Golar Wilhelmsen management

Ja sam im predo aplikaciju i razgovaro s njima ima jedno 15-tak dana i rekli su mi da trenutacno ne uzimaju jer cekaju neki godisnji budjet, al da ce bit potrebe, povece upravo zbog novogradnji ;)

Cigani ce taj tvoj bonus (kao i od jos mnogih drugih) pretocit u nove pistune ili kompresore na novogradnjama. Mos bit ponosan, jer si da dio "sebe" za dobrobit kompanije. :hihi :D Evo jucer primili da grade ne 8, nego 15 novih brodi.13 lng-ova i 2 fsru-a do 2015. Ima se, a nema se...if you know what I mean. :D Samo pitan se, jer vrime brzo leti, kvalitetan kadar se tesko i dugo stvara, a kad ti isti otidje zbog glupe politike...koji crni neiskusni cigo ce ti onda navigat na tih novih 15 hitech brodi. Nisu ni ljudi glupi, kakos imat kvalitetan kadar i zadrzat ga ako ne sa placon, pa ne navigaju za shtikadente. Napravice ljudi koji ugovor, pogotovo novi, eventualno ugrabit avancamenat, stec iskustvo i bjezi. Ako in je to cilj, a sa ovakvon politikon idu ka tome,neznan. Stin sta stede na bitnin stvarima na pizdarije trose miljune. Obice in se to o glavu kad tad, al onda ce bit kasno.

Samo ukratko. Kolega GotaasLarsen. Osobe ( kompaniju) koja /i ti davaju posal i placu zoves ciganima? Pribotunajes ovo i ono? Kolega dragi niko te ne drzi tu di jesi. Unovci svoje znanje i sposobnost na nekoj drugoj kompaniji , kompaniji koja daje vise i bolje , sukladno tvojim sposobnostima , brevetima , iskustvu itd.
Jos jedno pitanje. Ko ce navigat na 15 , kako Vi kazete "high tech" brodova? Mislite da ce tu navigat ljudi koji su godinama na parnom pogonu , koji su motor ( sporohodni) vidili zadnji put prije godina i godina...? Vecina tih strucnjaka nije nikad vidila V- motor , DFD - pogon itd. Mislite da ce kompanija brod od cca 250 milja dolara dat u ruke nekome ko je iskustvo stica na brodovima tipa Gimi , Hilli , Khannur, Freeze, Gandria itd??? Razina " hitech" na tim brodovima je ravna Yugo 45. Mozda paluba ali poslat strojare koji su godinama na pari na motor je samoubistvo. Pitanje je ko bi isa sa pare motor.... Mozda juniore jer nece imati izbora. A di su Ukrainci , Spanjolci itd? pa nismo mi jedina " pomorska" nacija na svitu. Po mojoj slobodnoj procjeni , imate jos 2-4 godine vrimena na GWM-u. Posli toga toga stisnice krediti ( unatoc trenutacno odlicnim vozarinama) i Vas posal ce odradit taj " cigo" za manje novaca i jednakom kvalitetom, bez obzira sto vecina mislila o tome. Teret ce bit prevezen iz tocke A u tocku B , vozarina naplacena itd... Nemojte cekati Gearbulk scenario....

Samo ukratko. Kolega GotaasLarsen. Osobe ( kompaniju) koja /i ti davaju posal i placu zoves ciganima? Pribotunajes ovo i ono? Kolega dragi niko te ne drzi tu di jesi. Unovci svoje znanje i sposobnost na nekoj drugoj kompaniji , kompaniji koja daje vise i bolje , sukladno tvojim sposobnostima , brevetima , iskustvu itd.
Jos jedno pitanje. Ko ce navigat na 15 , kako Vi kazete "high tech" brodova? Mislite da ce tu navigat ljudi koji su godinama na parnom pogonu , koji su motor ( sporohodni) vidili zadnji put prije godina i godina...? Vecina tih strucnjaka nije nikad vidila V- motor , DFD - pogon itd. Mislite da ce kompanija brod od cca 250 milja dolara dat u ruke nekome ko je iskustvo stica na brodovima tipa Gimi , Hilli , Khannur, Freeze, Gandria itd??? Razina " hitech" na tim brodovima je ravna Yugo 45. Mozda paluba ali poslat strojare koji su godinama na pari na motor je samoubistvo. Pitanje je ko bi isa sa pare motor.... Mozda juniore jer nece imati izbora. A di su Ukrainci , Spanjolci itd? pa nismo mi jedina " pomorska" nacija na svitu. Po mojoj slobodnoj procjeni , imate jos 2-4 godine vrimena na GWM-u. Posli toga toga stisnice krediti ( unatoc trenutacno odlicnim vozarinama) i Vas posal ce odradit taj " cigo" za manje novaca i jednakom kvalitetom, bez obzira sto vecina mislila o tome. Teret ce bit prevezen iz tocke A u tocku B , vozarina naplacena itd... Nemojte cekati Gearbulk scenario....

ako gazda sta gradi ove brode ne bude moga placat kredite za njih onda niko nece, s tim da se ljudu nece bas najbolje snac sa pare na motore se slazen zato i dolazi toliki broj ljudi s motora na firmu sigurno da imaju plan kako i ko ce na te nove brode...
to da su svi gore spomenuti brodi daleko od hi techa ne drzi vodu,Freez sta radi regas u Dubaiu je toliko kompleksno postrojenje da vi bagerista s JDN nebi znali di je prova a di krma o ostalom necu, Kahnnour ista stvar, tu su jos i Spirit i Winter...

Last edited:
evo si nesto lupaju o novogradnjama, pa me eto interesira kad ti brodi izlaze i u kojem se skveru rade ?
nadan se da ce neko od ovih znalaca iz teme GWM znat odgovor na moje pitanje. ;)

.... pa nismo mi jedina " pomorska" nacija na svitu. Po mojoj slobodnoj procjeni , imate jos 2-4 godine vrimena na GWM-u. Posli toga toga stisnice krediti ( unatoc trenutacno odlicnim vozarinama) i Vas posal ce odradit taj " cigo" za manje novaca i jednakom kvalitetom, bez obzira sto vecina mislila o tome. Teret ce bit prevezen iz tocke A u tocku B , vozarina naplacena itd... Nemojte cekati Gearbulk scenario....

Ma nemoj tako ovdje su sve supersposobni i nezamjenjivi Rvati,doduse ne svi ali bar 95%. Sto se tice 2-4 godine slazem se,mada ne iz razloga nemogucnosti placanja kredita(pogledajte koliko novogradnji je Fredriksen u zadnjih godinu dana narucija na svojim firmama, i to je brodovlasnik za kojega se banke tuku da mu daju kredite) i Golar ide kao i ostale Fredriksonove firme na svoj management i nece placat to vise da mu rade drugi. Nadalje ici ce se na kidanje troskova pa tako i na jeftinije posade i manje place.. Pa nije nepoznanica da je sve vise training centara od ovih firmi u Indiji,Filipinima,i sad zadnje u Kini.Koliko ih je u vjecnoj nam Hrvatskoj???

Pa nije nepoznanica da je sve vise training centara od ovih firmi u Indiji,Filipinima,i sad zadnje u Kini.Koliko ih je u vjecnoj nam Hrvatskoj???[/QUOTE]

Za one koji jos zbrajaju : NIJEDAN !!!
:uzdravlje

ako gazda sta gradi ove brode ne bude moga placat kredite za njih onda niko nece, s tim da se ljudu nece bas najbolje snac sa pare na motore se slazen zato i dolazi toliki broj ljudi s motora na firmu sigurno da imaju plan kako i ko ce na te nove brode...
to da su svi gore spomenuti brodi daleko od hi techa ne drzi vodu,Freez sta radi regas u Dubaiu je toliko kompleksno postrojenje da vi bagerista s JDN nebi znali di je prova a di krma o ostalom necu, Kahnnour ista stvar, tu su jos i Spirit i Winter...

Krediti, bice namireni , ne sumljam u to, ali uz koliko manje profita? Da si ti gazda i da junioru dajes cca 4 kila eura permanent ( FSRU) a imas jeftinije na marketu sta bi izabra? Necemo o kvaliteti , naknadnim troskovima jer ce maintenance bit nikakav itd jer nama " nema premca". Niko , ali bas niko nemoze odradit posal ka Hrvat i to se zna... Bas zato firma "ozbiljno" razmislja da makne Indonezane sa Golar Mazo, brod vozi cik-cak , bordizaju , penali itd. A ko ce bit posada na Khannur-a ( FSRU)? Nisan siguran da ce to bit najpomorskija nacija na svitu. A bice imaju Plan 21 sta se tice posade .... Mozda je pisma od Severine " Virujen u te`" dio plana, ko zna.
Sta se tice kompleksnosti pogona, ocito imas krivo misljenje o JDN. Kad uvatis vrimena pogledaj malo opremu na CSD, SP CSD , THSD itd pa udri na net da ti prevede sta je sta i kako to radi. Naravno , to je skroz druga grana pomorskog posla i zahtjeva druge stvari ali kad si vec spomenija sofisticiranost.... Ako imas koga sta radi na JDN pitaj kako stoje sa rezervnim dilovima , potrosnim materijalom , AMOS stock control itd. Iznenadices se , vjeruj mi.
Prova - krma , e to je tek pitanje kad dodjes na JDN!!! Ja osobno nisan moga na prvu ruku skontat di je sta... Posli pitas dobre ljude pa ti kazu. Ali, to je bilo davno , nisan vise tamo , nasa san puno laksi posal. Stisle godine , bole kosti itd.
Regas kompleksan? Zasto? Skidovi , propan heater-i , lift pumpe , smanji ratu , digni ratu itd? Pa niko se nije rodija na FSRU! Nista sta se nemoze naucit ako imas volje i zrno soli u glavi.
No dobro , neman namjeru pripucavat se na forumu. Samo bi volija da razmislis i shvatis da nismo bogom dani i sta je najvaznije da smo nezamjenjivi , definitivno. Sta prije to skontas bice ti lakse.

Cigani ce taj tvoj bonus (kao i od jos mnogih drugih) pretocit u nove pistune ili kompresore na novogradnjama. Mos bit ponosan, jer si da dio "sebe" za dobrobit kompanije. :hihi :D Evo jucer primili da grade ne 8, nego 15 novih brodi.13 lng-ova i 2 fsru-a do 2015. Ima se, a nema se...if you know what I mean. :D Samo pitan se, jer vrime brzo leti, kvalitetan kadar se tesko i dugo stvara, a kad ti isti otidje zbog glupe politike...koji crni neiskusni cigo ce ti onda navigat na tih novih 15 hitech brodi. ...

Gospon maninjorgo ce bit vrlo happy da cuje na intervjuu vase ideje o RT flexu i MAN B&W ME serijama, malo common rail, malo FIVA ventili...itd,a za kuvertu, ispitivaci su Dude i najnovija prinova capt. Tataj. pa ko prodje , prodje... a iza kantuna ceka glava Maric da ispituje gas handling. Pa ko doktor, a ko pizda. Siguran sam samo u jedno, poznavajuci trojicu od gori spomenutih pasos ne znaci nista.

Krediti, bice namireni , ne sumljam u to, ali uz koliko manje profita? Da si ti gazda i da junioru dajes cca 4 kila eura permanent ( FSRU) a imas jeftinije na marketu sta bi izabra? Necemo o kvaliteti , naknadnim troskovima jer ce maintenance bit nikakav itd jer nama " nema premca". Niko , ali bas niko nemoze odradit posal ka Hrvat i to se zna... Bas zato firma "ozbiljno" razmislja da makne Indonezane sa Golar Mazo, brod vozi cik-cak , bordizaju , penali itd. A ko ce bit posada na Khannur-a ( FSRU)? Nisan siguran da ce to bit najpomorskija nacija na svitu. A bice imaju Plan 21 sta se tice posade .... Mozda je pisma od Severine " Virujen u te`" dio plana, ko zna.
Sta se tice kompleksnosti pogona, ocito imas krivo misljenje o JDN. Kad uvatis vrimena pogledaj malo opremu na CSD, SP CSD , THSD itd pa udri na net da ti prevede sta je sta i kako to radi. Naravno , to je skroz druga grana pomorskog posla i zahtjeva druge stvari ali kad si vec spomenija sofisticiranost.... Ako imas koga sta radi na JDN pitaj kako stoje sa rezervnim dilovima , potrosnim materijalom , AMOS stock control itd. Iznenadices se , vjeruj mi.
Prova - krma , e to je tek pitanje kad dodjes na JDN!!! Ja osobno nisan moga na prvu ruku skontat di je sta... Posli pitas dobre ljude pa ti kazu. Ali, to je bilo davno , nisan vise tamo , nasa san puno laksi posal. Stisle godine , bole kosti itd.
Regas kompleksan? Zasto? Skidovi , propan heater-i , lift pumpe , smanji ratu , digni ratu itd? Pa niko se nije rodija na FSRU! Nista sta se nemoze naucit ako imas volje i zrno soli u glavi.
No dobro , neman namjeru pripucavat se na forumu. Samo bi volija da razmislis i shvatis da nismo bogom dani i sta je najvaznije da smo nezamjenjivi , definitivno. Sta prije to skontas bice ti lakse.

ja nikad nisan pomislija a pogotvo napisa da smo mi HR pomorci bogom dani prema tome ja neman sta razmisljat ni kontat o tome...
ti ocito imas problema s nasin ljudima iz neznan kojeg razloga ali iskreno nije me ni briga, mislin da si ti tipican primjer HR pomorca tebi regas, dredging i jos koje grane pomorstva su u malom prstu i voli omalovazavat tudi posal a svoj dizat u nebesa...

da se vratimo na temu o GWM, danas ta firma ima prosjecno 2-3 kadeta palube i isto toliko asistenata makine po brodu mislin da je to jedina firma na svitu sta krca nase kadete i asistente u ovolikom broju u dobra recesije ako san u krivu ispravi me i slobodno nabroji firme koje jos to rade bija bi zahvalan...

isto tako ova firma trenutno ima po minimalno 3 junira na kuverti i isto toliko u makini, krca veliki broj nasih oficira kuverte i makine cak i bez iskustva na lng brodima a neke uzimaju i nakon zavrsene kadeture na drugin vrstama broda tipa balk i kontenjer za 3 oficire kuverte i makine opet kazem ako postoji firma slicna gore navedenoj da je slobodno imenujes...

po tebi jedan HR junior oficir na FSRU ne zasluzuje 3900 eura permanent molin te da mi objasnis zbog cega... jer jednostavno to nije zasluzija ili iz nekih samo tebi poznatih razloga? Triba bi bit zadovoljan jer su se neki ljudi izborili za tu placu za nase ljude i ove gori navedene uvjete, zasto ne places po forumu sta jedan norvezin ima ugovor 2 tj. on 4 off u nordu i eto buban 10 000 eura ili vise keka permanent na rigu a ima nasih ljudi sta bi taj posal radili za pola manje para?

sad sta ce bit za par godina ne znan, ako bude ko sta Frankie kaze opet ce bit dobro jer nasi ljudi ce dobit priliku oni koji imaju znanje ce isplivat a koji ne idu soto to je tako, a do tad nemoj bit tipican rvat i pljucat po svima :uzdravlje

Last edited:
@Bic
Ma ja mislim da nisi dadu skuzija dobro i da je nasta klasican lost in translation.Nije bitno.Wilhemsen ja mislim ocajnicki zeli zadrzat management i zato ti pusti kadeti i asistenti jer se zeli pokazat kao da se kontinuirano radi na kadru mada to nije tako i mislim da su se kasno trgli,a mislim da u tome nece uspit jer su sve Fredriksonove firme u procesima konsolidiracije i retrukturiranja i oni zele uzest management u svoje ruke. Na tom planu je i poprilicno posla napravljeno.Ovo govorim iz razloga sta seateam ima u ovom momentu 10 kapetana i 15tak upravitelja stroja plinasa sto i nije tako zanemariv broj i to vecina sa HR pasosima, a za sekonde i trece se ne brinu i kazu da mogu i Filipince i Indijce, manje bleje nego nasi.
Sto se tice love 3900 erla permanent? Za tebe je puno i mozda cak i previse, kad pises ovakve pizdarije.
Ajmo redom GWM je management i ne diktiraju oni crewing politiku nego gazda, tj Golar. GWM napravi budget proposal, a gazda ako ce prihvatit ili ne ili ih natirat da smanje. To je do njega.Znaci ne pricaj o policy managementa, oni ne odlucuju,a oni te placaju.
Ne kuzis kako kako sistem radi? Mislis da je to ukrcat trece i druge, prevezes brod od A do B, iskrcas, kupis panatiku i platis posadu - gotovo. Kompanija ima opex (operation expenditure) i capex (capital expenditure). Opex broda je suma potrebna za dnevnu eksploataciju broda. Znaci opex X 365 dobijes godisnji budget. Kuzis??? Place su samo jedna od pod stavki budgeta (crewing je stavka i samo on ima priko 20 accounta), ukupno ih ima oko 200, ovisi od firme do firme.
Lng trenutno radi dobre pare , a kako je bilo jucer? Ne bas bajno, pa ste isto primali place uredno. U slucaju gladne godine, triba imat stagod i u takuinu, za zadrzat to sve na okupu. U ovom slucaju lng radi dobro, drill odlicno, bulk tako - tako, offshore ide...ali su gazdi Fredriksenu tankeri rak rana. I sad ce on umisto da ulozi 500 miljuna dolara i skapula firmu koja je sve ovo stvorila , tebi dat permanent 4 kila erla? A di mu je opex kancelarija (ljudi, struja, telefon, najam prostora..) a di je capex (novogradnje, dokovanja, ulaganja, modifikacije...) i na kraju, kredit triba i otplacivat, a triba i ostat sta u takuin.
Trazis kruva priko pogace, a o ovme znas malo i nista. Aj se tusirat ladnon vodon i otrizni se. Tvoj sistem je cro sistem, trosi i arci a kad stane - ajme meni i mome sarovu.Zato i jesmo di jesmo ne samo sa pomorstvom.

Last edited:
Pozdrav ekipa!

Splitski WSM je dobija ponudu da krca za Walenius posadu na car carriere pa se traze gotovo sve pozicije koliko san upoznat.
Ugovori su 2/2 miseca a placa za prvog makinje je 7404 USD samo na brodu.
Lova je nikakva i tesko ce nac ljude ali mozda nije lose za ove sa gear bulka, losinjske isl. da se docekaju na noge nakon gubitka posla.
Ako koga zanima neka se javi u ST u ured i trazi Sinisu.

@ Frankie

ja san napisa trenutno stanje i kako sad stvari stoje mozda oni ocajnicki i zele zadrzat management pa se sve ovo i dogada ja stvarno ne znan uzrok toga ali znan da je to dobro za nase momke da dobiju priliku navigat i odrade te kadeture i asistenture, sporkaju matrikule ka oficiri...

sta se tice tih 3900 permanent to je placa koju nasi juniori i imaju na fsru brodovima koliko dugo to ce vrime pokazat , isto tako ni u jednom postu nisan napisa da je ovo firma br.1 da je ovo buducnost i tako to pa neznan zasto se ovaj tvoj post odnosi na mene jer ja u ni jednom momentu nisan vodija pricu u managementima niti o neznan cemu jer se u to ne razumin samo san reka trenutno stanje i koga ova firma krca, koje brode imaju i placu, ti si se raspisa o managementima i slicnim stvarima ugl zanimljivo stivo dobro za znat al nevidin smisla da me napadas i saljes na tusiranje zbog stvari koje nisan napisa, osin dokazivanja pameti i omalovazavanja drugog...

sta se tice mog sistema nemoj o tome jer me neznas, ovaj tvoj post je tipicni cro sistem kako bi ti reka jer jos mi nije jasan tvoj ton i tvoje ovakvo ukljucivanje u raspravu... ajde zivija

Zna li neko mozda di se pribacija ured Wilhelmsena u Splitu, bia neki dan i poljubia vrata. Znam da je negdi kraj hotela Globo ali nisam uspija nac.

Ma koja poliklinika - ona je kilometar dalje...Wilhelmsen je u 'nastavku' Lavčecićeve zgrade portun do odma na semaforu kod općine ulaz livo od HPB pa na treći ili četvrti kat....

ne ve ro va tno

kakva eks peditivnost :kafa

a moja zubarka u dispanzeru pa mogu nako usput navrnit poslin čiÅ¡ćenja kamen ca :uzdravlje

jesu li barenko u prizemlju?:hihi

Last edited:
Back