Evo ga ovako se stvari rade u Hrvatskoj zemlji sranja. Nakon pustih sastanak,povjerenstava,izgubljenog vremena i nakon sto su izasrali toliko govana rezultat je da nema rezultata.Evo ovako izgleda beneficirani radni staz u pomoraca u Hrvatskoj.
Nakon što je konstatirano da je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva protiv prijedloga o uvođenju tzv. beneficiranog staža za zanimanje pomorac, a nakon duge i konstruktivne rasprave svih prisutnih zaključeno je:
- predlaže se da se iz prijedloga izmjena Pomorskog zakonika izbriše stavak koji govori o stažu osiguranja s povećanim trajanjem za pomorce (za godinu dana 15 mjeseci);
- predlaže se da, kao jedini prijedlog ostane, pomorci mogu u mirovinu sa 60 godina života uz uvjet da su plovili i plaćali doprinose najmanje 15 godina.
I sad veliko pitanje da li je uvjet 15 godina navigacije ili 15 godina u sistemu.Ovako kako je napisano ovo je izrazito nedoreceno,a zna se tko ce izvuc deblji kraj sa ovom nedorecenosti.
Mora sam editirat post i ovo pocrvenit jer mi se cini da vas puno nece primjetit ovo sto sam napisa.