Agencija UTA

david

master
Da li je netko od vas imao iskustva sa agencijom Uta iz Rijeke. Vodi je neki kapetan Stiv. Zvao me pred neki mjesec za neke suplajere po Mediteranu, firma je neka iz Cipra, uzimaju ljude bez iskustva. Nisam ni pitao za lovu, jer sam za njega cuo da je bilo puuuuno afera sa pomorcima koje je ukrcavao, pa kad se nesto desilo, navodno da ih nije nikad ni vidio ni upoznao.

bjež ća ko vrag od tamjana.stiv je stari mafiozo,i bez pardona te pita lovu za ukrcaj,što je danas a i inače totalna sramota.

Bi?ži ća glavom bez obzira, ni??ta dobrog ne očekuj od tog sumljivog tipa.
U dana??nje vrime mi je neshvatljivo da ljudi jo?? plaćaju za ukrcaj i to na neke live kompanije, očito da kadar koji on krca ima sumljive papire i da ih nitko drugi ne ?želi, ili su jakoo očajni.
Drugo obja??njenje ne vidim. Toliko riskirati i za puno veće pare se ne isplati.

Je, uzima solde i to nije za pohvalu, ali ako te moze uvalit na neku dobru firmu di ces dobit duplu placu..ja bi proba pa sta bude.
Nije naj, ali je neka vrsta investicije...:)

Da li je netko od vas imao iskustva sa agencijom Uta iz Rijeke. Vodi je neki kapetan Stiv. Zvao me pred neki mjesec za neke suplajere po Mediteranu, firma je neka iz Cipra, uzimaju ljude bez iskustva. Nisam ni pitao za lovu, jer sam za njega cuo da je bilo puuuuno afera sa pomorcima koje je ukrcavao, pa kad se nesto desilo, navodno da ih nije nikad ni vidio ni upoznao.

Najprije molim Dalmosa i Sony-a da uvaze moju ispriku za ovo sto cu sad reci.
Kad sam vidio da te Stiv zva (nekad UNA i TARA) digla mi se svaka dlacica na meni, ako postoji veci govnj.. od njega onda je to jos Dolinsek (Techmar), najveca dva izmeta u poslu oko crewinga, biz od njih i ni slucajno ne prihvataj posao, mada sam cuo da nekad i dobijes dobar brod (ali ces to masno platiti),tip je i meni pita otvoreno lovu (1992 je trazija 1000 USD-a), a da mu nema Punca nebi ni dan danas nista ima,da ne pricam kako je partnere izigra, isti takav ti je i Dolinsek. Ovo smatraj pouzdanom informacijom jer se radilo o meni i radio preko obadvojice, nadam se da ste me preko foruma upoznali kao ostru ali iskrenu osobu, e pa takav sam i sad. BIZI KOLIKO TE NOGE NOSE

Najprije molim Dalmosa i Sony-a da uvaze moju ispriku za ovo sto cu sad reci.
Kad sam vidio da te Stiv zva (nekad UNA i TARA) digla mi se svaka dlacica na meni, ako postoji veci govnj.. od njega onda je to jos Dolinsek (Techmar), najveca dva izmeta u poslu oko crewinga, biz od njih i ni slucajno ne prihvataj posao, mada sam cuo da nekad i dobijes dobar brod (ali ces to masno platiti),tip je i meni pita otvoreno lovu (1992 je trazija 1000 USD-a), a da mu nema Punca nebi ni dan danas nista ima,da ne pricam kako je partnere izigra, isti takav ti je i Dolinsek. Ovo smatraj pouzdanom informacijom jer se radilo o meni i radio preko obadvojice, nadam se da ste me preko foruma upoznali kao ostru ali iskrenu osobu, e pa takav sam i sad. BIZI KOLIKO TE NOGE NOSE

Casper nemas se sasto izvinjavat jer je jako dobro da si opomenia nase ljude za tipove koji su tako sumljivi ili mogu slobodno reci vicni prevari. Stoga pisimo samo imena firmi tj agencija a ne osobna imena ljudi. ALi svaka cast na postu jer dosta je bilo da nas iko pokrada. Cijenim ovi post. :uzdravlje

Imam ja nesto jako zanimljivo o UTA-i. Nedavno me zva za DP operatera 500USD/day.
Malo se raspita i ljudi kazu sljedece,istina ima jako dobrih ponuda,prijatelju mi je ponudija za kapa na AHT za 18000USD a taj prijatelj je drugi makinje. U glavu vas pita pare za ukrcaj,a kad je u dugovima cak je obecava tako ljudima masne pare,uzeja tzv proviziju i reka ajde u npr Genovu,tamo je brod iduci dan. Ljudi dodju tamo od broda ni traga ni glasa ...
Veliki oprez sa tim likom !!!!

A šta je sa Bandićem iz Splita? Splitskom plovidbom? Kako one stoju? Koliko plačaju,da li su redovite plače? Da napišete nešto o njima tko je bio tamo?

Odmah ti uzima 1/3 place, tako je mene trazio... htio me poslat na neki indijski cable maintenance brod kao Junior DP, al kad sam vidio brod skuzio sam da cu od doma morat uzeti life-jacket, s kojim cu morati spavat,. Mislim da je dovoljno da vidis di mu je ured.....Bjezi ca od toga, ako nemas nikakvu drugu opciju onda sretno

re

re

ovo spada u domenu koju svakako nisam nikada razumio, ako drzava sada regulira rad agencija za posredovanje u zaposljavanju pomoraca, kako to da takve agencije i dalje posluju. eto jedan od ciljeva novog sindikata, da sa vladom uredi poslovanje istih.

:mad:

ovo spada u domenu koju svakako nisam nikada razumio, ako drzava sada regulira rad agencija za posredovanje u zaposljavanju pomoraca, kako to da takve agencije i dalje posluju. eto jedan od ciljeva novog sindikata, da sa vladom uredi poslovanje istih.

:mad:

Di ti zivis,hebate?????
Pa vidis da se ubijaju usred Zagreba velike face,i niko nezna ko je koga koknija a ti da ne kuzis da nas niko ne zastupa,ma kad se samo sitin Filipa,zasticeni ko Licki medvjed,a mi Hrvatski Pomorci,puka sirotinja,a i Hrvatska podruznica ITF-a,da ne spominjem ko je na celu,bili bi oni moj k*rac oslobodili Laptala da nije Laptalova firma uplatila masnu lovu i angazirala vrsne odvjetnike.Di ti zivis????ma kome je stalo do nas pomoraca u Hrvatskoj???? (mislim na ljude),ma stalo je onima u vladi samo do nasih soldi,boli njih k*rac za nekog Caspera, Gen Wara,Dalmosa,Zombija i jos nekoliko tisucica nas koji plovimo,pa zato sam i daja otvoreno post na svoju firmu,stalo je samo nasim familijama do nas a svi ostali nas samo deru do gole koze a i kozu bi oderali sa nas da mogu.:mad:
Ajme sto san se raspizdija :udriglavom
Valdez dragi,ili si mlad ili si naivan i neiskusan (nemoj ovo shvatiti ka uvredu) ili stvarno virujes u postenje ,virujem i ja u postenje ali Nasa vlada i oni u Saboru siguro nisu ti kojima ja virujem a jos manje zelim da me zastupaju,vise virujem vama pa i pod pseudonimima nego njima sa punim imenom i prezimenom.HAUG :mad: :udriglavom :o

Di ti zivis,hebate?????
Pa vidis da se ubijaju usred Zagreba velike face,i niko nezna ko je koga koknija a ti da ne kuzis da nas niko ne zastupa,ma kad se samo sitin Filipa,zasticeni ko Licki medvjed,a mi Hrvatski Pomorci,puka sirotinja,a i Hrvatska podruznica ITF-a,da ne spominjem ko je na celu,bili bi oni moj k*rac oslobodili Laptala da nije Laptalova firma uplatila masnu lovu i angazirala vrsne odvjetnike.Di ti zivis????ma kome je stalo do nas pomoraca u Hrvatskoj???? (mislim na ljude),ma stalo je onima u vladi samo do nasih soldi,boli njih k*rac za nekog Caspera, Gen Wara,Dalmosa,Zombija i jos nekoliko tisucica nas koji plovimo,pa zato sam i daja otvoreno post na svoju firmu,stalo je samo nasim familijama do nas a svi ostali nas samo deru do gole koze a i kozu bi oderali sa nas da mogu.:mad:
Ajme sto san se raspizdija :udriglavom
Valdez dragi,ili si mlad ili si naivan i neiskusan (nemoj ovo shvatiti ka uvredu) ili stvarno virujes u postenje ,virujem i ja u postenje ali Nasa vlada i oni u Saboru siguro nisu ti kojima ja virujem a jos manje zelim da me zastupaju,vise virujem vama pa i pod pseudonimima nego njima sa punim imenom i prezimenom.HAUG :mad: :udriglavom :o

re: niti mlad (nazalost), niti neiskusan (dodje sa godinama provedenim u ovome zanimanju na moru i na kraju), no dijelom se sa tvojim postom i slazem, dijelom jer ja ipak vjerujem u razum i legalne institucije, pozdrav i :uzdravlje

Last edited:
re:ja ipak vjerujem u razum i legalne institucije

Tako bi trebalo biti, tako i je svugdi u normalnom svitu, drago mi je ako imas pozitivna iskustva i da prenosis pozitivne vibracije, nazalost ja, a virujem i velika,velika, vecina nas pomoraca ih nema a glede & unatoc razuma i legalnosti tih institucija (barem u Hrvatskoj). Dovoljno mi je bilo da prosecem po Aberdeenu i da svratim u neke crewing agencije, pa usporedim njihove face, sa recimo, jednim Stevanom (UTA) ili Dolinsekom (Techmar), pa se odma zapitam, kakve su face na vlasti ako su dali takvim facama da upravljaju zivotima nekoliko stotina pa i tisuca nas pomoraca, isto tako sam se pitao, kakvi su Amerikanci kad su Busha izabrali za predsjednika.

Last edited:
Casper, nista nije idealno, niti u Skotskoj, niti kod nas. Slazem se sa tobom da treba teziti visim standardima, a cinjenica je da nasa drzava bas ne sudjeluje u pozitivnom smislu.

Sa druge strane smisao okupljanja pomoraca u udrugu ili sindikat je osnovni preduvijet za zajednicko djelovanje.

U UK (kada vec spominjes) je to rijeseno na kvalitetan nacin udrugama (koje promicu tradiciju pomorstva, nastupaju prema van, pomazu kadete, okupljaju clanove, itd...) i sindikatima koji se bore za nesto konkretnija prava pomoraca.

Imajuci u vidu nasu dugu pomorsku tradiciju, sve ovo skupa je na prilicno prizemnome nivou. Krivica je to dijelom i nas koji smo uz more i plovidbu vezani, a ne poduzimamo previse kako bi postojece stanje promijenili na bolje.

Poz.

:kafa

Dobri moji ljudi,i ja san prije 10-ak godina ima posla sa Stevanom,potpisa ugovor dosa na brod ujtro a u podne lipo doma o svom trosku.Takav kasun od broda nisan vidija ni u Banhladeskom rezalistu,A onda me faca zva da mu moran dat lovu jer nisan ispostova uvjete. I to nekoliko puta prijeteci da ce mi poslat doma RIJECKU mafiju da me iscipelare.
A ja ne budi lin pa skocin do Rijeke,u meduvremenu dogovorin s prikom Inspektorom u Policiji i obavjestim ga o svemu.Naravno sve prijetnje sam imao snimljene.Pa se STEVAN lipo dobro oladija u stanici.A tija san ga i ja oladit medutim su mi savjetovali da ga ostavin na miru.Inace faca je umisljeni snagator,ali kad smo se tom prilikom sreli malo mi je bija ublidija i nije bas zna vladat situacijom.PUNO GA SVI POZDRAVITE,MISLIM SVI ONI KOJI IMAJU POSLA S NJIM.A ti moj GEN.WAR Ili si zelen u ovom poslu ili nemas pojma s kim imas posla.

Ne bi tija ulazit u nikakve polemike jasam li ja zelen u ovom poslu ili ne, ali samo da nesto naglasim. Ne odobravam uzimanje love za ukrcaj ali ako neko misli da mu je to korak naprid neka sam odluci...
Ja sam poslovao s Stevom po vlastitoj zelji i smatran da mi je to bija dobar potez. Nisam mu odma da lovu i prvo sam na netu provjerija o kojoj je kompaniji i brodu rijec. Is sam s 12000USD na 18000USD. Sve je ispalo OK. Kompanija i lova su bili odlicni. Sad sam opet prominija na bolje, a bilo bi mi znatno teze da nisan dosa s prijasnje kompanije..
Ovo je moje osobno iskustvo i ne sumnjam da ima ljudi s losim iskustvoma, ali odluka je na nama samima.
Ja se nadam da mi svi imamo dovoljno pameti.
Ko voli nek izvoli...:uzdravlje

Sa druge strane smisao okupljanja pomoraca u udrugu ili sindikat je osnovni preduvijet za zajednicko djelovanje.

To je tocno, samo znas koja je mana nas pomoraca, mislim da smo mi preposteni (ima i pokvarenih,ka i svugdi), odnosno kad dodjemo doma mi se posvetimo familiji, i zivot nam tako prolazi, ocu rec, opet ce na celo te nase udruge ili sindikata doci neki Stevo ili Dolinsek, ako i dodje neko posten, izisce ga morski psi sa kojima mora plivati, pa ce ili odustati ili ce i sam postati morski pas, ako nisi cuja sto je danas reka onaj branitelj sto se Jugom zabija u zgradu Vlade, citiram:zao mi je sto to moram reci,ali zao mi je sto sam proveo i jednu sekundu u Hrvatskoj vojsci...", nazalost, i zao mi je sto i ja to moram reci, ali dijelim njegovo misljenje.A svi mi znamo da je i Dolinsek bio pomorac i da nema visu pomorsku, i da je bija u domu u Losinju i da je najvise bio Sekondo palube na Knana i da sad hoce da ga se oslovljava sa "Kapetane", a velika vecina agenata su u nas takvi, cast izuzecima,Npr.Goles, Stipanicic,i jos neki.,to oce rec da samo Stevo i njemu slicni mogu imati obraz od cetiri prsta slanine i jos prijetiti sa RIJECKOM mafijom (hahahahahahaha) i opstati medu morskim psima, jer su i sami takvi, a poznato je da morski pas, dok je jos u materinoj utrobi, da bi prezivio, mora (a i napravi) izisti svu bracu i sestre koji su sa njim u toj istoj majcinoj utrobi, Vi ste moja braca i sestre i ja vas nemogu izisti i zato nikad necu biti u Saboru, vladi, ili u nekom sindikatu ili udruzi, jer vas kolege pomorce previse volim i cijenim da bi vas izija (citaj izigra).

Last edited:
To je tocno, samo znas koja je mana nas pomoraca, mislim da smo mi preposteni (ima i pokvarenih,ka i svugdi), odnosno kad dodjemo doma mi se posvetimo familiji, i zivot nam tako prolazi, ocu rec, opet ce na celo te nase udruge ili sindikata doci neki Stevo ili Dolinsek............

:uzdravljeMa svaka ti stoji, sve sta si napisa je dobro cak stovise odlicno secirano. I istina je da smo inertni ,kada dodjemo doma zelimo samo sto kvalitetnije i bolje provest odmor a za sve ostalo nije nas briga.Mislim da je i dokaz da od nas preko :o900 registriranih jos nismo uspili doc do brojke 100 za podrsku NOVOG SINDIKATA a dovoljno je samo napisati ZA, bez mrdnit guzicom iz kuce.:udriglavom

Back