• Raspored Ispita

polaganje klase

gunners

New member
poz svima..............trenutno se nalazim na brodu ka asistent stroja,ostalo mi je još 4 ipo miseca asistenture a na internetu sam vidija da mi je zadnji ispitni rok u splitu 20.11.2014 . Pa me zanima posto cu imat možda misec dana do tog datuma dali ja sve stignem obavit pošto moram položit 4 breveta,kad triban prijavit ispit ,dali je to datum za prijavljivanje ispita ili za polaganje,kako se polaže usmeno,pismeno, triban li ic na kakve konzuiltacije..............uglavnom neman se baš vrimena di raspitat pošto nisam doma stoga ako je neko nedavno odradija asistenturu,ima dobar savjet neka napiše nešta pametna jer sam novi u ovome........Hvala lipa pozdav iz Švedske !!

poz svima..............trenutno se nalazim na brodu ka asistent stroja,ostalo mi je još 4 ipo miseca asistenture a na internetu sam vidija da mi je zadnji ispitni rok u splitu 20.11.2014 . Pa me zanima posto cu imat možda misec dana do tog datuma dali ja sve stignem obavit pošto moram položit 4 breveta,kad triban prijavit ispit ,dali je to datum za prijavljivanje ispita ili za polaganje,kako se polaže usmeno,pismeno, triban li ic na kakve konzuiltacije..............uglavnom neman se baš vrimena di raspitat pošto nisam doma stoga ako je neko nedavno odradija asistenturu,ima dobar savjet neka napiše nešta pametna jer sam novi u ovome........Hvala lipa pozdav iz Švedske !!

SEARCH

http://www.pomorac.net/forum/brodostrojarstvo/1390-polaganje-klase.html

Stabilitet imaÅ¡ rjeÅ¡en ovdje Edukativni materijali za pomorce - Stabilnost broda teorija i zadatci, to je sve za klasu iz domene nautičara. ImaÅ¡ folder Klasa (1,4 GB) u sklopu foldera kapetanski koji kruži cijelom hrvatskom pa ulovi nekog da ti da, prebaci na dropbox ili downloadaj iako je maybe kasno da sa broda pred ispit nemaÅ¡ sve za ispit, obično se na zadnji voyage pred klasu ponese na brod sve za učenje pa.... Konzultacije mjesec dana prije ispita.... kad ti nabroji sve moguće stavke iz 1200 stranica materijala hidraulike, mehanike, pneumatike i ostalog, teÅ¡ko da ćeÅ¡ na dan ispita znat svoje ime napisat na papir.

Ali eto.....

Ako ti nitko od nositelja Y kromosoma ne pomogne u roku 48 sati, ja ću ti poslat Å¡ta ja imam nekako.

To ti je datum početak prvog dana ispita(sad u Å ibeniku je bilo 3 dana),prijavit moraÅ¡ 1 tjedan prije. Mozda i stigneÅ¡ sve zavisi oče li ti se poklopit održavanje tih breveta...
Stabilitet i Engleski imaÅ¡ jedan dio pismeno(ako ne prodeÅ¡ ne mozeÅ¡ izači na usmeno) i drugi dio usmeno i sve ostalo samo usmeno(eventualno isprid njega nacrtat neÅ¡to...)
A konzultacije nisu obavezne...

Last edited:
ma na brod sam otisa u roku dva dana nisam se nada al sam uspija nabavit i ponit litertaturu neki 300 stranica tj oko 8 predmeta i svaki predmet ima oko 30 pitanja...........zanima me dali su to pitanja koja oni pitaju ? Imate li kakvu preporuku nekoga za konzultacije privatno sta se tice stabiliteta ili sveukupno kadeture.......

ma na brod sam otisa u roku dva dana nisam se nada al sam uspija nabavit i ponit litertaturu neki 300 stranica tj oko 8 predmeta i svaki predmet ima oko 30 pitanja...........zanima me dali su to pitanja koja oni pitaju ? Imate li kakvu preporuku nekoga za konzultacije privatno sta se tice stabiliteta ili sveukupno kadeture.......
Ma Å¡ta će ti konzultacije za stabilitet?!?

ImaÅ¡ tri broja, ako su prvi i zadnji veći od srednjeg hogging, a ako su manji sagging , drugi zadatak pomnožit tri broja, treći izraze sa presjeka otplate na hrvatskom upisat.
I za pitanja - pitaju ih, ali preformulirana. Tipa imaÅ¡ neku definiciju, ali neće te pitati nju doslovno da kažeÅ¡ već da je dokažeÅ¡ praktičnim znanjem, Å¡to ima logike.

Ma Å¡ta će ti konzultacije za stabilitet?!?

ImaÅ¡ tri broja, ako su prvi i zadnji veći od srednjeg hogging, a ako su manji sagging , drugi zadatak pomnožit tri broja, treći izraze sa presjeka otplate na hrvatskom upisat.
I za pitanja - pitaju ih, ali preformulirana. Tipa imaÅ¡ neku definiciju, ali neće te pitati nju doslovno da kažeÅ¡ već da je dokažeÅ¡ praktičnim znanjem, Å¡to ima logike.

Pozdrav, jeli mozes rec di se mogu skinit pitanja, teorija i zadaci od porucnickog najnovije, ima nesto starije ali se nemoze otvorit vise.

Pozdrav, jeli mozes rec di se mogu skinit pitanja, teorija i zadaci od porucnickog najnovije, ima nesto starije ali se nemoze otvorit vise.

Nisam strojar pa se ne bavim tom sferom, ali imam folder klasa 750 gdje trpam sve Å¡to uhvatim kad mi strojari prođu blizu. Međutim, Å¡to se tiće ispita za stroj, znam samo situaciju za Å ibenik, za okolo niÅ¡ta, jer opet kažem, ne lomim kosti da dođem do tih informacija kao i za nautičare.

Nisam strojar pa se ne bavim tom sferom, ali imam folder klasa 750 gdje trpam sve Å¡to uhvatim kad mi strojari prođu blizu. Međutim, Å¡to se tiće ispita za stroj, znam samo situaciju za Å ibenik, za okolo niÅ¡ta, jer opet kažem, ne lomim kosti da dođem do tih informacija kao i za nautičare.

Ja san nautičar, pitan san za to, falija san temu nek moderator izbrise, skuzaj.

Last edited:
Pozdrav, ima li tko taj folder KLASA u sklopu foldera KAPETANSKI kako pise ovdje bio bih zahvalan ako mi netko moze dati link ili cd poslati postom ili kako vec :)

Hvala unaprijed

:)

Pozdrav, ima li tko taj folder KLASA u sklopu foldera KAPETANSKI kako pise ovdje bio bih zahvalan ako mi netko moze dati link ili cd poslati postom ili kako vec :)

Hvala unaprijed

:)

Pa ja iman.... samo su ga strojari tu načačkali svakakvih slikica stroja pa tu ima preko gige. Evo stavila sam sad na Dropbox pa mu daj do popodne da se uploada pa onda klikni na link i skini jer će mi ovo zaguÅ¡iti cili drpboksić....
Dropbox klasa 750

Pozdrav ekipa. evo da ne otvaram novu temu postaviti cu ovdje pitanje.
Dali je potreban drevet D6B za polaganje klase za casnika stroja porivne snage 750kw ili vise?
Nezz zasto bi strojarima bio potreban taj brevet!?

a gavro gavro crni gavro, razumin kad je juzina da ljudima glava bude ka bundeva, ali sad je burin cist zrak, a tebe puca li ga puca....

a gavro gavro crni gavro..,

A ne puca me niÅ¡ta PropuÅ¡e.., nego svaki put otvorim forum i ugledam ovaj omalovažavajući nick!

Jema bit' da se ovo netko s kuverte zayebava na neprikladan način?!

Nema što drugo bit'!

da ne otvaran novi topic za jedno pitanje. jel postoji ustaljeni raspored predmeta koji se polažu na klasi? znači koje predmete polažeÅ¡ prvi dan, koje drugi, itd? ili je to svaki put drugačije?

sad je klasa za 20 dana strojarima u Splitu za 750 i vise.Da li može ko podijelit iskustva ako je ko bija ove godine? Hvala

poz...ja sam bija lani u jedanaesti misec ,sta da ti kazem sta vec nije napisano,tada nas je bilo dvi grupe ,od nas 17......6 je proslo sve iz prve,ostali su okinili po jednog ili dva predmeta........doduse bilo je likova sta nisu imali pojma o nicemu nijedan predmet pa su pali samo dva..........ukratko moras znat toplinske,pomocne, pjevat i crtat diagrame ,pomocni su ti papir olovka i crtaj pa poslje objasnjavas,a ovo ostalo procitaj dva tri puta i nema straja!

Back