Carnival

Postovanje,

Od prosle godine desilo se jako puno promjena u Carnivalu.Od Monte Carlo offica pa do samog vrha u Miamiu.
Monte Carlo je novi CEO ugasio zbog velikog troska za kompaniju.HR recruiting je sada preseljen u Miamia sa Rinaldom Marossom za HR Directorai Elvio Marcuzzi na poziciji HR Manager,Engine Manning.
Euros u rijeci jos uvijek radi za HR miami ali na kraju se svede da su oni sam postari koji dostavlaju karte i prijavljuju na kapetaniju.Oni nemaju nikakav HR management da nekoga ukrcaju ako nisu dobili naputak iz Miamia.
Ja sada momentalno stvarno neznam tko bi mogao biti dobar kontakt za ukrcaj na Carnival od kada se monte carlo ugasio ali cu na kraju maila napisati contakte ljudi iz HR Miami.
Sto se tice samoga rada na Carnivalu,jako losa organizacija,neznanje vlada na sve strane medju talianima,Hotel dept.preuzima kontrolu nad brodom polako ali sigurno.Sve ide polako ali sigurno u nekom losem smjeru.Moj savjet mladim deckima,elektronicarima ili strojarima,probajte prije na Rccl,ncl,disney,princes.To su firme gdje je organizacija puno bolja,vise ljudi u elect.dept. i bolja perspektiva pogotovo,konkretno za elect.dept.
Ako neide nigdje drugdje neka salju na carnival (kao zadnja opcija od vecih crusing compania)
Placa nije isla gore od 1.1.2012.Nikakvih pomaka na bolje nije bilo na bolje.Samo rezovi,rezovi i samo rezovi.
Evo samo prosle godine su iz firme otisli VP Technical Marine ,Director Azipod ships,Electrical Sup. 2 ch.elect.off i dosta njih koji traze nesto drugo kako bi otisli.Dakle Marine tech. dio se raspada a hotel jaca.I ja sam otisao prosle godine nakon 10 godina na firmi.
Zelim srecu svim buducim generacijama ma Carnivalu.

Evo ovjde cu staviyi kontakte pa saljite CV ako ste zainteresirani za Carnival;
Elvio Marcuzzi - HR shipboard Manager
EMarcuzzi@carnival.com
Rinaldo Marossa - Director HR
RMarossa@carnival.co.

sa ovim zadnje napisanim bih se vecinom slozio ali nije toliko lose stanje u tech. dept niti je organizacija losa. mislim da je firma i sustav jako dobro zamisljen ali je problem lokalno jer talijani kao sto je kolega napisao dominiraju i guraju svoje zemljake a medu njima su mnogi pogotovu u elec. dept. nesposobni promijeniti zarulju a kamoli rijesiti ikakav ozbiljniji problem. sad je pitanje dokada ce to trajati na takav nacin i kad ce se nekome otvoriti oci i podvuci crta. dodao bi jos jednu stvar koja mene osobno jako smeta a to je duljina ugovora i smjena. naime problem je u tome sto je ugovor u principu 4/2 osim za seniore off koji mogu birati izmedju 4/2 i 3/3. stvar funkcionira najcesce tako da se dobije do 10 dana produzetka na brodu i zovu ponovno na brod 10ak prije kraja vacationa tako da na kraju godine ispadne gotovo 9 mjeseci na brodu a 3 doma. sto se place tice ona je cisti prosjek cruise industrije ako cak nije i ispod toga.
sa talijanima se da ziviti, treba se na njih naviknuti ali kad udete u njihov djir zivot moze postati lagodan i mislim da je to najveca prednost carnivala u odnosu na sve druge cruise firme. nema toga posla i problema koji se ne moze odgoditi za sutra :). sve u svemu moje misljenje ja da nije toliko lose ali i da ima puuuno mjesta za promjene.

Jeli ima ko informacija,sto su strucnjaci sad zahebali,da su imali pozar u makini na CCL Triumphu,inace 4 ugovora tamo i uvik san ponavlja da ce se dogodit na tom brodu nesto :(

JE bas nema hrane...a ovo nasukanje mi posebno zvuci,mene samo muci posto san bija na brodu,i znan kako je podiljen,nije jasno ako su 3 motora vodonepropusnim vratima odvojeni od ostala 3 koja su u drugoj sekciji,zasto nema struje?glavne makine su el motori,a opet gori na lido deku je emçy generator.znan i sam da bi se vjerojatno i pokrenulo brod da se moze,ali ode mi smrdi da je 3rd,i 2nd spava u gvardiji a vrata ostala otvorena.

JE bas nema hrane...a ovo nasukanje mi posebno zvuci,mene samo muci posto san bija na brodu,i znan kako je podiljen,nije jasno ako su 3 motora vodonepropusnim vratima odvojeni od ostala 3 koja su u drugoj sekciji,zasto nema struje?glavne makine su el motori,a opet gori na lido deku je emçy generator.znan i sam da bi se vjerojatno i pokrenulo brod da se moze,ali ode mi smrdi da je 3rd,i 2nd spava u gvardiji a vrata ostala otvorena.

I meni isto malo smrdi..čudno mi da tako neÅ¡to napravljeno i da može sve stati na jednom..+emergency generator..biti će neko je neÅ¡to ujebo teÅ¡ko.

Crta Zara ako si bio na Triumphu ili bilo kojem brodu gradenom u Fincantieriu onda znas da je main switchboard povise aft engine rooma a ovdje se dogodio pozar u aft engine roomu i vjerovatno slican scenarij kao na Splendoru kad je izgorio cijeli main switchboard. zato su ostali bez pogona i struje na brodu!

Crta Zara ako si bio na Triumphu ili bilo kojem brodu gradenom u Fincantieriu onda znas da je main switchboard povise aft engine rooma a ovdje se dogodio pozar u aft engine roomu i vjerovatno slican scenarij kao na Splendoru kad je izgorio cijeli main switchboard. zato su ostali bez pogona i struje na brodu!

e istina iznad motora,na gornjen deku,di su freq conv.room,p&S,izmedu,po krmi, jbg...ok to je to...

Sigurno neće biti lako Kapetanu i ostalim nadležnima na brodu, kad dođu specijalci američke obalne straže,stručnjaci i ostala bagra.

Ovo je rezultati politike koja se provodi zadnjih godina. Ja sam 2011 otisao sa firme i tada je bilo jasno da je samo pitanje vremena kada ce se dogoditi neko sranje. Dogodio se Splendor, smanjili su day rate i opet su imali dobru zaradu ali nisu naucili lekciju. To nije hotel tj land resort vec prvenstveno brod i svako rezanje budeta Marine departmentu ide do neke granice ali onda dolazi na naplatu sva ta stednja.

Nazalost ni ova havarija nece puno promijenti politiku firme jer Carnival je prije svega firma koja nudi jeftin proizvod. Par ljudi ce najebat napravit ce se neke rosade ali da ce sada popraviti neki maintenance standard nece, jer je to preskupo. Samo ce ekipa na brodu biti vise tlacena sa inspekcijama i pairologijom tj cuvanjem dupeta firmi. :rolleyes:

ja mislim da je ovaj pozar posljedica krive politike technical departmenta tj njihovog iskljucivog oslanjanja na talijane i gradnju brodova u Italiji. Splendor, Triumph, Dream,Magic, Concordia su brodovi koji su u zadnje 2-3 godine dozivjeli teske havarije i svi su gradeni u Italiji ali posebno bode u oci to njihovo forsiranje iskljucivo talijana. nevjerovatno je da firma koja gubi toliki broj ljudi dovodi polustrojare i polupomorce iz italije pa i po cijenu raznoraznih problema koje ti ljudi uzrokuju. mislim da je vrijeme da se poduzme nesto iz officea jer technical department ce dovesti firmu pred rasulo svojom rodjacko/poznanickom politikom.

triumph i konkordija...iako nisu isti jer je triumph kraci za jednu sekciju....ali u stvari brodi su identicni,jer san bija i na conquest klasi,e sad isti brodi 2 velika propusta,1)switchboard,2)garbage room pogotovo doli di su silosi,nisu zasticeni vodonepropusnim vratima,to je i zasto je konkordija imala,sto je imala....a komentar na konkordiju je DA IMA BOGA,koji je pustija malo vitra da ih vrati na stine inace ko zna sto bi bilo,da vitar nije zapuha

Postovanje,

Od prosle godine desilo se jako puno promjena u Carnivalu.Od Monte Carlo offica pa do samog vrha u Miamiu.
Monte Carlo je novi CEO ugasio zbog velikog troska za kompaniju.HR recruiting je sada preseljen u Miamia sa Rinaldom Marossom za HR Directorai Elvio Marcuzzi na poziciji HR Manager,Engine Manning.
Euros u rijeci jos uvijek radi za HR miami ali na kraju se svede da su oni sam postari koji dostavlaju karte i prijavljuju na kapetaniju.Oni nemaju nikakav HR management da nekoga ukrcaju ako nisu dobili naputak iz Miamia.
Ja sada momentalno stvarno neznam tko bi mogao biti dobar kontakt za ukrcaj na Carnival od kada se monte carlo ugasio ali cu na kraju maila napisati contakte ljudi iz HR Miami.
Sto se tice samoga rada na Carnivalu,jako losa organizacija,neznanje vlada na sve strane medju talianima,Hotel dept.preuzima kontrolu nad brodom polako ali sigurno.Sve ide polako ali sigurno u nekom losem smjeru.Moj savjet mladim deckima,elektronicarima ili strojarima,probajte prije na Rccl,ncl,disney,princes.To su firme gdje je organizacija puno bolja,vise ljudi u elect.dept. i bolja perspektiva pogotovo,konkretno za elect.dept.
Ako neide nigdje drugdje neka salju na carnival (kao zadnja opcija od vecih crusing compania)
Placa nije isla gore od 1.1.2012.Nikakvih pomaka na bolje nije bilo na bolje.Samo rezovi,rezovi i samo rezovi.
Evo samo prosle godine su iz firme otisli VP Technical Marine ,Director Azipod ships,Electrical Sup. 2 ch.elect.off i dosta njih koji traze nesto drugo kako bi otisli.Dakle Marine tech. dio se raspada a hotel jaca.I ja sam otisao prosle godine nakon 10 godina na firmi.
Zelim srecu svim buducim generacijama ma Carnivalu.

Evo ovjde cu staviyi kontakte pa saljite CV ako ste zainteresirani za Carnival;
Elvio Marcuzzi - HR shipboard Manager
EMarcuzzi@carnival.com
Rinaldo Marossa - Director HR
RMarossa@carnival.co.

Pozdrav

Jedan mali update....

Elvio Marcuzzi je otisao u Corporaciju... Vise ne radi.. U officu je katastrofa, nemaju koga poslati na brod.
Marcuzzi vec otprilike 3 tjedna nije na poziciji i trenutno Silvio Gentile pokusava voditi i Deck i Engine department ali mu to bas i ne uspjeva.
Smjena nema....Ljudi nema...

Ja se trebao iskrcati u petak, a u 04:00 ujutro me zove Chief da se ne iskrcavam jer smjena nije ni poslana...
Kada se je Gentile sjetio poslati smjenu, talijancic je odbio da ne zeli doci...

Isto se desilo Deck oficiru i Ch. Elect, 4 puta se covjek spakirao da dode doma i 4 puta su mu odgodili...

Natjecaj jos uvijek stoji u "Public Folderu" za Engine Manning Manager.... Nemaju nikoga...

Evo samo toliko,

Pozdrav kolegama...

Poanta je zatpajte ih zatjevima za ukrcaj:hihi Kako bi se ono reklo ASAP

nisu Hrvata zaposlili jedno 2-3 godine a zatrpali su se nekakvim talijanskim polustrojarima pa im se zato i dogadaju situacije poput Triumpfa. ne znam dokad ce ovo trajati ali mislim da se kraj blizi...... ja sam na izlaznim vratima

Back