Dalmos
New member
Evo kad pisemo o putnickim brodima da napisen par rici i o NCL-u. Norwegian cruise line. je firma koja je prije zaposljavala samo tj pretezno skandinavce, danas zbog visokog standarda skandinavskih drzava zaposljava tj mogu slobodno reci zaposljavala je nase ljude. JEr od pocetka 2008 godine su donili odluku da se okrenu trzistu Paname,Poljske i Bugarske,te Ukrajine. Tako da nas Hrvata je bilo dolazilo u zadnje dvije godine dosta ali su rekli da nas ima dovoljno i da ne zele napraviti kao na Royala da ima previse jedna nacije. U jednu ruku dobro a u drugu i nije. Sta se tice firme ona je po meni jako dobra. Ugovori 10-10 tjedna i placa je za 1st engineera ( zavisi o senioritiu) oko 10000 dolara ali svake godine ide gori po 500 dolara najmanje. Sta se tice brodova pretezno su svi noviji a stari se prodaju. Cuja san od ljudi koji su tu dosli nedavno da je njih ode ukrca SSM. Ja san tu direktno pa neznam koja je prica kad se ide priko Bozica a neznam i kakav je status sada otkad su donili odluku da nas uzimaju samo u slucaju da nemaju koga iz gori navedenih zemalja. Skaninavaca ima jos uvik ali sve manje i manje i pretezno su na pozicijama kapa, barbe i slicno. Posto se dosta pricao ROyalu mogu reci da dosta ljudi s Royala s kojima se srecemo u luci svakodnevno pitaju da bi dosli ode (pogotovo sad kad je na Royala ukinulo senioriti) . Mislim da je prednost ove firme sta nema nikakve deracine kao s Talijanima( bar je takvo moje iskustvo s Princess linea) i ugovori su u sistemu 1-1 kao i na RCCL-a i Crystal cruisa. Eto nadam se da san objasnija ukratko kakva je situacia na NCL-u i cekam da vidim vase misljenje i nesto o vasim firmama. 
Last edited: