Zato su pojedinci ostajali na GB, osjecali su se sigurno, i ja isto. napustio sam GB tek kada je ta sigurnost nestala, a cijelo vrijeme sam znao da mogu vise, nisam mislio da sam na najboljoj kompaniji na svijetu za pomorce hrvate. GB to nikada nije bio, ali je bio solidna kompanija, jako zahtijevna[1] ali korektna i po placama i ugovorima solidna. Koliko kompanija nudi 10-10 i te novce. Novce, jos ih i ima, ali su ugovori 4mj - 2mj ili 6mj doma nedefinirano i sl.

[1] Za GB jos treba znati i da je tamo bila vojnicka disciplina (na nekim brodovima se jos uvijek u portu nose uniforme) i sva pravila se doslovno sljede, nema izbjegavanja poslova, shortcutova i sl. za te stvari se slalo doma. U 2011 sam sudjelovao u dodijeli 5 zutih i 2 crvena kartona, o takvoj se disciplini radi.

PS
Obratite paznju na boldano imao, znaci vec neko vrijeme toga vise nema.

Ibstr28, fino si ga pobijedio u raspravi, i dokazao mu ono Å¡to si htio?! Tako je i Sokrat s lakoćom pobijeđivao Trasimaha u diskusijama, u Antičko doba.., ha ha ha.., ah?! Samo ću istaći - Srelec prednjači na forumu po bijelo-koÅ¡uljaÅ¡kim i asocijalnim upadicama i autor je upadica tipa - "treće razredni pomorci", "južna liga" - i takvih sličnih asocijalnih bijelo-koÅ¡uljaÅ¡kih upadica. Napisao sam u kokoÅ¡injcu jedan post kojim sam pojasnio neke temeljne pojmove banderaÅ¡ke sociologije.., da ne duljim ovdje.

Å to se tiče Gearbulka, ovo Å¡to se sad deÅ¡ava posljedica je globalizacijskih previranja u svijetu. Globalizacija, to je proces koncentracije upravljanja proizvodnih sila čovječanstva koji joÅ¡ traje. Da ne pretjeram s duljinom posta - bio sam na Gearbulku nekoliko ugovora - mogu jedino ponoviti isto Å¡to sam načelno rekao na početku threada: During the last 20 years Gearbulk was a good company for the Croats.

;)

mile nije fer nigdje nisam rekao trece razredni pomorci
to je zlocesto i strasno bezobrazno, tebi na dusu

prica je izricito o firmi i fami koju su neki stvarali oko nje a to meni ne drzi vodu

GB Arrow
Frenki je dio mog djetinstva osobno puno dragi poznanik i posebna osoba(nije prijatelj jer se vidimo jednom u 3godine ako i toliko)
izuzetno razliciti, njemu cuci rade 1000% meni rade 100% i ja velik dio prebacim priko leda za probat nadoknadit razliku
da sam slusa vas i slicne bia bi na GB a slusa sam ludog Frenkia pa sam isa bokun dalje

mile nije fer nigdje nisam rekao trece razredni pomorci

pa ljudi cemu cudenje :rolleyes:
gearbulk ne moze imat ni prvu ni drugu pa skoro ni trecu grupu cro pomoraca

Srelec, caro mio, ovo iznad su - le parole uscite dalla bocca tua. Dakle, falio sam - govorio si o "trećoj grupi" - no, smisao je isti. Nema veze, kalmaj se, nitko te ne tuče niti te vrijeđa, samo nastojimo učiniti takvog čo'eka od tebe ka' Å¡ta je bio Periklo.

Ibstr28, ono Å¡to si spomenuo o vojnoj disciplini mislim da ne stoji. Pa zar nisi sluÅ¡ao Topić-evce kakva je disciplina kod njih?! A ujedno im ujutro za doručak dijele onu kutiju sardine na tri dijela - eda se ne bi posada udebljala preko mjere.

:udriglavom

Last edited:
Čitam pa se čudim.Topić ne valja,GP ne valja...Ljudi moji, idu godine gladi, neimaÅ¡tine, suÅ¡e, polovi će se otopit. Svaka kompanija koja je pružila priliku hrvatskom pomorcu se zaposlit je dobra.Časnici,upravitelji,kapetani nisu jedini kadar koji navegaju.Puno je tu i kuhara,konobara,timunjera,mazača koji su puno bolje zarađivali na navedenim kompanijama nego na domaćim.Nisu svi imalu sreću raspojasanih pojedinaca sa malim spolovilom koji trube i ponižavaju ostale životom pritisnute osobe! Misleći da drugima vade mast kakajući o svojim primanjima,uspjesima;ja iskrco,ja rekao,... samo govore o svom jadu.
Čitajući priče pojedinaca para da niÅ¡ta nije navegalo i radilo prije nego su otkrili NJIH.Asti faca...

Srelec, caro mio, ovo iznad su - le parole uscite dalla bocca tua. Dakle, falio sam jedino Å¡to si ti govorio o "trećoj grupi" - no, smisao je isti. Nema veze.., kalmaj se, nitko te ne tuče niti te vrijeđa, samo nastojimo učiniti takvog čo'eka od teba ka' Å¡ta je bio Periklo.

Ibstr28, ono Å¡to si spomenuo o vojnoj disciplini mislim da ne stoji. Pa zar nisi sluÅ¡ao Topić-evce kakva je disciplina kod njih?! A ujedno im ujutro za doručak dijele onu kutiju sardine na tri dijela - eda se ne bi posada udebljala preko mjere.

Da, na Topicu je disciplina jos jaca, nisam bio tamo, ali sam navegao sa ljudima od tamo i svi bi rekli da im je manje strogo na GB. Ali i GB je strog, sve je ovisilo o ekipi.

Topić ne valja,

Barkariol, ako ova upadica ima veze s mojim ranijim postom - da pojasnim:

Topić je dobra kompanija, i to vrlo dobra. Čuo sam da imaju i neÅ¡to veće plaće u odnosu na Gearbulk. Brodovi su im u dobrom stanju.., i to.., i tako. Ali, čuo sam i to, odnosno poznati su po disciplini koja je drukčije prirode nego ona na Gearbulka. Između ostaloga, čuo sam da se dijeli sardina između dva ili tri člana posade - eda se ne bi pretjerano ugojili - sarkastično govoreći. Govoreći ne-sarkastično to znači da im menagement "skuplja sardine" i nosi ih doma u novčaniku.

Tako sam čuo, no, tamo bio nisam.

:rolleyes:

Barkariol, ako ova upadica ima veze s mojim ranijim postom - da pojasnim:

Topić je dobra kompanija, i to vrlo dobra. Čuo sam da imaju i neÅ¡to veće plaće u odnosu na Gearbulk. Brodovi su im u dobrom stanju.., i to.., i tako. Ali, čuo sam i to, odnosno poznati su po disciplini koja je drukčije prirode nego ona na Gearbulka. Između ostaloga, čuo sam da se dijeli sardina između dva ili tri člana posade - eda se ne bi pretjerano ugojili - sarkastično govoreći. Govoreći ne-sarkastično to znači da im menagement "skuplja sardine" i nosi ih doma u novčaniku.

Tako sam čuo, no, tamo bio nisam.

:rolleyes:

Nisam mislio na tebe stari,doista držim da si ti na ovom forumu od velike pomoći mnogima i uvijek imaÅ¡ dobru volju pomoć,objasnit ne veličajuć sebe.I iskreno velika Hvala.Ljuti me na ekskluzivizam ocjenjivanja Å¡to je dobro, a Å¡to loÅ¡e.
U doba socijalizma Topić je svoje mazače i kormilare plaćao ekvivalent ćifu na domaćoj kompaniji.Da, trebalo je radit, ali zaboga miloga , nitko ne plaća zaludu.Ne znam koje si godiÅ¡te,ali ja sam već 1982.sa 17 godina plovio na dugoj plovidbi i doista znam da je tada i poslije mnogim ljudima Topić bio nedosanjani san.

U doba socijalizma Topić je svoje mazače i kormilare plaćao ekvivalent ćifu na domaćoj kompaniji.

Ma znam, istina je ovo što si rekao..,

Po godinama smo tu negdje, ali imaÅ¡ viÅ¡e oluja na plećima jer sam ja počeo raditi tek 1985 god. ali na kraju. Zatim nakon nekoliko godina skužio sam da je raditi na kraju - gubljenje vremena. I tako.., Å¡to da ti kažem.., znaÅ¡ već kako je bilo. ProÅ¡ao sam puno loÅ¡ih kompanija - takvih da su u odnosu na njih - Topić i Gearbulk = space shuttle express.

No, strahujem da nakon zavrÅ¡ene globalizacije, tj. procesa koncentracije upravljanja proizvodnim snagama čovječanstva - mi Hrvati nećemo imati mjesta ni na loÅ¡im kompanijama?!

Last edited:
Ma znam, istina je ovo što si rekao..,

Po godinama smo tu negdje, ali imaÅ¡ viÅ¡e oluja na plećima jer sam ja počeo raditi tek 1985 god. ali na kraju. Zatim nakon nekoliko godina skužio sam da je raditi na kraju - gubljenje vremena. I tako.., Å¡to da ti kažem.., znaÅ¡ već kako je bilo. ProÅ¡ao sam puno loÅ¡ih kompanija - takvih da su u odnosu na njih - Topić i Gearbulk = space shuttle express.

No, strahujem da nakon zavrÅ¡ene globalizacije, tj. procesa koncentracije upravljanja proizvodnim snagama čovječanstva - mi Hrvati nećemo imati mjesta ni na loÅ¡im kompanijama?!

Hoćemo stari, zbog nečega nas je dragi Bog nagradio i izabrao da brojčano predgrađe Nevijorka vlada najljepÅ¡om obalom na svijetu viÅ¡e od tisuću godina.Stoga mislim da vrijeme naÅ¡ih pomoraca tek dolazi.

Evo se joÅ¡ jedna tema pretvorila u klasično prepiÅ¡avanje tipa "moj je veći". Bez uvrede Å¡tovani kolega Srelec, čini mi se da pokuÅ¡avate bit antiprotivni na ovome, kao i na ostalim threadovima. Jeli to samo pokuÅ¡aj da kopiraÅ¡ Frenkia neznam, ali tom njivom nećeÅ¡ proći. ;)

Tom njivom nitko ne prolazi druze. Za proci mojom njivom trebas jos puno mlijeka popit,a preporucujem da ako nisi fudran ni ne pokusavas.
Inace ovakve rasprave su neizbjezne na svim temama sa elektricarima jer njima je filozofiranje urodjeno. Ko da su cjepljeni da filozofiraju.Nagleda sam se dosta tih filozofa u svojoj karijeri,a najveci gust mi je bija razbit takve filozofe i to igrajuci u gostima.
To sam i ovdje vec jednom imao priliku sa motorima od thrustera je li tako? Eto pitajte se zasto se moj gili nije ukljucija u ove rasprave Nobelovaca??? Covik nije filozof sta triba napravi bez puno filozofije i palamudjenja i idemo dalje.Kad posla nema sta ce ga izmisljat i mlatit praznu slamu.Evo gledamo ove vase domace uratke i grohotom se smejem(poput Seselja sudu u Hagu) .
Profesor je jedini ovdje za neke stvari bio zainteresiran jer ih pretpostavljam nikad nije vidio i htio bi znat,a vecina Vas ga popljucala. Pa kao da se radi o elektricaru koji je tek izasao iz srednje skole. Sramota.Sami ste sebi najveci neprijatelji.

Sta se tice Sreleca klasicni lost in translation s Vase strane. Covjek vam pokusava nesto rec ali to do Vas ne dopire jer konstantno obracate paznju na nebitne stvari. To Vam je kao i prije par godina kad sma ja poceo pista na forumu ovdje za drilling nitko nije jos ni cuo,a neki ni danas ne vjeruju,ali to je njihov problem ne moj jel' da??

Ups tek sad sam vidija da sam falija thread,ali poanta je ista.

Last edited:
Tom njivom nitko ne prolazi druze. Za proci mojom njivom trebas jos puno mlijeka popit,a preporucujem da ako nisi fudran ni ne pokusavas.

Frankie ljudi su jos mladi dok se uhvati utakmica u nogoma triba napraviti par gresaka u koracima i izgubiti par baluna, cujemo se za koji dan ako si doma pa cemo na kavu

[...]
Sta se tice Sreleca klasicni lost in translation s Vase strane. Covjek vam pokusava nesto rec ali to do Vas ne dopire jer konstantno obracate paznju na nebitne stvari. To Vam je kao i prije par godina kad sma ja poceo pista na forumu ovdje za drilling nitko nije jos ni cuo,a neki ni danas ne vjeruju,ali to je njihov problem ne moj jel' da??

Vidim da si napisao da si falio thread, ali ovo cu komentirati. Razumijem ja sreleca, ali ovdje govorimo o necemu drugome, ne o struji. Evo slikovito:

Imas 2 fizicka radnika: A. Nosi vrecu od 50 kg i zaradjiva 5000 Kn mjesecno. B. Nosi vrecu od 65 kg i zaradjiva 6500 Kn mjesecno.

Po meni oba tesko rade i za HR prilike dobro zardjivaju. Po nekima B je pametan zaradjiva normalno i mali je supermen, dok je A budala koji jedva spaja kraj sa krajem i ljencina koja nista ne radi. Ovo je totalno glupo razmisljane, po meni su oba dobri radnici i oba solidno zaradjivaju. O tome govorimo, ali na temu pomoraca. Sada se pitas zasto A nebi radio posao kao i B, mozda covjek ima kredit i dvoje djece i pita se sto ce se dogoditi bude li nosio 65 kg svaki dan, sto ako odu ledja, koliko ce onda moci nositi i zaradjivati? Logika: Bolje vrabac u ruci nego ptica na grani. Banka ne pita gdje si i koliko si bowthruster motra uredio, banka zeli svoju ratu.
Sada se dogodilo da je A ostao bez posla i dao molbu za posao gdje radi i B, i svi ga otpilili zato jer je po njima ljencina i blesav. Ovo je skroz neposteno, netko tko duze vremena nosi 50 kg vjerovatno ce i 65 kg nositi bez problema, o tome ja ovdje govorim.

I opet napominjem sve sto pisem moze se primjeniti i na bilo koju drugu kompaniju, tema je GB.

Back