Novi ministar pomorstva

.....Gdje smo dosad bili.A gdje smo svi mi bili kad se sve uopće počelo prodavat?Šutali k'o piz...A sad (kad ni H od Hrvatske nije ostalo)srce junačko neda...
Zato je ponekad bolje vratit se u mišje rupe odakle nije trebalo ni izlazit!

Pa rekli su da ovaj put nece prodavat.A glupa raja im povirovala.Rekli su da znaju da se moze bolje bez kredita,poreza,rezova...Zadnji put su poceli sa INAom.A ovaj put ce valjda prodat sve sta iole vridi da nista ne ostane. A pocinjem sve razmisljat da to i je najbolji put i da stvarno moramo udrit od dno sto prije jer nakon toga je moguc jedino rast.
Sto se tice Todorica kamo srece da su i drugi iz aleje velikana sto im je sve darovano unaprijedili te firme i da one danas posluju.Rijetko koja firma iz Todoricevog carstva nazaduje.Na dosta njih sam napravija lipe pare i nadam se da to nije kraj.Tamo nekih 60 tak tisuca ljudi radi i prima placu. Mozda je bilo bolje da su to poklonili Vrhovniku,Strok,Jezicu i slicnima???
A sto se tice misjih rupa neka se skrivaju oni sto su krali.

dada

dada

Pitaj onu jadnu sitnu raju po unutra??njosti ??to im "carstvo " otkupljuje mlijeko i slično koliko su im do sad ostali du?žni

Do sada je zakonski rok za placanje bio 260 dana,a postojala je i mogucnost placanja u robi.Po tome nista on nije drugaciji od Vindije,Dukata i ostalih otkupljivaca mlijeka.Znaci on je svoja placanja vrsio u zakonskom roku.Ali evo i to je rjeseno.

Zakon o rokovima ispunjenja nov

Ipak je bilo bolje po tebi da su firme poput LEDO,JMNC,TISK,BELJE,PIK,KNZM, VELPRO,VUPIK,PIK VINKOVCI,AGROLAGUNA,SOLANA PAG.....

propale.

A sto se tice privatizacije nije mi jasno zasto se biser hrvatskog zrakoplovstva Croatia airlines ne dovodi u kontekst privatizacije. Je li razlog sto je u 5 godina ostvarila 500 milja kuna gubitka uz 200 milja drzavne subvencije i to sa razinom usluge ispod Ryan aira.Takve bisere drzava treba sacuvat.I upucat u njih jos bar 500 milja u iducih par godina, ne samo da bi nam bilo bolje vec i zato sto smo socijalno osjetljivi.

Last edited:
Pitaj onu jadnu sitnu raju po unutra??njosti ??to im "carstvo " otkupljuje mlijeko i slično koliko su im do sad ostali du?žni

Bez dr?žavnih potpora Agrokor bi bio u gubitku
S obzirom da ne objavljuje svoja financijska izvje??ća, o pro??logodi??njem poslovanju Agrokora prezadu?ženi Todorićev koncern bez dr?žavnih pomoći i izvanrednih prihoda godinu zaključio s gubitkom koji su sedam puta veci od kapitala a rokove plaćanja i obveza, čine kronični problem poslovanja Agrokora a prosječan broj dana plaćanja prema dobavljačima iznosio je 146 dana, odnosno skoro pet mjeseci. Placa blagajnice u trg.lancu je 2650.ookn prodavaca 2200,00 a one place menandjera su 5xi vise od place krampera u trgovini ...fuj

...S obzirom da ne objavljuje svoja financijska izvješća, o prošlogodišnjem poslovanju Agrokora prezaduženi Todorićev koncern bez državnih pomoći i izvanrednih prihoda godinu zaključio s gubitkom koji su sedam puta veci od kapitala a rokove plaćanja i obveza, čine kronični problem poslovanja Agrokora a prosječan broj dana plaćanja prema dobavljačima iznosio je 146 dana, odnosno skoro pet mjeseci. Placa blagajnice u trg.lancu je 2650.ookn prodavaca 2200,00 a one place menandjera su 5xi vise od place krampera u trgovini ...fuj

A koji je financijski mag ovo pisao. Pa ovo ne bi napisao ni prof. Slavko Slinic tako da mislim da je ovo neki genijalni prepisani komentar sa indexa..Poduzeca izlistirana na burzi ne objavljuju financijska izvjesca!?Aj dobro za ovo jos nisam cuo al eto svaki dan covjek nauci nesto novo na pomorac.netu.Ova izvjesca dole onda Zagrebacka burza bice dobija od koje gatare sto gata na fazol.I 7 puta zaduzeniji od vrijednosti imovine.Pa sto su banke cekale onda da budu valjda 10 puta zaduzeniji od vrijednosti imovine pa da tek onda aktiviraju hipoteke i naplate koliko 10% od ulozenog.A stvarno su te banke glupe zato ni ne posluju s dobiti jel'da?
A da je to istina znacilo bi da bi cijena dionice trebala biti u minusu za vrijednost tu negativne bilance podijeljene sa brojem dionica,a ima bit da su i svi ti dionicari toliko glupi pa da ne znaju ni financijsko izvjesce procitat.

Vrijednosnica LEDO-R-A - Zagreba
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ZVZD-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.PDF
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/JMNC-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/TISK-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/VPIK-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/KNZM-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf

A placa un utar 146 dana sto je skoro duplo brze od dosadasnjeg zakona koji je bio 260 ako se ne varam.Pa znaci to mu je zakon omogucio.Vidjet cemo ga sad kad su zakonski okviri svedeni na 60 dana da li ce se prilagodit.

Valjda je bio bliže oltaru za čut misu

Ne vec mu je to zakon omogucio.

Last edited:
Upali Todori

A koji je financijski mag ovo pisao. Pa ovo ne bi napisao ni prof. Slavko Slinic tako da mislim da je ovo neki genijalni prepisani komentar sa indexa..Poduzeca izlistirana na burzi ne objavljuju financijska izvjesca!?Aj dobro za ovo jos nisam cuo al eto svaki dan covjek nauci nesto novo na pomorac.netu.Ova izvjesca dole onda Zagrebacka burza bice dobija od koje gatare sto gata na fazol.I 7 puta zaduzeniji od vrijednosti imovine.Pa sto su banke cekale onda da budu valjda 10 puta zaduzeniji od vrijednosti imovine pa da tek onda aktiviraju hipoteke i naplate koliko 10% od ulozenog.A stvarno su te banke glupe zato ni ne posluju s dobiti jel'da?
A da je to istina znacilo bi da bi cijena dionice trebala biti u minusu za vrijednost tu negativne bilance podijeljene sa brojem dionica,a ima bit da su i svi ti dionicari toliko glupi pa da ne znaju ni financijsko izvjesce procitat.

Vrijednosnica LEDO-R-A - Zagreba
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/ZVZD-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/BLJE-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.PDF
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/JMNC-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/TISK-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/VPIK-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/KNZM-fin2011-3Q-NotREV-N-HR.pdf

A placa un utar 146 dana sto je skoro duplo brze od dosadasnjeg zakona koji je bio 260 ako se ne varam.Pa znaci to mu je zakon omogucio.Vidjet cemo ga sad kad su zakonski okviri svedeni na 60 dana da li ce se prilagodit.

Ne vec mu je to zakon omogucio.

sto se tice indexa .hr njega citam samo kada se zelim debelo nasmijati i vidjeti do kamo seze ljudska glupost da nekazem nesto grublje ..stoga nisu podaci s tog portala ...
nije mi namjera prepucavati se oko nekog meni odvratnog tajkuna iz vise razloga no dovoljno je ono sto znam o njegovom poslovanju s ozirom da mi je vrlo blisko rod radio u agrokoru u upravi....

Last edited:
...nije mi namjera prepucavati se oko nekog meni odvratnog tajkuna iz vise razloga no dovoljno je ono sto znam o njegovom poslovanju s ozirom da mi je vrlo blisko rod radio u agrokoru u upravi....

Pa kakvo prepucavanje ja sam ti samo objavio financijska izvjesca koja on inace ne objavljuje?!Iz njih su svi gubici i dobici vrlo vidljivi. Samo LEDO je 100 milja kuna u plusu u odnosu na proslu godinu nekonsolidirano izvjesce sto znaci da je firma jako,jako dobra.U biti mnogo bolja od HACa koji ima minus u stotinama milijuna erla.A je li ti rod i dalje radi kod Tode??? I ako ne koji su razlozi??? Ako je noga u prkno onda mogu i razumit ovakvo pisanje mada s drugu stranu i nije bas argumentirano,ali nema veze. Mi na pomorac.netu nema sto vec nismo vidjeli.
A on je i meni odvratan,ali mi je njegova nevista zato njami njami.

Last edited:
Pa kakvo prepucavanje ja sam ti samo objavio financijska izvjesca koja on inace ne objavljuje?!Iz njih su svi gubici i dobici vrlo vidljivi. Samo LEDO je 100 milja kuna u plusu u odnosu na proslu godinu nekonsolidirano izvjesce sto znaci da je firma jako,jako dobra.U biti mnogo bolja od HACa koji ima minus u stotinama milijuna erla.A je li ti rod i dalje radi kod Tode??? I ako ne koji su razlozi??? Ako je noga u prkno onda mogu i razumit ovakvo pisanje mada s drugu stranu i nije bas argumentirano,ali nema veze. Mi na pomorac.netu nema sto vec nismo vidjeli.
A on je i meni odvratan,ali mi je njegova nevista zato njami njami.

Rodjakinja radi i uziva u blagodati agrokorove siroke ruke ...cak je i vrlo napredovala i ponekad mi mahne sa tv-..
Mogu

...dovoljno je ono sto znam o njegovom poslovanju s ozirom da mi je vrlo blisko rod radio u agrokoru u upravi....

Ja mislio da je ovo proslo svrseno vrijeme,ali ocito nije. Znaci rodjakinja je radila i radi.

Rodjakinja radi i uziva u blagodati agrokorove siroke ruke ...cak je i vrlo napredovala i ponekad mi mahne sa tv-..

Pusti rodjakinu i citaj financijske izvjestaje sad kad ih je konacno poceo objaljivat.

... Placa blagajnice u trg.lancu je 2650.ookn prodavaca 2200,00 a one place menandjera su 5xi vise od place krampera u trgovini ...fuj

Je li ovo fuj po rodici ili se ona odrice svoje plae i uzima tocno onoliko koliko i kramperi u trgovini.Todoric zaposljava ljude, a place su im tocno tolike koliko zasluzuju,a to odredjuje(minimalac zakonodavac,a ostalo trziste rada)

Prodaja LEDA je u kontekstu preuzimanja MErcatora i postanka najjaceg trzisnog lanca u regiji.Znaci radi se o jacanju pozicije nikako slabljenju. To jos jednom pokazuje ispravnu poduzetnicku odluku. Ili bi trebao Toda rezonirat kao kukulele Vlada i prodat recimo Agrokor da bi kupio HAC i Croatia Airlines?? Ne razumijem.

I na kraju uz novi naziv (porez na nekretninu) uz postojece namete (komunalna naknada, naknada za vode, porez na cestovna motorna vozila, porez na kuce za odmor, porez na plovila, porez na nasljedstva i darove) nastoje se uvesti novi porezi za gradjane. Financijski efekti tih namjera su vrlo upitni jer traze dodatno zaposljavanje drzavnih sluzbenika a naplata ce biti vrlo teska. Npr. u kontinentalnom dijelu RH prazno je i napusteno najmane 25% poljoprivrednih imanja. Kome ce vlasnici prodati te nekretnine? Za njih jednostavno ne postoji interes. Trzisna cijena za kucu i imanje je par kila erl, a prema procjeni porezne uprave jasno i po 10 puta veca . Vlasnici teska srca jedva (uz prijetnju ovrhom) placaju komunalnu naknadu,a jedinice lokalne samouprave niti ne pomisljaju uvesti porez na kuce za odmor (a imaju na to pravo) jer bi izazvali pravi bunt naroda.
Osim toga drugovi iz kukulele struke lazu kada kazu da se takav porez na nekretnine primjenjuje u svim europskim zemljama. Klasicni porez na imovinu ima samo Francuska i Spanjolska. U Spanjolskoj je uveden prosle godine a odnosi se na imovinu cija vrijednost prelazi 700 kila erla. Ali nitko ne govori da uz postojeci porez na promet nekretnina od 5%(jako,jako visoko) uvodjenje jos jednog ovakvog nameta cini nekretnine izrazito nelikvidnom i neatraktivnom robom,ali nema veze neka pokusaju pa cemo vidit efekte iste.U nas ionako nista ne ide planski nego metodom pogodak/promasaj ,a zato i jesmo tu di jesmo.

http://sites.google.com/site/financijskisustav/ekonomsko-ropstvo

Last edited:
Od danas

Od danas

Građanska akcija: Bajiću, ako ne uhiti?? Todorića, mi ćemo umjesto tebe
'Todorića optu?žujemo za: ratno profiterstvo, kriminal u pretvorbi i privatizaciji, neplaćanje poreza i doprinosa, krađu i preprodaju ?žita...'

Ja mislio da je ovo proslo svrseno vrijeme,ali ocito nije. Znaci rodjakinja je radila i radi.

Pusti rodjakinu i citaj financijske izvjestaje sad kad ih je konacno poceo objaljivat.

Je li ovo fuj po rodici ili se ona odrice svoje plae i uzima tocno onoliko koliko i kramperi u trgovini.Todoric zaposljava ljude, a place su im tocno tolike koliko zasluzuju,a to odredjuje(minimalac zakonodavac,a ostalo trziste rada)

Prodaja LEDA je u kontekstu preuzimanja MErcatora i postanka najjaceg trzisnog lanca u regiji.Znaci radi se o jacanju pozicije nikako slabljenju. To jos jednom pokazuje ispravnu poduzetnicku odluku. Ili bi trebao Toda rezonirat kao kukulele Vlada i prodat recimo Agrokor da bi kupio HAC i Croatia Airlines?? Ne razumijem.

I na kraju uz novi naziv (porez na nekretninu) uz postojece namete (komunalna naknada, naknada za vode, porez na cestovna motorna vozila, porez na kuce za odmor, porez na plovila, porez na nasljedstva i darove) nastoje se uvesti novi porezi za gradjane. Financijski efekti tih namjera su vrlo upitni jer traze dodatno zaposljavanje drzavnih sluzbenika a naplata ce biti vrlo teska. Npr. u kontinentalnom dijelu RH prazno je i napusteno najmane 25% poljoprivrednih imanja. Kome ce vlasnici prodati te nekretnine? Za njih jednostavno ne postoji interes. Trzisna cijena za kucu i imanje je par kila erl, a prema procjeni porezne uprave jasno i po 10 puta veca . Vlasnici teska srca jedva (uz prijetnju ovrhom) placaju komunalnu naknadu,a jedinice lokalne samouprave niti ne pomisljaju uvesti porez na kuce za odmor (a imaju na to pravo) jer bi izazvali pravi bunt naroda.
Osim toga drugovi iz kukulele struke lazu kada kazu da se takav porez na nekretnine primjenjuje u svim europskim zemljama. Klasicni porez na imovinu ima samo Francuska i Spanjolska. U Spanjolskoj je uveden prosle godine a odnosi se na imovinu cija vrijednost prelazi 700 kila erla. Ali nitko ne govori da uz postojeci porez na promet nekretnina od 5%(jako,jako visoko) uvodjenje jos jednog ovakvog nameta cini nekretnine izrazito nelikvidnom i neatraktivnom robom,ali nema veze neka pokusaju pa cemo vidit efekte iste.U nas ionako nista ne ide planski nego metodom pogodak/promasaj ,a zato i jesmo tu di jesmo.

Ekonomsko ropstvo 25.03.2011. - Financijski sustav i novac - istine, dokazi i rje

rodica fino uziva u menanderskoj placi i svim beneficijama sto uz to ide ..jedino ja ne podrzavam da radi za tog mufljoza ..ratnog profitera i nitkova pocev od tate mu ..pa sam ju ja otpisao ...moze ona i bolji posao naci s obzirom sto i gdje se skolovala ..

Ti si socijalno osjetljiviji od Komadine i Slinica zajedno sto je za svaku pohvalu.

sad mozda jesam ko Komadina ali nisam ko ovaj drugi jer u njemu nema ni malo socijalne osjetljivosti ...koliko ga ja poznam ...

a sto se posla tice ..fala bogu nemam ni minute rada po Hr mjerilima ...i nemogu se pozaliti ..dapace uzivam u blagodatima kapitalizma ...

Ferdelji smijenjen s funkcije pomo

A nije nam novi pomocnik ministra dugo plesao. Jebiga ovaj Ferdelji naivac nije naucio da se velikom vodji treba stalno klanjat,divit se i podilazit mu.A da mu je stihove skladao ovako i tiho pjevusio na uho gdje bi mu bio kraj:

Velik je Mile, najveći na svijetu
Ima svi da rade po njegovu dekretu
Drag je Mile, ne traži previše
Tko ne vidi crveno, ne može da piše
Snažan je Mile, ima velku moć
Ako pričaš protiv, progutat će te noć
Pametan je Mile, ide mu na uši
Tko ne misli isto, taj će da popuši
Dobar je naš Mile, voli birokrate
Ako voliš partiju, pobrinut će se za te
To je naš Mile, najbolji na svijetu
Dragi građani, podarite mu štafetu

Last edited:
Ferdelji smijenjen s funkcije pomo

A nije nam novi pomocnik ministra dugo plesao. Jebiga ovaj Ferdelji naivac nije naucio da se velikom vodji treba stalno klanjat,divit se i podilazit mu.A da mu je stihove skladao ovako i tiho pjevusio na uho gdje bi mu bio kraj:

Velik je Mile, najveći na svijetu
Ima svi da rade po njegovu dekretu
Drag je Mile, ne tra?ži previ??e
Tko ne vidi crveno, ne mo?že da pi??e
Sna?žan je Mile, ima velku moć
Ako priča?? protiv, progutat će te noć
Pametan je Mile, ide mu na u??i
Tko ne misli isto, taj će da popu??i
Dobar je na?? Mile, voli birokrate
Ako voli?? partiju, pobrinut će se za te
To je na?? Mile, najbolji na svijetu
Dragi građani, podarite mu ??tafetu

To ja zovem nezahvalnost ili ko tebe kruhom, ti njega kamenom...
Jednu sam priju jedva zaposlila kod jedne druge prije...i ova umisto da bude sritna i zahvalna, već treći dan počela okolo srati protiv ??efice....ova je najurila, naravno...
A ??ta bi ga ti ostavio....?

To ja zovem nezahvalnost ili ko tebe kruhom, ti njega kamenom...
Jednu sam priju jedva zaposlila kod jedne druge prije...i ova umisto da bude sritna i zahvalna, već treći dan počela okolo srati protiv ??efice....ova je najurila, naravno...
A ??ta bi ga ti ostavio....?

E pa ko iti malo zna tko je Ferdelji i firma Elektrokontakt( i kako posluju) onda zna da Ferdeljiju ta stolica nije trebala.Ovdje se ipak cini da Lepi Cane trazi da mu se svi pokoravaju,podilaze,a to sa ovim likom bas ne prolazi.
Pa nije mu on poput Opacicke,Jovanovica,Holy,Bauka,Ostojica i ostalih strucnjaka za sve. A najjaca mi je izjava Lepog Caneta da tko je taj Ferdelji da on nikad cuo za njega. Jebiga mora bit da je niko i nista kad velikom vodji njegovo ime nitko nije sapnuo na uho.Cane ko pravi Vodja ne cijeni iskrenost nego totalnu poslusnost,ne vidim razliku izmedju njega i Sanadera. Totalni egotrip.
A najvise me dojmilo ovo Canetovsko sorry na kraju.Kad vidim kako pametnog premjera imamo i kako lijepo govori strane jezike ja sam se odmah osjetio ponosan sto sam Hrvat.

Last edited:
E pa ko iti malo zna tko je Ferdelji i firma Elektrokontakt( i kako posluju) onda zna da Ferdeljiju ta stolica nije trebala.Ovdje se ipak cini da Lepi Cane trazi da mu se svi pokoravaju,podilaze,a to sa ovim likom bas ne prolazi.
Pa nije mu on poput Opacicke,Jovanovica,Holy,Bauka,Ostojica i ostalih strucnjaka za sve. A najjaca mi je izjava Lepog Caneta da tko je taj Ferdelji da on nikad cuo za njega. Jebiga mora bit da je niko i nista kad velikom vodji njegovo ime nitko nije sapnuo na uho.Cane ko pravi Vodja ne cijeni iskrenost nego totalnu poslusnost,ne vidim razliku izmedju njega i Sanadera. Totalni egotrip.
A najvise me dojmilo ovo Canetovsko sorry na kraju.Kad vidim kako pametnog premjera imamo i kako lijepo govori strane jezike ja sam se odmah osjetio ponosan sto sam Hrvat.

Frane, Frane...ja sam mislila da si ti bolje informiran.Ferdelji je dobio nogu u Elektokontakta, taman kad su zavr??ili izbori...a znam i za??to, ali nije za javnost...kao drugo, on je dugogodi??nji prijatelj druga Komadine i on ga je doveo,( po??to je eto ostao bez posla)...sa ovim ??to je napravio, najprije je njemu pljunuo u lice, jer je on garantirao za njega...

Objavljeno 15.12.2011

Vladimir Ferdelji, dugogodi??nji čelni čovjek Elektrokontakta, dao je ostavku na tu funkciju. "Meni ionako sada istječe mandat i ne namjeravam vi??e ostati u tvrtki. Vlasnik i ja imamo različite poglede na stil rukovođenja", potvrdio je Ferdelji za Business.hr svoj razlaz s tvrtkom u kojoj je direktor već 25 godina.

Iako Lider navodi da je do razlaza, koji će na snagu stupiti 31. prosinca, do??lo zbog malverzacija za koje su odgovorni neki od menad?žera, Ferdelji to negira riječima da "novo rukovodstvo ima neke druge ideje" u vođenju tvrtke te da je sada na njima da je vode. "Uzeo sam godi??nji odmor da razmislim o budućim potezima, no zasigurno ću se ubuduće gospodarstvom baviti na općoj razini", kazao je Ferdelji te na upit znači li to odlazak u politiku dvosmisleno odgovara: "Nisam jo?? odlučio!"

Ostavka bi na snagu trebala stupiti 31. prosinca ove godine. Do tada će Ferdelji biti na godi??njem odmoru.

Back