Royal Caribbean

Dobar dan ekipa,

Dobija sam poziv od gdjice Claudie za interview za Royala, pozicija Electrical Officer pa ako moze neko napisat sta mogu ocekivat na interviewu, kakva pitanja ugl budu i bilo sta drugo sta bi moglo bit korisna informacija/savjet...

Hvala vam puno unaprid,
Pozdrav

Ja sam davno imao taj interview, pitanja su bila šarolika, od poluvodiča do trokuta snage, sve u svemu mislim da je slično pitanjima s ETO ispita, no fear.

to je najpošteniji intervju kojeg san u životu ima. ne smara te glupostima nego konkretnim pitanjima. a njbolje od svega je što se na intrvjuu možeš koristiti svim, od interneta, drugog kompa, knjiga, bilježaka.......jer kako kaže ispitivač, nitko nezna sva, a njih zanima koliko ćeš se brzo snaći za odgovor kad nešto neznaš
u elektro struci to je jedini ispravan način odvijanja intervjua
na osnovi tvog znanja i iskustva, bit će ti ponuđena pozicija u rasponu od kadeta do drugog EEO , te sukladno s tim i plaća

Obmanjujete napaceni narod! I dalje ETO koji je dugo godina na kompaniji ima 12000 USD novi koji dodju imaju 8500, osobno moj kolega je na intervjuu pogodio 10500 i tijekom godina rada se moze doci do oko cca 11000 neznam tocno iako sam i sam u spomenutoj kompaniji. to govorimo o 2nd Elec. Eng. poziciji a rankovi za ETO su od 4tog do Chiefa. Istina da su ugovori 14 tjedana al to je trenutno dok se ne sredi situacija sa COVIDOM, ako se ikad sredi. Pozdrav!

to da je tvoj kolega dobio tu plaću ne vjerujem s obzirom da znam kako to ide, a isto tako znam da je jedan hvalio da je dobio toliko i ugovor od dva mjeseca, na kraju ispalo da se momak malo zaigrao. to je plaća od prvog EEO a na poziciju prvog se ne dolazi izvana. unutar same firme je dosta velik red čekanja na tu poziciju da bi oni uzimali nekog sa strane, a da će nekom dati veću plaću u istom ranku neće povjerovati niko ko je ikad imao posla s njima.
PS možda se radi o istom dezinformatoru

Stara garda 2nd Electrical Engineera ima plaću oko 12500$. Tko je kasnije došao na kompaniju u ovom trenutku o toj plaći može sanjati.
Nedavno su pragovi plaća podignuti jer nedostaje ljudi tako da je moguće da će u budućnosti biti primorani na daljnja povećanja.

Kada sam došao 4th Electrical Engineer je startao sa 5000$ a sada je početna plaća 5500$. Ugovor je 16 tjedana na brodu i 8 kod kuće.
3rd Electrical Engineer je startao sa 6800$ dok novu početnu plaću ne znam. Ugovor je 10-10, radi se uglavnom posao 2nd Electrical Engineera za manje novce. Ukoliko je ukrcaj na Icon ili Oasis klasu možda je moguće da se ima i manji obim posla u odnosu na 2nd EE.
2nd Electrical Engineer je počinjao sa 9200$ dok mi nova početna plaća nije poznata. Ugovor je naravno 10-10.
Mislim da je prag za 2nd Electrical Engineera postavljen na cca. 10000-11000$.

Kolega 2nd Engineer koji je na toj poziciji 2 godine je došao do 10000$. Ne znam koliko je imao u početku ali bi sa posljednjim povećanjem to mogla i biti početna plaća danas.

Electrical Engineeri su dobijali godišnje povećanje od 3% da bi nedavno dobio korekciju koja po mojim izračunima refundira zadnja 3 povećanja i postavlja ih na 6%.
Moguće da su to napravili iz razloga što su posljednje 2-3 godine časnicima palube dizali plaću 6% godišnje, strojarima prošle godine 6% (ranije su imali povećanja od 3%) dok su električari uvijek imali 3%.

Stara garda 2nd Electrical Engineera ima plaću oko 12500$. Tko je kasnije došao na kompaniju u ovom trenutku o toj plaći može sanjati.
Nedavno su pragovi plaća podignuti jer nedostaje ljudi tako da je moguće da će u budućnosti biti primorani na daljnja povećanja.

Kada sam došao 4th Electrical Engineer je startao sa 5000$ a sada je početna plaća 5500$. Ugovor je 16 tjedana na brodu i 8 kod kuće.
3rd Electrical Engineer je startao sa 6800$ dok novu početnu plaću ne znam. Ugovor je 10-10, radi se uglavnom posao 2nd Electrical Engineera za manje novce. Ukoliko je ukrcaj na Icon ili Oasis klasu možda je moguće da se ima i manji obim posla u odnosu na 2nd EE.
2nd Electrical Engineer je počinjao sa 9200$ dok mi nova početna plaća nije poznata. Ugovor je naravno 10-10.
Mislim da je prag za 2nd Electrical Engineera postavljen na cca. 10000-11000$.

Kolega 2nd Engineer koji je na toj poziciji 2 godine je došao do 10000$. Ne znam koliko je imao u početku ali bi sa posljednjim povećanjem to mogla i biti početna plaća danas.

2nd Officer ima početnu plaću sigurno barem 10000$ i ugovor 10-10.

Electrical Engineeri su dobijali godišnje povećanje od 3% da bi nedavno dobio korekciju koja po mojim izračunima refundira zadnja 3 povećanja i postavlja ih na 6%.
Moguće da su to napravili iz razloga što su posljednje 2-3 godine časnicima palube dizali plaću 6% godišnje, strojarima prošle godine 6% (ranije su imali povećanja od 3%) dok su električari uvijek imali 3%.

Pozdrav, odradio sam nedavno 6 mjeseci asistenture na jednoj kruzerskoj kompaniji, i položio ETO. Zovu me nazad, ali planirao sam se prebaciti na Royal, no čuo sam da im je kvaliteta ljudi jako opala, i plaće. Jel Vam se mogu javit privatnom porukom? Zanima me opis posla za četvrtog i par pitanja imam.

Pozdrav, odradio sam nedavno 6 mjeseci asistenture na jednoj kruzerskoj kompaniji, i položio ETO. Zovu me nazad, ali planirao sam se prebaciti na Royal, no čuo sam da im je kvaliteta ljudi jako opala, i plaće. Jel Vam se mogu javit privatnom porukom? Zanima me opis posla za četvrtog i par pitanja imam.

Naravno

Vezano na moju prethodnu poruku.
Korekcije plaća su išle zbog njihovog podizanja a ne nekog "refundiranja" bonusa određenim pozicijama.
Kolega je danas avancao za 3rd Electrical Engineera i dobio plaću od 7500$ (prije nekih 5 godina se startalo sa iste pozicije sa 6400$ a prije 3 godine sa 6800$).

Pozdrav ekipa.. Vidim Royal trenutno očajno zapošljava, stalno dobivam mailove i na Linkedinu mi recruiteri spamaju.. Što je to tolika sila za električare? Kakve su uopće plaće za 1st Electrical Engineer? Kolega je upao na poziciju 2nd EE i rekao da mu je ponuđeno 10900 USD

Pozdrav ekipa.. Vidim Royal trenutno očajno zapošljava, stalno dobivam mailove i na Linkedinu mi recruiteri spamaju.. Što je to tolika sila za električare? Kakve su uopće plaće za 1st Electrical Engineer? Kolega je upao na poziciju 2nd EE i rekao da mu je ponuđeno 10900 USD

Kolega je nedavno avancao i dobio je 10000$ za poziciju 2nd EE dok je jedan kolega novozaposlen i dobio je 9500$. Vjerojatno ti je kolega dobro odradio technical interview (uz dobar CV).
Plaću za 1st ne znam ali bi morala biti jedno 2000$ viša u odnosu na 2nd.

Brodovi izlaze svake godine i to oni na kojima ima cca. 15 Electrical Officera (Oasis i Icon class).

Ima li posla sta za strojare ? 1st elec je bice u rangu 1 st eng ? Ili pak nije..

Vjerujem da ima budući da je na službenoj stranici aktivno apliciranje za manje više sve pozicije.
1st EE i 1EN su isti rank (3-stripe) ali je strojar u istom ranku bolje plaćen od struje.

Vjerujem da ima budući da je na službenoj stranici aktivno apliciranje za manje više sve pozicije.
1st EE i 1EN su isti rank (3-stripe) ali je strojar u istom ranku bolje plaćen od struje.

jeli znas mozda koliko se isplati aplicirat? Jel stvarno uzimaju nove ljude i kakav je proces ? Jeli mozda bolje trazit preporuku od nekog tamo ?

jeli znas mozda koliko se isplati aplicirat? Jel stvarno uzimaju nove ljude i kakav je proces ? Jeli mozda bolje trazit preporuku od nekog tamo ?

Uzimaju ljude definitivno. Prošli ugovor sam došao i u timu me dočekao kolega iz Indije (3rd El Eng). Imali smo i jednog novog 3rd Engineera.
Naravno da preporuka puno pomaže ali dolazak na Royal nije misija kao prije pandemije.

Back