BiliBrod
Chief Engineer
nisam zadovoljan obrazlozenjem.
Na prvoj sranici upitnika je pitanje ozenjen / ne ozenjen.ako je netko ozenjen,zasto to mora automatski znaciti da je ikada i ostvario blisku ljubavnu vezu sa svojim bracnim partnerom?
Moze se shvatiti i protumaciti da sam osjetio potrebu za takvom vrstom bliskosti s nekim iz susjedne kabine.
Dakle,pitanja tog tipa su krivo formulirana ili su trebale biti ponudjene opcije.
Dimnjacari se naciste dimnjaka i dimnjaka pa se opet mogu osjecati usamljeno i biti depresivni.
Od pocetka krize,2008,u italiji se ubilo vise poslovnih ljudi nego sto ih je skocilo s broda u more u zadnjih 100 godina.
Svjedoci smo(jer su javne osobe) da pojedini politicari,sportasi itd su jako osamljeni i stalno su u potrazi za bliskom ljubavnom vezom.
Nazalost,u nasem okruzenju sinonim za psihicki poremecaj ili bolest je "lud",a tako ne bi trebalo biti.ocito ni ja tu nisam izuzetak.
Depresija jest psihicka bolest i polako preuzima primat disease no 1.svakako je razlicita od sizofrenije ili seksualne disfunkcije koje su takodjer psihicke bolesti.
Nazalost,tko pati od seksualne disfunkcije je "lud"covik.
Na poslijetku da skratimo,jedini konstrukt koji je povezan sa zadovoljstvom nas pomoraca je novac.za vecinu ni to jer im ne osigurava nista drugo osim osnovne egzistencije.
Mi mozemo biti zadovoljni sa suprugom,djecom,kucom,ljubavnicom.....,ali odlazak na brod to anulira.
Tko tvrdi drukcije -laze.
Nema potrebe da ovo predje u prepisku ili termin "ispravak netocnog navoda"(btw,u saboru su ga ukinuli),a moze i to,da ubijem vrime.nekako se pocinjem osjecati osamljeno.
like !!