Novi ministar pomorstva

Ja se nadam da novoizbrana vlast neće mijenjati zakone i školski sustav pomoraca. Mislim na ove nove zakone i modele školovanja za pomorce koji nemaju fakultet a imaju mogućnost doći do najvećih zvanja.....

Trci brze upisat prije nego ukinu jer tesko da ces se sam uspit izborit za nesto slicno.

Sla?žem se,da su Hrvati općenito genetski modificirani za skidanje gaća i čekanje...
Ali evo, na??la se grupica altruista okupljenih u UPH, pa je krenula rje??avati svoje, a i probleme onih koji čekaju da im ih drugi rje??e...
Udru?žena ekipa starijih koji su trkali ??tafete u biv??em sistemu (ali i imali benificirani i povlastice) i mladih perspektivnih snaga, kod biv??e vlasti uspila se izboriti i za ??kolovanje (PPOP), benificirani, dane bolovanja, prijenos dana...i idemo dalje sa na??im zahtjevima, nadam se, sa jo?? boljim uspjehom, jer ovi koji su sada na vlasti, nikako ne mogu biti gori od pro??lih...
A za tebe i sve one koji jo?? čekaju čuda da se dese, pročitajte bar ovo i jo?? jednom razmislite...

Članstvo u UPH nije obaveza nego moralna odgovornost prema sebi, svojem polo?žaju u dru??tvu i svima nama koji od mora i na moru ?živimo. UPH ćlanstvom ne nudi privilegije ali nudi mogućnost da se sami izborimo za svoju dobrobit. A ??to nas je vi??e, to smo jači i konkretniji u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i veći smo trn u oku onih koji koji rade protiv nas i koji se poku??avaju okoristiti plodovima na??eg truda i rada. Sami stvaramo sliku o sebi, kako u svijetu tako i u ovoj dr?žavi.

Svatko je pozvan i dobrodo??ao da svojim idejama i zalaganjem pomogne statusu i boljem polo?žaju hrvatskog pomorca i pomorstva. Bilo aktivno sudjelovanjem u raspravama, tehničkom podr??kom ili bilo čime ??to mo?že unaprijediti na?? rad, odnosno pasivno uplatom članarine.
Ako ste se prepoznali u prethodnom tekstu, dobrodo??li ste u UPH.

Zrile sve si napisala ka sveto pismo.Ali za borbu i ciljeve treba imat razvijenu svijest sto je na ovim prostorima jako tesko s obzirom da kod nas vlada politika gledaj sebe i svoju guzicu, drugima kako bude i svi to rade, od popa, politicara pa do naroda tako da na ove tvoje lipe stihove neces upecat nikoga.Ovo mi vise slici na margaritas ante porcos. Ljude treba dovest ili do zida ili dobro zasramit(mada su ovdje obrazi ko djonovi pa i to tesko prolazi) da bi poceli mislit svojom glavom.

Last edited:
Je,mnogima je najjednostavnije kalat gace i sagnit se.
U medjuvremenu,dok ulazi sve dublje,probat zajebat di se more i eventualno usparat stogot za penziju.
Mashala

Mislim da je jo?? prerano u mandatu novog minstra da bi se bilo ??to moglo reći o tome ??to se sprema na planu pomorstva i zakona koji se nas pomoraca direktno tiču. Ne treba biti preveliki pesimist i treba pustiti da vidimo kakve konkretne poteze spremaju u budućnosti. Po meni ministarstvo na čijem je čelu je prilično op??irno i zahvaća ??iroka područja interesa. Ne??to vi??e će se moći procijeniti kad vidimo tko će biti imenovan na mjesta ko-ordinatora i pročelnika pojedinih odjela jer će se onda vidjeti koliko je ministar sposoban odabrati svoje najbli?že suradnike a tu se neke značajnije promjene ne bi trebale desiti uskoro jer su sva ministarstva. ? teta ??to kap. Mario Babić odlazi jer smatram da je bio jedan od ljudi gore sa kojim se dalo argumentirano razgovarati.
Neko je ranije rekao da su za vrijeme zadnjeg mandata SDP-a uvedena ona ograničenja od 3000 BRT za nautičare ili kW za strojare ??to nije točno. Ta ograničenja su uvedena radi usklađivanja sa STCW 95 konvencijom i zakonski su provedena u mandatu prije Račana samo ??to su stupila na snagu taman oko prijenosa vlasti.
Ima jedna stvar koja se provlači od početka ovog threada a to je misao da će se sada Primorje tj. Sj. Jadran favorizirati u odnosu na Dalmaciju ??to sa sobom ponovo nosi i one "stare dobre" podjele među nama na sjever i jug. Mislim da to ne bi trebalo potezati ovdje jer smo se svi skupili radi zajedničkog interesa ovdje bez obzira na krvna zrnca i tu ideju trebamo gurati i dalje.
Ono ??to mene brine u cijeloj priči je da nova vlada ne dođe na ideju da nas oporezuje kad vidi da im fali novca u blagajni a u neke druge stvari se ne smiju dirati.
Inače smatram da nama, kao ni ostalim građanima RH, ne mo?že biti gore nego sa ovima do sad.

@Fico
@frenki

alo momcici,
vasa nas prepucavanja ni malo ne zabavljaju i zamolija bi vas da svoje ego-tripove prazite preko PM-ova..

moderatori,
skidanjem ovih nedoraslih komentara na ovako ozbiljnu temu stitite dignitet i ugled ovog foruma, imajte to na umu, uvijek..

Last edited:
A vidi ??ta Linić ka?že, misečno oko 1250 kn poreza na prazne stanove i vikendice...najeba si dru?že Frankie...jo?? uvik mo?že?? koji stan pribacit na mene...

Daj boze da ja placam toliko na jos 10 stanova.A Linic ide nama spekulantima i mesetarima na ruku. Stari je to lisac.Jebe se njega za narod.

Daj boze da ja placam toliko na jos 10 stanova.A Linic ide nama spekulantima i mesetarima na ruku. Stari je to lisac.Jebe se njega za narod.

jbga dosad san kibuc sa lakoćom branija ?živicon, pasima, natpisima upozorenja i lovačkin oru?žjen, ali sad snimaju iz satelita nemo?? in uteć. ARKOD - zemlja je va ??ta se tiče svega ostalog, toliko me vi??e iritira da ću ionako ili prodat ili prepisat na brata.

A vidi šta Linić kaže, misečno oko 1250 kn poreza na prazne stanove i vikendice...najeba si druže Frankie...još uvik možeš koji stan pribacit na mene...

Zrile evo sam stavija Linica i kukurikavce prije 5 minuta na 180 iljada kuna kamate godisnje. Vidis kako je politika dobra. On meni porez na imovinu,a ja njima zateznu kamatu na milju i po kuna. Posteno jel da??? Sta mislis ko ce ovdje pusit. Inace sto se tice progresivnog poreza na imovinu tu postoji i jedna presuda ustavnog suda. Ali nema veze nisu oni politicari pa da trebaju znat.Ionako narod placa njihove greske.
I kome oni to idu na ruku sa PDVom od 25%.Kaze gospodarstvu.To jedino netko potpuno financijski neuk moze popit jer znaci da u startu moras imati veci obrtni kapital kao gospodarvstvenik,ali kapitala nema odnosno postavlja se pitanje tko ga ima odnosno gdje se moze dobit.Moj odogovor na ovo komplicirano pitanje bi bio u bankama i sada vidimo da je moto kukurikavaca.Jacaj banke da bi te lakse jahale.I gdje ej tu mali covik.Aj dobro ovo za minimalnu placu je ok.Vec sam zeni najavija da postoji mogucnost da joj dignem naknadu sa 1800 na 3000 kuna(jasno ovo nije premanent pay da se razumijemo).

Last edited:
Ima jedna dobra, obrti do 230 000 kn godi??nje, neće ulazit u sustav PDV...otvorit obrt dođe 100-tinjak eur, pa onda otvori obrt na svakog u kući i iznajljuje?? stanove...dobiti nema??, pa nema?? ni poreza...

hocu,hocu pa da garantujem celom sopstvenom imovinom.Kako da ne sve sam lud. Ma sve zatvorit evo na racunu imam 8 iljada kuna.To mi nije dovoljno za prizivit ni do 5.1. svaki tjedan cu minjat po soma dolara i polagat na kunski i to je cela zabava sto cu im je pruzit. Ajte ljudi tribate sami razmisljat sta,kako i di ulagat jer od penzije cete kruva bit gladni ako je i docekate.

hocu,hocu pa da garantujem celom sopstvenom imovinom.Kako da ne sve sam lud. Ma sve zatvorit evo na racunu imam 8 iljada kuna.To mi nije dovoljno za prizivit ni do 5.1. svaki tjedan cu minjat po soma dolara i polagat na kunski i to je cela zabava sto cu im je pruzit. Ajte ljudi tribate sami razmisljat sta,kako i di ulagat jer od penzije cete kruva bit gladni ako je i docekate.

Nije kruva nego hleba, kad se već dru?ži?? sa Neme??om...ja vidim da ti vje?žba?? za povratak u Jugu, ali ni tamo se neće?? izvući, kapitalisto...

Pa ja se samo trudim da me nova Vlada bolje razume.A da bi me bolje razumeli moram govoriti njihovim jezikom. Da sam na njihovom mestu uveo bi PDV od 50 procenata.Joj koliko bi onda rasteretili gospodarstvo,ali i one najsiromasnije koji nemaju nista. A onima koji nemaju je isto da li je PDV 26 ili 50 procenata. A povrh poreza na imovinu,kapitalnu dobit,dividende bi uveo i porez na idiotizam.Tako bi i Slavko doprinosio i pomogao nosit teret krize zajedno sa svima nama.

Last edited:
Pa ja se samo trudim da me nova Vlada bolje razume.... A povrh poreza na imovinu,kapitalnu dobit,dividende bi uveo i porez na idiotizam.Tako bi i Slavko doprinosio i pomogao nosit teret krize zajedno sa svima nama.

;)

U svakom slučaju treba pratiti poteze nove Vlade pomno i odmah organizovati demonstracije za najmanju gre??ku.., A kako vidimo na vidiku je veliki marifetluk!!!

:kafa

Dragi moj profesore
Evo ja gledam ove kukurikavce i kad je mrski nam ADZ diga PDV za jedan postotni poen na 23% onda su po Saboru kukurikavci radili predstave kako je to udar na standard gradjana,a sad ce ga oni dignit na 26% plus porez na imovinu,dividendu.A sad se ovo predstavlja kao mjera za bolji standard gradjana?! Kazu nece rezat mirovine jer umirovljenici jedva prezivljavaju ali ce im drmnit PDV na 26 % sto je ekvivalent smanjenju mirovine od 5-8%.
Prije izbora su kukurikavci koliko sam pratio stalno isticali da se iz proracuna kralo i da se moze sve isfinancirati sa znatno manje novaca.E sad se postavlja pitanje da se ili kralo ili se nije kralo, a sad se misli krasti jos i vise.Nesto od ovoga je valjda tocno. Ja ne da ne vidim viziju nego mislim da su ovi opasni u biti preopasni.
A porez na nekretnine mi je najjaci.Samo neka tuku. Pa gro ljudi je kupilo stanove od 2004-2009 kad su cijene bile na vrhuncu.I sad ce cijene dole kako bi bile jako jeftine.Pa kad nekome tko je u 150 kila erla za trosobni stan u Splitu i kojem je ukupno dospjece kredita cca 300 iljada erla na rok od 20 godina stan za godinu dvi dana bude vridija 50 kila erla koji je njemu rezon placat kredit. Da svjesno do potpune otplate izgubi 250 kila erla??? To je jako dobar rezon. Ja ove mjere pozdravljam. Taj porez ce durat maximalno 2 godine. A kad dojde onda do kreditne krize onda ce Linic to zamjenit porezom na idiotizam u iznosu od 50%.
Ili recimo nizi PDV za turizam jer nam je to znacajna stavka u nasoj privredi.Zapravo najvise turista bi imali da nam je PDV na turizam 0%. To bi se nadoknadilo PDV-om koji bi placali krajnji kupci a koji bi onda bio 52%.Genijalno.
Ma vidis mene u biti interesira koliko kosta hrvatska birokracija.Jer od cile privrede i procvasti gospodarstva ja vidim samo sansu za zaposlenje buducim poreznicima koji ce ponovno zivit na grbaci realnog sektora.Plan 21 je najavljivao zaposljavanje u proizvodnji a ne jacanje birokracije.

Last edited:
...Ja ne da ne vidim viziju nego mislim da su ovi opasni u biti preopasni.

Slažem se, i mene su šokirale ove najfriškije najave poreznog i inog terora! Izgleda da nam je suđeno vječno prokletstvo, zbilja nikakvih pomaka nema. BTW, eno stavili su i VIP-ovog ovršivača za ministra pravosuđa. Čovjek izvježbao zanat na pisanju ovrha..,

Možemo se jedino pomoliti: Oh Mar?­a, Madre del pueblo de Dios tenga misericordia de nosotros!!!! (E, a, BTW, govorio sam da je trebalo glasati za Grubišića).

:(

Dragi moj profesore
Evo ja gledam ove kukurikavce i kad je mrski nam ADZ diga PDV za jedan postotni poen na 23% onda su po Saboru kukurikavci radili predstave kako je to udar na standard gradjana,a sad ce ga oni dignit na 26% plus porez na imovinu,dividendu.A sad se ovo predstavlja kao mjera za bolji standard gradjana?! Kazu nece rezat mirovine jer umirovljenici jedva prezivljavaju ali ce im drmnit PDV na 26 % sto je ekvivalent smanjenju mirovine od 5-8%.
Prije izbora su kukurikavci koliko sam pratio stalno isticali da se iz proracuna kralo i da se moze sve isfinancirati sa znatno manje novaca.E sad se postavlja pitanje da se ili kralo ili se nije kralo, a sad se misli krasti jos i vise.Nesto od ovoga je valjda tocno. Ja ne da ne vidim viziju nego mislim da su ovi opasni u biti preopasni.

A odakle bi ti namaka 9 milijardi? Rasproda jo?? ovo malo ??ta je ostalo? Nadam se da će biti opasni, naročito za lopove, muljatore, tajkune...a mi ćemo stvarno umrit od gladi kad nam PDV bude veći za 2%.
Ajde Frankie gori si od HDZ-ovaca, pusti ljude da rade, pa ako zajebu onda pljuj...i prihvati da je svr??io kurvin pir...rasprodaj stanove vi??ka, dionice...i plati koju misu da ti se Jaca vrati na vlast...
Meni evo već odgovara par stvari, obrt do 230 000 kn ne ulazi u sustav PDV-a, prihodi od apartmana do 100 000 kn ne ulaze u sustav PDV, porez na nekretnine, pa se nadam uvatit koji stančić i apartmanić po povoljnoj cijeni...:D

A vidis oni su govorili da novca ima treba ga samo pametnije usmjerit.Govorili su da znaju,a sad se vidi koliko ne znaju.Cilo znanje se svelo na porez.I zasto da im ja namicem 9 miljardi.Pa niti sam se kandidira niti drzim da sam makroekonom,ali u mom mikrosvemiru ja jako dobro funkcioniram i do nekih iznosa od milje do milje i po erla ja solidno brodim.
A kako nikad nisam bio skroman imoj plan je jos 10 stanova i to je realnost. Taj porez ce trajat 2 godine jer ce bit donesen na brzinu kao i sve u nas.Trajat ce dovoljno dugo da baci cijene na pod,ali ujedno i kratko da ga u tom periodu malo pusim na porezu. Nije problem. Sto se tice poreza na divedende ja nikad nisam ulagao u dividende dionice osim HTa kojeg imam cca 800 komada i mogu sutra izac ako zelim ali drzim da me kao malog ulagaca(ispod 4 milje kuna) ni to nece nesto pretjerano okrznit.
A Vladi s ovim njihovim mjerama predlazem da otvore i ministarstvo Pucke kuhinje i to sto prije jer ce bit dosta naroda kojemu ce ovo ministarstvo tribat.Bice jos firmi u nas poput sisacke zeljezare.

Last edited:
...Cilo znanje se svelo na porez...

Pogledajmo što kaže Matematika -

Npr. kako sam imao čut spominju ili da se točnije izrazimo PRIJETE se PDV-om od 26%

Pretpostavimo da obični hrvat troši dnevno 100 kuna, za obući se, pojesti i popit pivu dvije itd. Zatim, uzmimo da ima 4 000 000 građana. Iz tih pretpostavki dolazimo do veliko-umnog postulata: Od tih potrošenih 100 kuna dnevno svaki građanin će plaćati 3 kune više PDV-a na dnevnoj bazi.

A to iznosi, brat bratu 3 x 4 000 000 = 12 000 000,00 kuna VIŠE dnevno u džep države ako povećaju taj porez kako govore. Na sličan način je i Sulejman turčin vodio državu, odnosno Otomansko carstvo.., a završio je karijeru tako da je pao s konja i slomio vrat..,

profesore
Matematika ti je losa jer povecanje PDVa od 3% ne dize cijenu proizvoda za 3% nego za malko vise. Porez na nekretnine. Pa po tome drzava ce placat najveci porez sama sebi jer je vecinski vlasnik u dosta hotelskih firmi ciji su hoteli devastirani i dan danas te vojnih odmaralista van funkcije itd...

Nego mene interesira nesto drugo.Mene interesira koliko kosta hrvatska birokracija. Koliko kosta Milanka Opacic i sto dobivam za tih 18000 kuna??? Mislim visoke stiklice i sexy haljinica su mi ok,ali bez lazne skromnosti u hotelu Antunovic mogu ipak bolje pazarit.

Sada kad su dobili izbore mogu raditi sto hoce.Zasto ne zovu MMF i u startu imamo ustedu od 3 milijarde na kti za kreditne obveze.Samo je nezgodno sto ce ovi iz MMF rezati penzije i place u drzavnoj upravi te dosta smanjiti iste pa Milanka i Milance ne bi imali 18000 kuna za koje nitko ne zna sto dobivamo.A sto dobijamo uvodjenjem novih poreza.Ulazimo u guinessovu knjigu rekorda po pitanju poreza sto je super.Mnoge firme ce se zatvoriti sto nije super ali nema veze ne radim u tim firmama.Nece se otvoriti niti jedna nova sto je opet super jer ne trebaju nam zagadjivaci.Imati cemo sve vise i vise nezaposlenih sto je isto super jer cu imat s kim pricat cili dan.I na kraju ce opet morati zvat taj MMF, samo sto ce tada drzava biti skroz upropastena.
Ne vidim da se spominje smanjenje saborskih placa, njihovih povlastica, razno raznih dodataka na place.Toga se ne misle odrec!!
Cacic ce davat hidroelektane u koncesiju.Znaci najzdraviji dio privrede elektrane i to hidroelektrane koje su otplacene i koje su generator novca ce dat u koncesiju.Nesto sto se jos u Madjarskoj zove sere cash dati u koncesiju.Zasto?? Jer je valjda toliko glup da ni sa tim ne zna upravljat. Sto ne da sisacku zeljezaru u koncesiju.Sto ne pokrene proizvodnju u toj zeljezari. Dat ce da nam netko upravlja nasim sumama i vodama.Pa je li moguce da smo mi toliko glup narod pa da nicim ne mozemo sami upravljat. I kakvu to poruku daje mladima.Ma daje im poruku da odjebu odavde sto prije.
Mladi i kvalitetni ljudi nam odlaze iz Hrvatske. Ostaje talog. Taj talog moze izroditi samo jos veci talog.Kazu u iduce 3 godine iselit ce jos 300 tisuca Hrvata.99% ih se nikad nece vratit.pitam se zasto?? Pa radi ovakvih imbecila na vlasti.

Zasto se ne napravi revizija privatizacije.Sa tim su dobili izbore zadnji put.Zasto ne grebat porijeklo imovine i tko god ne moze dokazat projeklo plijeni i oduzimaj.

Nema veze gledam jos jedno ime u Vladi.Ubacis u google npr. Sanja Cankovic pomocnica ministra MUPa osoba kazneno gonjena postaje pomocnica ministra i to MUPa. To je valjda to kukuriku postenje i to su valjda ti kadrovi koji znaju i koji imaju viziju.Ne znam meni je ovo strava,ali nema veze kukurikuuu.

Last edited:
Za ove koji ne razume ako je porezno opterecenje tj PDV sada 23% dizanje PDVa na 26 % je dizanje za 3 postotna boda. 3% od 23% je 13% povecanje.Znaci porezno opterecenje je naraslo za cca 13%. Otprilike u tom rangu mozete ocekivati povecanje cijena proizvoda. To vam ptprilike to znaci. Znaci necemo rezat mirovine jer penzioneri sad vec zive na rubu. Ali ce im cijene ic gore otprilike za ovoliko. Sto se tice Europe a u segmentu PDV trenutno veci PDV imaju samo bogate skandinavske zemlje i Madjarska kojoj je podizanje PDVa rezultiralo ocjenu obveznica sa junk.
Zasto ne ic na smanjenje PDVa.Jasno jer je to dugorocno i bilo bi vidljivo tek nakon 3-4 godine jer bi se konacno pocelo investirat i otvarat radna mjesta,a podizanje je momentalno,a dugorocno za dvi godine bicemo u jos vecem kurcu nego sto smo danas.
Ali crveni kmeri grataju po dnu tece u kojoj je ostalo jako malo.I kad pogrataju i to moce stavit kljuc u bravu.
Ako tko zeli mogu na upit dostavit jos imena sposobnih ljudi koji se sad guraju u razna ministarstva,a vidi cuda svi sposobni vise manje rodbinski povezani.
Ovo je bila operacija sjasi Kurta,da uzjasi Murta.
Kuuuuukuuuuuriiiikkkkkuuuuuu!!!!!!

Back