Porucnicki ispit - Rijeka

Da, boli... itekako boli jer postoji neÅ¡to zvano search engine na forumu, POST i tema poručnički, a i rečeno je da se ne otvara 60 tema poručnički "ime grada" "datum" i tako u nedogled, ali vidim da su admini odustali jer se u 4/9tom uvijek nađe netko i otvori taj i taj ispit toga i toga datuma u mome selu.

TEMA Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva.... i tu bi trebalo ići sve, redoslijedom. A tko želi neÅ¡to pitati, prvo da pročita par zadnjih stranica teme. Ali naravno najlakÅ¡e je otvoriti x-totu temu i postaviti po x-toti put isto pitanje.

Otvoriti postojeću temu Poručnički, logika je da ćeÅ¡ na temi otići na kraj, i na kraju , odmah na vrhu stranice stoji
http://www.pomorac.net/forum/vjezbenici-palube/465-poru-ni-ki-ispit-termini-materijali-iskustva-35.html
gdje je ljepo s papira prepisao kolega sve...

Ali čemu se ja čudim, dva posta ispod toga netko pita koji su dokumenti potrebni...

Ae i ja kazem...

Utorak i srijedu u ri je D45...1250kn
Cetvrtai i petak u ri je D47A...1350kn

Sve u Nautickom centru, cijene su niske...ja sam D45 platio 3000kn..tako da, jos malo pa nestalo

, ali vidim da su admini odustali jer se u 4/9tom uvijek nađe netko i otvori taj i taj ispit toga i toga datuma u mome selu.

TEMA Poručnićki ispit - termini,materijali,iskustva.... i tu bi trebalo ići sve, redoslijedom. A tko želi neÅ¡to pitati, prvo da pročita par zadnjih stranica teme. Ali naravno najlakÅ¡e je otvoriti x-totu temu i postaviti po x-toti put isto pitanje.

...

slazem se s tvojom primjedbom ali nismo odustali samo sto je tesko sa broda (a svi moderatori su na brodu) dezurat i drzat sve pod kontrolom 24 ure. cim se uvati vrimena sve ce se prebacit u jednu temu, a novo ce se brisat bez upozorenja...

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

slazem se s tvojom primjedbom ali nismo odustali samo sto je tesko sa broda (a svi moderatori su na brodu) dezurat i drzat sve pod kontrolom 24 ure. cim se uvati vrimena sve ce se prebacit u jednu temu, a novo ce se brisat bez upozorenja...

Sent from my MarsXE914 using Tapatalk

Upravo tako! Propuh ti je sve rekao kako je.

Da, boli... itekako boli jer postoji neÅ¡to zvano search engine na forumu, POST i tema poručnički, a i rečeno je da se ne otvara 60 tema poručnički "ime grada" "datum" i tako u nedogled, ali vidim da su admini odustali jer se u 4/9tom uvijek nađe netko i otvori taj i taj ispit toga i toga datuma u mome selu.

Otvoriti postojeću temu Poručnički, logika je da ćeÅ¡ na temi otići na kraj, i na kraju , odmah na vrhu stranice stoji
http://www.pomorac.net/forum/vjezbenici-palube/465-poru-ni-ki-ispit-termini-materijali-iskustva-35.html
gdje je ljepo s papira prepisao kolega sve...

Ali čemu se ja čudim, dva posta ispod toga netko pita koji su dokumenti potrebni...

Bilo bi uredu da prestanete prodavat pamet ljudima i ostavite ih da se snalaze....
Prvo ste bahato se ubacili u cjelu pricu kad ste meni komentirali komentar a onda poslje djelili pamet covjeku koji trazi imformaciju....
Krajnje ste bezobrazni i bahati jer koliko znam niste duzni bit poklopac na svakoj padeli ...

Bilo bi uredu da prestanete prodavat pamet ljudima i ostavite ih da se snalaze....
Prvo ste bahato se ubacili u cjelu pricu kad ste meni komentirali komentar a onda poslje djelili pamet covjeku koji trazi imformaciju....
Krajnje ste bezobrazni i bahati jer koliko znam niste duzni bit poklopac na svakoj padeli ...

ajde momce ostavi se nas bahatih, siroko ti polje...

porucnicki

porucnicki

dali znate dali se na porucnicki ispit u Rijeci mogu ponjeti primjeri zadataka npr Stabilitet,
ili ako znate sta je uopce dozvoljeno ponijeti jer dobivam svakakve informacije da su tamo
dozvoljene samo formule bez primjera zadataka

dali znate dali se na porucnicki ispit u Rijeci mogu ponjeti primjeri zadataka npr Stabilitet,
ili ako znate sta je uopce dozvoljeno ponijeti jer dobivam svakakve informacije da su tamo
dozvoljene samo formule bez primjera zadataka

Ja sam prosle godine imao prazne sheme bez brojeva na ispitu, ali sam skuzio da su neki imali komplet rjesene zadatke(primjere)...ugl nisam htio riskirati, a sve ovisi kakvog je raspolozenja cpt. Bugarin :D

Kao što sam rekla offline, zvala sam jutros Rijeku i rekli su ovo:

da možeÅ¡ imati nautičke tablice, trokute, pernicu, digitron. Formule možeÅ¡ imati ali ne rukom ispisane tj samo izvučene iz zbirke zadataka (na kraju svake knjige stručne imaÅ¡ na jednom mjestu sve formule pa valjda na to misle) nikakve zadatke, bilježnice, mobiteli nije dozvoljeno.

Eto. Sretno svima.

Formule su formule, rukom ili iskopirane...svako nek napravi po sebi semu zadatka, tj formule za zadatke...ja imam formule od decka koji je bio na proslom ispitu i, rukum su pisane, sa kratkim objasnjenjima sa strane...moze sve samo ne s brojevima...pozz

savjet

savjet

Gledam malo po postovima pa se cudim sto sve ljudi komentiraju, pitaju... Iskreno, nedavno..nakon 18god prihvatio sam se jos jednog izazova a to je da zavrsim davno zapocetu struku. Uz vise nego pristojan posao i jos dvije razlicite akademske struke, odlucio sam se na kadeturu i porucnicki. U 10 dana skupio sam sve potrebne skripte, knjige, stare prasnjave biljeznice, skinuo video predavanja Marine Matic linkove kao i skripte (hvala joj od srca). Zvao sam sve zive prijatelje,pomorce, pitao savjete..Na brodu sam poceo lagano citat i spremat se 2mj prije iskrcaja. Nakon iskrcaja u 2mj polozio sam sve brevete potrebne za porucnicki i porucnicki u Ri. Pojedinci ispitivaci su strogi ali ako ste pismene dobro rijesili i znate di je prova a di krma, nemate nikakvih problema. Putovao 3 put u Split iz Ri, 4 puta u Zd i 1put u Dubrovnik. U medjuvremenu sam / uz zenu i dijete/ ucio cca 6h dnevno 2mj i isao na instrukcije prvo Stabiliteta pa Terest i na kraju Astronomije. Pismene ispite sam polozio ssa 18/18/19 od 20 mogucih bodova * plus engleski (ze djecu) a usmeno nakon toliko godina pauze polozio bez vecih problema. Zelim reci ako se stvarno odlucite ucit i zelite plovit da nema te sile koja vas moze sprijeciti.
ps savjet: koncentrirajte se najvise na pismene (astr,stb,karta teres),postavit formule a onda nabubajte pravo,shvatite stb i naucite oznake (manovru) a ostalo procitajte koji put..
Mozete imati sve formule i objasnjenja,samo ne primjere zadataka

Sad sam u Singapuru...

Sretno!

Jeli ima di kompletan Nauticki Godisnjak 2008 sa istravkama za minute i sekunde ,
nasao sam na internetu samo onaj prvi dio ali nema zutih stranica za ispravke

mislio sam za Hrvatsku verziju godisnjaka s ispravkama za gornji i donji rub sunca, polare i ukupni ispravak po visini oka kao i ove ispravke za minute i sekunde , odnosno sve podatke koji su potrebni za rjesavanje zadataka

Last edited:
Back