Pozdrav svima

Status
Not open for further replies.

Kosma

New member
Kao prvo pozdrav svima i nemojte se ljutit ako pitam ne??to glupo po??to sam nov na ovom forumu.
Imam 22 godine i 5 brodova iza sebe, 3 ka kadet i 2 ka terco palube. To su bili vecinom cape size bulkovi i jedan gen. cargo te jedan kontejnera??. Pro??le sam godine do??a na ideju da se probam pribacit na putničke, pa sa polo?žia brevete za putničke i ro-ro putničke. Iako sam u kontaktu sa dosta cruiser kompanija kao npr. NCL, CELEBRITY, SEVEN SEAS, SILVER SEAS,... jo?? nikakvu konkretnu ponudu nisam dobija, sve je ostalo na tome da im se moje kvalifikacije i iskustvo sviđaju pa da stojim doma i da čekam ukrcaj za kadeta pa da bi me na tom brodu avancali. Neznam ??ta da napravim jer na kompaniji na kojoj sam momentalno imam sigurno misto i dobru plaću. Nebi tija riskirat pa da se zajebem i otiđem ponovno na kadeturu za neku crkavicu i obećanje da će me avancat, a kad dođem na brod da vidim da od toga nema ni??ta. Pa bi vas zamolia da ako itko ima sličnih iskustava da me savjetuje i da mi objasni hijerarhiju na cruisera jer vidim da na nekim kompanijama nema terca i na koju poziciju mogu maksimalno doć bez vi??e pomorske, kakve su plaće itd.
Puno vam hvala.

Welcome Care ali bez rizika nema ni profitka. Slusaj sve sta si nabroja su ozbiljne firme i nemislim da ce te neko uzeti da bih te zajebao. A sta se ice avancamenta moze tebi svak obecati a ak ose nesvidis barni sve pada u vodu. Ali ako zelis cruisere kad tad moras poceti a sta prije pocnes prije ces i avancati.
Eto

Evo samo ukratko, bar sto se tice NCL. Sekondi su Filipinci, trecih casnika nema. Prvi casnici (safety & navigation) su uglavom Europljani, Ameri S & N,
ponekad i skandinavci. Chief-ovi palubi su uglavom Europljani. Bez VP i kapetanskog breveta nema puno sreće. Ugovori 2nd Off su 6 mjeseci, svi iznad su na 12 tjedana. Staffovi i Zapovjednici su na 10 tjedana. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. Ako te sta jos zanima javi se. Pozdravi mi Brač, nadam se da cu i ja uskoro na jug.

PRVA STANICA - SLOBODNA PLOVIDBA ŠIBENIK, ipak je to moja prva kompanija. Ne znam da li cu uspijeti doci prije neco otploviš na Sky-a

Evo samo ukratko, bar sto se tice NCL. Sekondi su Filipinci, trecih casnika nema. Prvi casnici (safety & navigation) su uglavom Europljani, Ameri S & N,
ponekad i skandinavci. Chief-ovi palubi su uglavom Europljani. Bez VP i kapetanskog breveta nema puno sreće. Ugovori 2nd Off su 6 mjeseci, svi iznad su na 12 tjedana. Staffovi i Zapovjednici su na 10 tjedana. Nadam se da sam ti barem malo pomogao. Ako te sta jos zanima javi se. Pozdravi mi Brač, nadam se da cu i ja uskoro na jug.
To bi znacilo da max. mozes bit 2nd Off ili 1st Off. bez VP? A kakva im je plaća?

ako triba odgodicu pa cemo ipak popiti tu bacardy colu jer znas mene na brodu sta manje a doma koliko je moguce duze. Ali ako budes do 19 isa doli znas d asan tu. haha a dobro si reka bar da se sitis Slobodne plovidbe i da ja i ti na Rivi popijemo i bacimo cakul.

Pozdrav

Evo da ne otvaram novu temu pisat cu ovdje
Idem ca na brod danas i ovim putem pozdravljam sve nase sadasnje i buduce clanove
Mirno vam more ma gdje god bili:uzdravlje

Status
Not open for further replies.
Back