pitanje... - elekticar

innuendo_st

New member
naime zavrsio sam elektrotehničku ??kolu, i zanima me ukrcaj ne neki brod, za posao elektricara, mozete mi ukratko samo navest ??to je potrebno napravit da bi se ukrcao na brod, koliko placu mogu ocekivat i jel se isplati trazit agenta za strani brod... mozda su vam moja pitanja smjesna... al stvarno me zanima a neznam odakle da pocnem:) pozdrav

Pozdrav....dobro dosao na forum...
mislim da odgovor na tvoja pitanja mozes pronaci ako ides u sekciju forum, pa onda casnici i napokon pšod struja....
uglavnom, trebaju ti osnovni brevet B-2, ljecnicki i matrikula (za pocetak)....
za neke specijalizirane brodove ti triba familiarization (kao npr za oil / lng tankere) itd....
Najbolje ti se javit agencijama kao sto su ZOROVIC - Maritime services ili Globtik-crewmanagment pa onda vidi sta nude...
npr zorovic ima oglas na svojim stranicama da traze asistente stroja i struje za offshore brodove sta nije lose (kratki ugovori,a lova je dobra)....

javi se cma cgm-u tj cma ships rijeka..koko znam oni primaju asistente elektrike..donedavno su uzimali i reefer technicane..placa koko znam se krece od reefera 3200 do 3500e skoro pa ko sekondo palube..al nisam stoposto siguran.
znam da od 1.5 su place isle gore

Back