Offshore engine cadet

spiritus

New member
Bok ekipa,
Nisam se ni prestavia vec molim za pomoc

Evo ovakva je situacija, bia sam 6 miseci na jadroplova kao asistent makinje i sad bi negdi na offshore.

tia bi stec nekakvo iskustvo da mi je olaksano daljne trazenje posla u offshore kompanijama.

Bia sam danas u brodospasa ali su popunjeni sa asistentima.

Ima li ko kakvu adresu da se obratim da pomogne mladom pomorcu?

Pozdrav!
A mos jedino probat za asistenta na Brodospasa, nisam siguran da ces uspit negdi drugo.

Nazalost!

Vrati se na Jadroplova, zavrsi asistenturu, probaj izbjec Ljubu Macu i polozi porucnicki...
A onda mos dalje, tesko da ce te ko ukrcat za asa na offshore, ako nemas vezu debelu ko Sukera.... :)

A kakvi su uvjeti na brodospasa i jel se moguce ubacit na offshore poslije kadeture na kontejnerima,ako ko zna ....:confused::confused:

Uvijeti na brodospasa su ti ok za asistenta jer neces imat nista manju placu nego negdi drugdi. Samo ako nemas vez tesko ce te uzet. Ako se uvalis, odradis asistenturu pa za mazaca guraj dok ne polozis klasu i nadjes negdi za 3rd Eng. Posli na Tidewater i eto te na pravom putu :D

Uvijeti na brodospasa su ti ok za asistenta jer neces imat nista manju placu nego negdi drugdi. Samo ako nemas vez tesko ce te uzet. Ako se uvalis, odradis asistenturu pa za mazaca guraj dok ne polozis klasu i nadjes negdi za 3rd Eng. Posli na Tidewater i eto te na pravom putu :D

Hvala na savjetima ,samo ste me krivo razumili :confused: .Ja sam na palubi i zavrsia sam kadeturu i polozia porucnicki i sad bi treba 1. put za terca pa sam razmislja i o brodospasu ......

Brodospas je skroz ok bija sam kod njih na razgovoru ali mi se čini da su malo uvijeti u banani.Dosta su im stari brodovi svaki priko 20 godina,mada sada grade dva nova najbolja na tržištu ipak se zna ko na takve brodove upada,naravno onaj ko je bliže oltaru!!

nebih preporucio nikome startanje pomoracke karijere direktno na offshore. offshore je OK ali za ljude sa barem minimalnim iskustvom duge plovidbe. u brazilu sam sretao pomorce brazilce bez iskustva u dugoj plovidbi i to im je bio ogroman nedostatak.
nekim stvarima se covjek moze nauciti samo na dugoj plovidbi.
ako je nekome cilj odlaska odmah na offshore veca placa i kraci ugovori, onda je promasio profesiju.

nebih preporucio nikome startanje pomoracke karijere direktno na offshore. offshore je OK ali za ljude sa barem minimalnim iskustvom duge plovidbe. u brazilu sam sretao pomorce brazilce bez iskustva u dugoj plovidbi i to im je bio ogroman nedostatak.
ako je nekome cilj odlaska odmah na offshore veca placa i kraci ugovori, onda je promasio profesiju.

Sve zavisi o čoviku.Neko ko je počeja navigavati sa 35 godina i ima dicu i ?ženu doma sigurno da če mu biti te??ko odvojiti se od njih na 6 ili vi??e miseci(znam iz osobnog iskustva bilo je takvih sa menom na brodu);).A za mlađe opet druga priča neki oče sve i odma,znači male ugovore i veliku lovu(ako je tako mo?žemo nazvati),a neki oće pak da se malo maknu od kuće i prođu i vidu malo svita!;)

sta bi mu treba bit veliki nedostatak.Mozda sto se nece naucit se na duge ugovore???

Last edited:
sigurnao da nije lako ostaviti familije i ici na brod na 4-6-8-12 mj. ali to je pomoracki zivot koji ide uz nasu profesiju, jer nemozes niti biti kirurg ako ne volis vidjeti krv. kada govorim o pocetku karijere na dugoj, mislim na strojare i nauticare (bez ETO i slicno) kojim je pomorstvo svrha skolovanja, a na dugoj plovidbi se nadogradjuje i primjenjuje znaje iz skole. kako sam rekao, u Brazilu sam sretao tzv. pomorce koji su startali u offshore i njihovi temelji su bili jako, jako slabi, a tresli su se nakon 3 tjedna na brodu. da ne govorim kako ljudi koji nikada nisu bili na dugoj plovidbi neznaju cijeniti blagodati offshore industrije (npr. kratki ugovori, eventualno internet, i sl.) vjeruj mi i nakon godina u offshore, place ti nikada nisu dovoljno visoke niti ugovori dovoljno kratki.

ovdje mislim na pomorce nauticare/strojare koji rade u offshore kao pomorci. naravno ima ljudi koji rade u offshore industriji na projektima i sl. no to ne spada u pomorstvo.

Last edited:
sigurnao da nije lako ostaviti familije i ici na brod na 4-6-8-12 mj. ali to je pomoracki zivot koji ide uz nasu profesiju, jer nemozes niti biti kirurg ako ne volis vidjeti krv. kada govorim o pocetku karijere na dugoj, mislim na strojare i nauticare (bez ETO i slicno) kojim je pomorstvo svrha skolovanja, a na dugoj plvidbi se nadogradjuje i primjenjuje znaje iz skole. kako sam rekao, u Brazilu sam sretao tzv. pomorce koji su startali u offshore i njihovi temelji su bili jako, jako slabi, tresli su se nakon 3 tjedna na brodu. da ne govorim kako ljudi koji nikada nisu bili na dugoj plovidbi neznaju cijeniti blagodati offshore industrije (npr. kratki ugovori, eventualno internet, i sl.) vjeruj mi i nakon godina u offshore, place ti nikada nisu dovoljno visoke niti ugovori dovoljno kratki.

A ne mozemo o Brazilu govoriti jer oni nemaju veze sa pomorstvom.I oni koji su bili na dugoj plovidbi par godina a sada su u offshoru par nemaju veze o pomorstvu.Osnovna stvar bi treba biti engleski jezik a nitko od njih ne govori a ako govore to je vrlo lose a kako onda mogu da pogledaju koju instrukcijsku knjigu itd...alarmi i sve ostalo.

....ustvari i muski i zenski su samo potrosaci spize i zraka na brodu, ali sa zenskima bar most lipo vonja...

....ustvari i muski i zenski su samo potrosaci spize i zraka na brodu, ali sa zenskima bar most lipo vonja...

Upravo tako samo koriste zrak i zvacu spizu, a ni zenske sta dolazu kod nas nisu bog zna sta.Ja imam kuvaricu koja ima oko 120 kg i sve sta spremi je ne jestivo.Vec 20 dana mi stranci zivimo na tostu i vocu, vise i ne pomisljamo se spustiti na rucak i veceru jer od smrada splacina nemoze se doci u mess room

Upravo tako samo koriste zrak i zvacu spizu, a ni zenske sta dolazu kod nas nisu bog zna sta.Ja imam kuvaricu koja ima oko 120 kg i sve sta spremi je ne jestivo.Vec 20 dana mi stranci zivimo na tostu i vocu, vise i ne pomisljamo se spustiti na rucak i veceru jer od smrada splacina nemoze se doci u mess room

kako mi je poznat ovi problem:D
ukrcaj-26.10.2007 102kg
iskrcaj-29.6.2008 83kg:D
Ali godina dana pauze u školi i na materinoj spizi vratija
ono šta sam i izgubija!!;)

Slazem se s vama,tu ste u pravu i ja mislim da mi je bolje prvo napravit koju godinu na dugoj samo ja sam vec doma poslije porucnickog vec dosta i priko mire i nemogu se ukrcat nigdi pa sam pocea razmisljat i o brodospasu tako da ...:udriglavom:udriglavom

@spiritus
Poku??aj na Atlanship,ide?? ka mazač-asistent,radi?? ka mazač+pi??e?? dnevnik i ostalo,plaća ti je od mazača(mislin sada oko2700USD)Na??i ljudi,dobri porti.Ugovori 4 miseca,mo?že?? se dogovoriti za vi??e.Nakon odrađenog ugovora obično avancavaju odma.Sritno!

zanima me kako stupiti u kontakt sa atlantship unaprijed hvala

A bogati google čuda čini a ima?? ovdje massssssssssssssu informacija. Znam da je lak??e pitat ali malo se i potrudi...

Back