Ljudstva im treba, i, ako sam ih dobro svatija, MRZE veliku fluktuaciju radne snage. Jer dosta ulazu u tebe, kao strucnjaka osposobljenog na tom polju i TREBAJU te kao takvog.
Firma je ful profesionalna, velike se pare tu vrte; oni su specijalizirani za ispitivanje, sondiranje podmorja i gledanje "ima li tu icega", pod morskim dnom. Dakle, nafte & plina (90% ispitivanja im se odnosi na te dvi vrste goriva, nesto malo su im u igri razne rude, minerali... itd..) Klijenti su im Shell, QatarGas, itd...
Sta se place tice;
ZVUCI ODLICNO, barem onako, na prvi dojam.
Kao trainee imas oko 35-38 000 â?? godisnje + 17% premije (bonusa) od te cifre. Uz, naravno, placeno zdravstveno, mirovinsko, doprinose... itd. Ugovori su 5-5, permanent, striktno, ka sta je vec spomenuto. Radi se u smjenama od 12 sati. Dakle 12 sati radis, 12 sati spavas, sufras netom, igras sah... sta vec oces. Tvoja stvar.
E sad -
DI JE CAKA!???
Caka je, dragi moji, u slijedecem:
ONI APSOLUTNO NE TRAZE BRODSKE CASNIKE!!!
Dakle, uopce ih
NE ZANIMAJU terco, secondo, prvi... itd.
Na brodu su, da tako kazem - dvije posade (sve skupa 60ak ljudi):
Prva grupa su ship's crew - koji upravljaju brodom i vrse sav maintenance za vrijeme plovidbe i s kojima CGGVeritas nema apsolutno nista - jer su angazirani od strane druge firme (trebalo bi se raspitat i vidit KOJA je TO firma.. ).
Ono sta se od nas trazi je da tih 12 sati provedemo u sobi krcatoj opremom, monitorima, i vrsimo nadzor i finu kalibraciju broda putem visokosofisticirane opreme kako brod i ti "stream-ovi" (plutajuci kablovi sa senzorima)
ne bi zastranili s unaprijed predvidjene putanje.
Drugim rijecima - ukoliko se, nakon 5-6 godina sluzbe kod njih zazelite promjene i prijavite natrag u trgovacku mornaricu -
ISTO VAM SE KONTA KA DA TIH 5 GODINA NIGDI PLOVILI NISTE!!!
Nema veze s navigacijom kao takvom,
nema veze s pomorstvom... U-O-PCE!
Ali je para dobra... relativno... za pocetak.
Mislim - ka kadet bilo di drugo, da se stisces i nista ne trosis - nakon godinu dana mos donit doma oko 9-11 000 â??
Odi brajo puknes 4 puta vise...
Da coviku za mislit... jel tako?