Najnovije informacije od 21.02.2012. Cirkular poslan svin brodovima u floti. pa izvolte. Informacije su vezane za juniore.
Juniori presli na 3-3 napokon.
Considering the Croatian law regarding social benefits (started from 01, Jan’2008) same has been included in bellow figures and it is seafarers’ sole responsibility to take care towards the government requirements
OLD LNG/C GIMI AND HILLI BONUSES / SALARIES
2nd Officer 2900 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year
3rd Officer 1925 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year
LNG/C VESSELS :
2nd Officer 2900 EUR (through the year)
3rd Officer 1925 EUR (through the year)
Usporedbe radi treci off kuverte na Tkay-u ima 2650eura permanent i to na crude oil-u. Svaka cast officu u Splitu i Roniju, covik je stvarno napravia sta je bilo u njegovoj moci, al cigani u Oslu vode politiku. A da su cigani pokazalo se iz sljedeceg...svi oficiri koji su trenutno na brodima njima ostaje ugovor stari, i kad dodju doma ne primaju nista, nego tek kad se ponovo ukrcaju...a ovo me najvise nasmijalo "Golar Wilhelmsen Management hereby announce the new wage scale for European officers employed on board GWM LNG vessels effective from 01.Jan’12." Mos mislit cccc. Eto,gustajte. Pozdrav.
je,ja jos cekan bonus za 2011,norvezini dobili,mi jos cekamo,i iz osla lazu da norvezini nisu primili itd,jesu gadljivi
Najnovije informacije od 21.02.2012. Cirkular poslan svin brodovima u floti. pa izvolte. Informacije su vezane za juniore.
Juniori presli na 3-3 napokon.
Considering the Croatian law regarding social benefits (started from 01, Jan’2008) same has been included in bellow figures and it is seafarers’ sole responsibility to take care towards the government requirements
OLD LNG/C GIMI AND HILLI BONUSES / SALARIES
2nd Officer 2900 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year
3rd Officer 1925 EUR + 100 EUR (old ship bonus) through the year
LNG/C VESSELS :
2nd Officer 2900 EUR (through the year)
3rd Officer 1925 EUR (through the year)
Usporedbe radi treci off kuverte na Tkay-u ima 2650eura permanent i to na crude oil-u. Svaka cast officu u Splitu i Roniju, covik je stvarno napravia sta je bilo u njegovoj moci, al cigani u Oslu vode politiku. A da su cigani pokazalo se iz sljedeceg...svi oficiri koji su trenutno na brodima njima ostaje ugovor stari, i kad dodju doma ne primaju nista, nego tek kad se ponovo ukrcaju...a ovo me najvise nasmijalo "Golar Wilhelmsen Management hereby announce the new wage scale for European officers employed on board GWM LNG vessels effective from 01.Jan’12." Mos mislit cccc. Eto,gustajte. Pozdrav.
Citan i ne kuzin, sto kao su to lose place ili sto?
Pa dragi moj taj isti terco na TK-a (di juniori na crudu i LNGu imaju iste place) ima svaki misec 2650 ali je ugovor 3-2 a ne 3-3 ko vama, tako da izracunaj malo, nije to puno manje. A da ne govorin sekondo koji na TK ima 3100 i 3-2, dakle na Golara je onda cak vise.
A jos da ti kazen da je taj isti terco na TK-a 2007. ima 2500 eura svaki misec i 3-2 ugovor a ja na Pronava 3300 dolara samo na brodu (kad je dolar bija 4.5kn) i 4 miseca ugovor. I da mi je tad bilo to "bidno" povecanje sto je Golar vama poveca.
Koliko bi trebalo dignit place u ovo vrime kad ljudi ostaju bez posla pa da ekipi bude dobro?
Pa zna se da treba bar za prvoga da se dodje do neke love, svugdi je to tako. Niko jos ka junior nije neke silne novce zaradija.
Tako da sve u svemu morete bit sretni u ovo vrime na dobroj placi i odlicnom ugovoru, mucat, radit i avancat.
Pozdrav!
Ma nemas ti frke, ne vodin ja brige nego generalno komentiran, isto ko sto si ti informativno stavija te nove uvjete i usporedia ih sa placon terca na TKu, na crudu. Pa ti eto iz prve ruke mogu rec da na TKu juniori nemaju nista bolje uvjete od vas. Dapace, puno ljudi bi pristalo na TK na 3-3 za tu lovu a sekondo na Golara cak ima vecu placu ako se usporedi.
Da nije bilo te usporedbe vjerojatno ne bi nista komentira. Zivija.
tommy;123141... By the way said:Ma e,jemaÅ¡ ti prav...ko će Å¡ta kontat u ove sitne ure.
JoÅ¡ da samo digne plaće, di bi mu bia kraj ccccc.![]()
![]()
![]()
evo ovako,
ja sam asistent stroja na shellu.
uglavnom..........., da nepišem sve i svašta (a mogo bi puno toga)...........
ide mi se ća.. zaÅ¡to ;
nesmijem ić dole u makinu(već drugi ugovor tako zezaju) tako da sam danas u onom jebenom ecr-u proveo skoro 11h. , zamisli. nedaju. koda sam idiot sa dvije lijeve noge. al neka, ko ih jebe,(ono kao safety first, a to Å¡to ću doć ko 4th eng idiot nikom niÅ¡ta ili sam ja dalmatinoÅ¡ vulgaris pa mi ko malom kurcu svake dlake smetaju.
a ja ću aplicirat uskoro za golar (mislim da mi je sad rano slat, pa stavit da sam slobodan za dva mjeseca) , pa ću objavit kakve uvjete davaju.
ako ko ima na golara 4th eng ili kadet neka napiše ima li jebanja u zdrav mozak, bio bi zahvalan.
također bi zamolio da ako ima ko na shella asistent da mi javi ima li on ovakvih scenarija.
inače znam da C/O ođe ima 8000$ permament, a sa bonusima (high piracy area i sl) izađe godiÅ¡nje 100 000 $ plus minus koja tisuća ovisno o prolazu kraj pirata (ugovor back to back, dakle može kako hoćeÅ¡, ovisi o kolegi, 2ipo-2ipo , 3-3 najčeÅ¡će)
Cargo eng ođe te 2E (tj prvi) ima neÅ¡to manje od C/O (u par stotina dolara) (ugovor back to back, isto kao gore navedeno)
3th mate i 4th eng imaju cca 2800-3000$ permament (ugovor 4-3)
3rd eng ima oko 5000$ permament (nisam baÅ¡ siguran, pitam možda je 6000$ neznam, uglavnom između) ugovor 4-3
kadet i asistent 1000$ (plaćeno samo na brodu, ugovor 4-1extra)
sve plaće navedene su za hrvate
pozdrav
Vidis, bice nije za sve isto. Kolega moj ima 1000 dolara permanent ko kadet. Ili svjetski laze ili nije svima isto na shella.
Ma e,jemaÅ¡ ti prav...ko će Å¡ta kontat u ove sitne ure.
JoÅ¡ da samo digne plaće, di bi mu bia kraj ccccc.![]()
![]()
![]()
Bit ce bolje sad kad seateam singapore uzme te novogradnje. Inace je senior fleet manager poznat po razumijevanju i suosjecajnosti, sto posto cete dobit jos jednu znamenku na placi,a mozda i kacigu od motora po glavi jer kako cujen i Dude prelazi u pobjednicki team ,a on je tako zakuca Fradelica iz Globtika.