Agencija UTA

to sto si napisao, a opet slazem se dijelom, nebi smjelo biti opravdanje za nepoduzimanje i mirenje sa situacijom. treba stvari gledati pozitivnije i onda one najcesce takve i postanu.

vidis pozitivno je kako su ovi mladi decki pokrenuli ovaj site sa idejom za okupljanjem i promjenom. nista nije jednostavno, no ovo je hvale vrijedna inicijativa koju sam prepoznao i zato ponekad svratim.

tu je velik broj buducih pomoraca koji pitaju za savjet i misljenje i to je ok. takva udruga nam je potrebna gdje se moze pokucati na vrata i osjecati dobrodosao.

no zasto ne i ovako

to sto si napisao, a opet slazem se dijelom, nebi smjelo biti opravdanje za nepoduzimanje i mirenje sa situacijom. treba stvari gledati pozitivnije i onda one najcesce takve i postanu.

vidis pozitivno je kako su ovi mladi decki pokrenuli ovaj site sa idejom za okupljanjem i promjenom. nista nije jednostavno, no ovo je hvale vrijedna inicijativa koju sam prepoznao i zato ponekad svratim.

tu je velik broj buducih pomoraca koji pitaju za savjet i misljenje i to je ok. takva udruga nam je potrebna gdje se moze pokucati na vrata i osjecati dobrodosao.

no zasto ne i ovako

Mozda nisam bio bas naj jasniji,:confused: ali ako se malo vratis unazad i pogledas druge threadove, nikada ni jednom ni jedan od nas prisutnih na ovom forumu nije se pomirio i ne miri se sa ovakvom situacijom. Ali prokleta stvarnost nam ukazuje da ce proci jos dosta vrimena da se nesto pokrene.

Ma da vam se nadovezem ako dopustite. Kod nas je vecinu stvari uvijek ostajalo na prici i diskusiji a kad treba stvarno nesto poduzet ekipa jednostavno se rastopi. Pa tako da ce ovaj forum cvjetat ali novi sindikat nema nista od toga na moju i vasu nesrecu. A za barabe batina je potekla iz raja.

pozdrav,
stiv/UTA u nudi poslove na nekakvim cable layerima uz nelose uvijete. interesira me ako itko ima iskustva ili saznanja o tim brodovima ili firimom bio bi zahvalan da iznese svoja saznanja ovdje ili preko PM-a.

pa bolje da covik odma pita lovu nego da te kradu ka i mene svaki misec po 30 posto.za utu sam cua i doobro i lose.neki su uletili na ludilo firme priko njega

Ludilo firme,e bravo svaka ti je na mistu u doslovnom smislu,pa onda malo odguglaj na Jadranbrodov portal pa ces saznat sve sta te zanima o Stevanu,mislin da si na krivom mistu.Meni osobno je zaj sta takvi likovi jos slobodno setaju kamoli da rade tj.ukrcavaju na ludilo firme.Pitaj zenu pok.Roncevica sta je ona dobro cula o tom lihvaru.Zalosno da se takva pitanja postavljaju na ovom portalu ali evo nisan se moga suzdrzat pa samo dio onoga sta sam mislija odgovorit i Tom-u i tebi a.b. Puno uspjeha i SVE NAJBOLJE U NOVOJ.

Ludilo firme,e bravo svaka ti je na mistu u doslovnom smislu,pa onda malo odguglaj na Jadranbrodov portal pa ces saznat sve sta te zanima o Stevanu,mislin da si na krivom mistu.Meni osobno je zaj sta takvi likovi jos slobodno setaju kamoli da rade tj.ukrcavaju na ludilo firme.Pitaj zenu pok.Roncevica sta je ona dobro cula o tom lihvaru.Zalosno da se takva pitanja postavljaju na ovom portalu ali evo nisan se moga suzdrzat pa samo dio onoga sta sam mislija odgovorit i Tom-u i tebi a.b. Puno uspjeha i SVE NAJBOLJE U NOVOJ.

poznato je meni kakav glas prati tog tipa, no kada bi ovdje imenovali razliite agente, budi siguran da bi se javili razliciti ljudi sa dobrim i losim iskustvima za istu osobu, tako da su sve rasprave na tu temu suvisne.
no ono sto mene interesira je, da li je netko isao na te cable laying brodove preko njega.

Pozdrav Tome,
evo u kratko.. bija san priko UTE na jednu firmu. Trecina prve place njemu ali se isplatilo..
ko voli nek izvoli..
Sta se tice konkretnog posla za koji se interesiras meni ga je ponudija ali sam ja sad na drugu firmu i nisan bija zainteresiran. Mislim da to nije polagac kabela nego DP1 brod za popravljanje podvodnih kabela u Perzijskom Zaljevu. meni je za prvoga s DP breveton nudija 600USD dnevno. Brod je star 25 godina.
Ako jos sta triba posalji PM.

ovaj clanak sve govori:
Stiv za svaki ukrcaj uzima trećinu plaće
SUPRUGA POGINULOG POMORCA IVANA RONČEVIĆA POLICIJI PREDALA DOKUMENTE O TOME KAKO JE AGENTU STEVI STJEPANOVIĆU MORALA PLAĆATI MITO
Ako je ugovorena plaća bila šest tisuća dolara, agentu Stivu morali smo dati dvije tisuće. Bez toga nema na brod. Novac smo morali dati u gotovini, najkasnije 24 sata prije ukrcaja - kaže Snježana Rončević

Dva mjeseca nakon što je u albanskoj luci Drač, na feribotu talijanske kompanije Skenderberg, poginuo 52-godišnji pomorac Ivan Rončević, zadarska policija je u suradnji sa PU ličko-senjskom pokrenula opsežnu istragu o pozadini tog slučaja.
Neslužbeno doznajemo kako Odjel za gospodarski kriminalitet provodi istragu i obavlja obavijesne razgovore s ljudima koji svjedoče kako su za ukrcaj na strani brod pomorskom agentu iz Rijeke Stevi Stjepanoviću Stivu morali plaćati nezakonitu proviziju u iznosu jedne trećine ugovorene plaće.
Prva koja je o tome progovorila bila je Rončevićeva supruga Snježana koja je tijekom obavijesnog razgovora policiji potvrdila kako je za svaki ukrcaj pokojnog supruga Ivana na strane brodove, u posljednje tri godine, na crno morala plaćati takozvanu "proviziju" agentu Stjepanoviću osobno ili njegovoj agenciji UTA.
— Ako je ugovorena plaća bila šest tisuća dolara, agentu Stivu morali smo dati dvije tisuće. Bez toga nema na brod. Novac smo morali dati u gotovini, najkasnije 24 sata prije ukrcaja — kaže Snježana Rončević, koja je o svim uplatama vodila detaljnu evidenciju, a koja je sad u posjedu policije. Osim toga, policija raspolaže i s ispisom deviznog računa pokojnog Rončevića na kojem se novčane svote i datumi isplata, kako doznajemo, u potpunosti poklapaju s onim što tvrdi njegova supruga.
Dakle, trećina plaće iz ugovora podizana je s njegova računa dan prije ukrcaja na strani brod, a u ugovorima koje je Rončević sklapao s agentom ta se uplaćena "provizija" nigdje ne spominje. Nekoliko mjeseci prije suprugove pogibije, Snježana Rončević je o nezakonitom naplaćivanju provizija izvijestila i ministra prometa Božidara Kalmetu, međutim, odgovor nije dobila. Štoviše, tvrdi kako je mito za ukrcaj pomoraca na "strance" uobičajena praksa kojom se bave brojne agenacije za posredništvo u pomorstvu, te kako zbog straha nitko o tome ne želi javno govoriti, pa ni Sindikat pomoraca.

Fantomska odšteta
Iako je Ivan Rončević poginuo 12. srpnja, njegova supruga, koja je ostala sama s troje djece, još uvijek nije dobila nikakvu odštetu, a ni smrtni list bez kojeg praktički ne može ostvariti nikakva prava.
Prema ugovoru koji je imao pokojni Rončević, obitelj ima pravo na osiguranje od 30 tisuća dolara, ali datum isplate, koju treba izvršiti jedna ruska osiguravateljska kuća, nigdje nije naveden. O koliko niskom iznosu je riječ, svjedoči i podatak kako je uobičajena odšteta u slučaju smrti oko 150 tisuća eura.

’Prijateljska pomoć’
Iako Stjepanović tvrdi kako novac od Rončevića nikad nije uzeo i kako mu je samo "prijateljski pomogao", doznajemo kako je on otprije poznat policiji i kako je na vrlo lošem glasu u pomorskim krugovima. Nakon što su ga iz Sindikata pomoraca više puta bez rezultata upozoravali da počne raditi po zakonu i prestane naplaćivati mito, s njim su prekinuli sve kontakte.

Izvor: Slobodna Dalmacija 27.09.2007.
Autor: Ana Vučetić

Sramota za pomorsvo. Tako izrabljuju pmorca. Di je sad sindikat da se tu glasi a ne samo na slucaju Capt.Laptala jer je medijski popracen. Na vakvim se slucajevima vidi ko brine o malom hrvatskom pomorcu. Stiva u przun a firmu na bankrot. Nema nikakve veze sta je sindikat probao triba sindikat tu firmu zatvoriti jer zato i sluzi da brani pomorce a ne da digne ruke od jednog agenta i to je kao sve. . Sramota

Sramota za pomorsvo. Tako izrabljuju pmorca. Di je sad sindikat da se tu glasi a ne samo na slucaju Capt.Laptala jer je medijski popracen. Na vakvim se slucajevima vidi ko brine o malom hrvatskom pomorcu. Stiva u przun a firmu na bankrot. Nema nikakve veze sta je sindikat probao triba sindikat tu firmu zatvoriti jer zato i sluzi da brani pomorce a ne da digne ruke od jednog agenta i to je kao sve. . Sramota

Di si S... Dalmosu,

Evo me dosa doma,jebiga nije me bilo na forumu jer nis ima internet na ovon brodu, inace sto se tice sindikata, stos pricati kad je Brazzzadurrro isti ka i Stiv, ne virujen ja ni jednom a ni drugom, inace stari prebacilo me na Suplajera, placa skoro dupla nego na Stand By :cool:

adresa

adresa

molin vas kako cu doc do ovoga stiva, UTA, ako neko ima mail adresu jer je ne mogu nac na internetu

molin vas kako cu doc do ovoga stiva, UTA, ako neko ima mail adresu jer je ne mogu nac na internetu

@srle

Ako se radi o nekadašnjem Stivu.., zaboravi to!

Pojašnjenje: Meni je tražio 800$, a konkretna ponuda je bila "pošalji dokumente" - znači ništa! Tada mi je toliko otprilike bila jedna plaća. Pričao mi jedan Francuz, kojeg sam slučajno sreo, kako mu je jednom, tada prije 15-tak godina trebao zapovjednik s iskustvom na "bulk carrier" - pronašao je kontakt telefon tog (vjerovatno istog) Stiva i pitao ga da li ima takvog zapovjednika na listi. Stiv mu je odgovorio: "I can send you hundreds of them". Nakon par dana je promijenio odgovor i rekao kako su svi aplikanti polomili noge u saobraćaju.

Čuo sam da je dobivao i po "pički", od nas - nekoliko puta!

Attenti alle mafie!

.

Last edited:
Ja mislin da nema koga on nije nasamarija.Mi smo mu 1994. dali za ukrcaj 1000 $ šta je onda bila dobra cifra, a ukrca ga na ništa, na neke talijane i nije imalo veze sa onim šta je obeća a ni plaća koliko je reka.I još nas je posli misecima zva i tražija još para, koji obraz i karakter.Presta je tek nakon šta sam mu konkretno zapritila...

Vuk dlaku minja, ćud nikako!

Taj Stiv nije Stiv nego Stevo. Bia priko njega na jednome brodu i neka ga dragi bog drzi sta dalje od mene i od drugih. Dobiva je u glavu i steta da takvi smrdez od ljudi i dalje seta po zemlji.

Last edited by a moderator:
Sto se tice stiva (ni ime mu ne zelim napisat velikim slovom) bizi ca .Mene je zva i reka sam mu da me zaboravi i tako par puta a kad sam pocima navigat onda je bilo 1000 pa 600 USD ka na placi kad nemas jedno onda daj manje.Ni arabi nisu ka on.Dok sam preko techmara naviga par godina i imam sve najbolje rec o njima ,cak znam decke kojima je Pero posudija milju dolara kad je zaskripilo pa su mu na placi vratili.Svako je s nekim ima losa iskustva jedino su sa UTOM imali svi.

pitanje

pitanje

Pozdrav
Vidim da si upoznat sa ovim off-shore poslovima pa bi te zamolio ako je moguce da mi das neku adresu za ukrcaj
Puno ti hvala
Pozdrav

Tako bi trebalo biti, tako i je svugdi u normalnom svitu, drago mi je ako imas pozitivna iskustva i da prenosis pozitivne vibracije, nazalost ja, a virujem i velika,velika, vecina nas pomoraca ih nema a glede & unatoc razuma i legalnosti tih institucija (barem u Hrvatskoj). Dovoljno mi je bilo da prosecem po Aberdeenu i da svratim u neke crewing agencije, pa usporedim njihove face, sa recimo, jednim Stevanom (UTA) ili Dolinsekom (Techmar), pa se odma zapitam, kakve su face na vlasti ako su dali takvim facama da upravljaju zivotima nekoliko stotina pa i tisuca nas pomoraca, isto tako sam se pitao, kakvi su Amerikanci kad su Busha izabrali za predsjednika.

Back