Ja sam Angola i nije mi nista srezalo, ali mi je prijatelju kapetanu srezalo 6% (na zalost)
Sad cujem da je to stupilo na snagu 25.02.2015 a ja sam se ukrcao prije, za druge necu govoriti jer nisam vidio a cuo sam svasta, tako sam cuo da je Angola 6%, Nigerija 10% i bliski - daleki istok 15% ali ja nisam upoznao nikog da to mogu potvrditi.
Neznam koliko je kriza, ali ja stalno dobivam ponude za posao, ovaj Ryan me udavi a da ne govorim ovi IV offshore, Fastsream i slicni
KSA - Area 4000, Aramco dolaze razni, kao npr.:
-sekondo palube Aramco DP approve Indiac nije prista na rezanje, dosa za istu dnevnicu.
-sekondo palube nije DP approve Egipcanin s 200 na 150, dosa prije par dana
-kapo Ukrajinac s 500 na 450, ukrcan na pocetak Ozujka
-cif palube, DP approve Egipcanin, nije prista na rezanje, isa ca s firme
-barba Honduras, priko 20 godina TDW, Aramco approve s 800 na 600, dosa pola Sijecnja.
-i na kraju ja, Aramco approve AHTSS & PSV, DP2 CPP & Azimuth, Hrvat sve je isto ka i lani, lipe cvatu niko nije ni spominjao
Iz gore navedenog koliko sam uspio ubrati, kako koga zamantaju nema nista sluzbeno o rezanju, postotcima.
Aramco trazio od svih firmi koje trenutno rade ovdje 25% popust na ime cijene barela, razumio da je dogovoreno za 2015 pa ce se opet pregovarati za daljnje ovisno o cijeni barela na kraj godine.
Drugi faktor TDW dionica oko 20 dolara s proslogodisnjih 56 $n na NY burzi.