Kadetura!1000 pitanja, 1000 odgovora

a evo ja neznam kako će?? slat taj cv....mo?žda bi i moga pokazat malo entuzijazma i poslat nesto u smislu tog sta si sad napisa ono ka polazem upravo klasu a javljam se vama kako bih pokazao interes za rad na va??oj kompaniji blabla bla nadam se da će ovaj moj uranjeli upit urodit plodom i slično

Vođa;70576 said:
Iman jedno pitanje...

Zavrsija san kadeturu ima 2 miseca i porucnicki mi je za misec dana..

Boze daj zdravlja i polozi cu ga 100% sta se tice njega samoga..

Iman sve brevete za sve vrste broda...

Zanima me jeli mogu vec sad pocet trazit ukrcaj za 3/o ,jer bi posli porucnickoga isa sta prije na brod, ili da cekan jer ce me ovi uredno skatravat?

/e: i zanima me znate li neku firmu (oronulu :) )koja bi me ukrcala na kruzera iako iman samo 2 miseca iskustva na istima (prodala se DALMACIJA)

Pa probaj na west winda pitati Tokica a ako nema on probaj na pullmar cruises oni bi te mogli uzet

Pitanje??

Pitanje??

Evo jedno od tisuću pitanja. Koje su du?žnosti kadeta i kako izgleda jedan radni dan na kontenera??u za kadeta???
Mo?žda je glupo pitanje ali samo ?želim dobiti sliku onog ??ta me ćeka.... :uzdravlje

radni dan u navigaciji ti izgleda tako da odradis 4 ure na kuverti...
malo piturajes cistis,slazes la??ing,uglavnom sve ok...

posli si 4 ure na mostu...

u portu si u gvardiji sa jednin od oficira..

otkunjajes,zakunjajes bokaporte... pratis ukrcaj-iskrcaj....

ja san osobno radija 6-6 al to je rijetkost da kadeta sataru sa 6-6 na kontenjerasa u portu...

tako ti je na jadroplova...

ma prva liga su kontenjeri

idem ubrzo na Lo??injsku plovidbu odradit kadeturu, brod za rasuti teret, zanima me kakvi me poslovi cekaju i koliko se radi kao kadet? koliko na kuverti koliko na mostu itd.
Ako ima neko iskustva sa losinjske kao kadet molim nek napise svoja iskustva.

evo mene su zvali iz bsm-a da dodjen sljedeci tjedan rjesit test iz engleskoga pa me zanima sta bude u tome testu da malo ponovin jer ne zelin ispast tudum kad dodjen tamo.unaprijed fala na odgovoru

Pozdrav,pitanje:

Posto se nisam nikad raspitivao u vezi kadeture a imam srednju pomorsku zavrsenu,zanima me dal mi za kadeturu moze posluziti plovidba na turistickom brodu od 24m i 110BT tj ima podrucje plovidbe 6. nacionalna obalna plovidba.
Uostalom sto se podrazumijeva kadeturom?dali nakon otplovljenih godinu dana u sluzbi kadeta treba neku potvrdu izvadit da smo polozili kadeturu ili je matrikula glavna potvrda :rolleyes:

e ovo za taj brod ti nisam siguran (ne znam jel ti upisano u matrikulu, a i jesi li vodia dnevnik? jer ti u dnevniku triba bit isto pečat broda).
Prema Pravilniku o zvanjima i svjedod?žbama o osposobljenosti pomoraca NN broj 91 od 26.srpnja 2005. u članku 17. pi??e da Svjedod?žbu o osposobljenosti za časnika plovidbene stra?že na brodovima od 500 BT ili većima (STCW 11/1), stječe pomorac koji, između ostalog, ima najmanje 12 mjeseci plovidbene slu?žbe kao vje?žbenik palube, od čega najmanje 6 mjeseci plovidbene slu?žbe mora biti ostvareno na brodovima od 3000 BT ili većima u međunarodnoj plovidbi.

eto nadam se da sam ti pomoga :uzdravlje

btw učlani se u udrugu ima ti tu dosta info po pitanju svega.

Da upisano mi je u matrikulu imam 7mj plovidbe na tom brodu mada mi matrikula jos stoji kao da plovim.Vodio sam dnevnik vjezbenika palube i imam pečat i potpis od barbe,ali eto ne preostaje nista drugo nego na veci brod,a koliko mi se cini morat cu na Losinjsku :confused:

Btw: Hvala :cool:

Pozdrav ekipa..Iman jedno pitanje u vezi vize i troskova pa ako neko zna....
Zanima me mogu li kod izrade am. vize sacuvat racune pa predat barbi da ih prikaze u troskove za nekakvu refundaciju, ovisi li to o kompaniji i slicno...:uzdravlje

Pozdrav ekipa..Iman jedno pitanje u vezi vize i troskova pa ako neko zna....
Zanima me mogu li kod izrade am. vize sacuvat racune pa predat barbi da ih prikaze u troskove za nekakvu refundaciju, ovisi li to o kompaniji i slicno...:uzdravlje

Sačuvaj..normalno....samo neznam dali će ti svaka kompanija refundirat...mislim trebali bi...ali ima svačega pa ono...:uzdravlje

idem ubrzo na Lo??injsku plovidbu odradit kadeturu, brod za rasuti teret, zanima me kakvi me poslovi cekaju i koliko se radi kao kadet? koliko na kuverti koliko na mostu itd.
Ako ima neko iskustva sa losinjske kao kadet molim nek napise svoja iskustva.

i ja sam odradio godinu kadeture na Losinjskoj, ali prije 9-10 g.
onda je bilo: 4 sata na palubi sa nostromom i deckima, 4 na mostu.
jedan mjesec bi bio ugvardiji od 8-12 na palubi, 20-24 most, pa mjesec 12-16 00-04, pa 04-08 most, 08-12 paluba...i tako u krug.
u portu isto tako, zezanje sa stivadorima, zajebancija sa deckima...
radilo se koliko se radilo, nekad manje nekad vise, ugl dobra vremena.
Radili smo za kikiriki, al smo se provodili jako dobro
ne znam kako je sad, druga su vremena, nije bilo onda ni ecdis-a ni ais-a ni toliko papira, isps-a....
nas 4 kadeta su bila na brodu+2 asistenta i nikad mi nije bilo bolje )))) :uzdravlje
pozdrav Beerseeker-u ako cita...
Ugl. bit ce ti kako bude, ne sekiraj se uopce, zeznut ne mozes nista. pokusaj naucit cim vise, danas je tesko dobit priliku i trazi se znanje. ugovor ce ti brzo proci i odjednom ces bit gotov i ici za terca, ocekivat ce se od tebe da znas osnovne stvari.
Zato uci i kad ti se ne bude dalo, nemoj da ti ugovor prode bez da naucis nekog k...
To je jedino sto ti mogu rec, i naravno SRETNO!!
:uzdravlje

meni trazilo samo D2 kojeg iman odavno... ne govorin o kompaniji povise jedna druga...

ljecnicki o trosku kompanije kao i upis krvne grupe...

A meni je ako budem dobar platit ce mi sve od breveta do vize , ako ne nista :D

Dajte molim vas samo jedno da razjasnimo da li se priznaje kadetura sa jahte? Danas sam zvao lucku kapetanijju u Rijeci i pitao da li se priznaje kadetura sa jahte zena mi je rekla izricito NE i nije htjela dalje nista ni da razgovara kao MA NEMAMO O CEMU DISKUTOVATI, kao stigao im dopis iz ministarstva mora i tako malo nervozna ali to sada nije bitno, vec je bitno da se razjasni je li se priznaje kadetura ili ne? i ako se priznaje koji su uslovi da se prizna.
naravno znam da je od ukupno 12 potrebno 6 mjeseci na brodu preko 3000 BRT duge plovidbe ali moje pitanje se odnosi na preostalih 6 mjeseci.
Zvacu i ministarstvo pa da vidimo sta oni kazu.

Pozdrav svim forumasima.

Back