• Raspored Ispita

Eto ispit

Ja polaga lani , nista po ispitnim pitanjima nego me procjeni odoka i postavi pitanja ,prvo megatest visokonaponskih motora i polarizacijski index , drugo nisto o vart leonsrd spoju ,trece sto je spojeno na glavnu plocu a sto na emergency i iz strojarstva pitanje o zatvorenom krugu parne turbine

A bogami bit ce tu borbe s tim vidin ja, valjda se drugacije postavi prema onom koji imaji vise god iakustva i prema onom koje tek kadeturu zavrsia

Evo ovako idem u Split 18.11. na ETO pa me zanima kakva je komisija, koliko pita, da li da ucim po ispitnim pitanjima itd. svaka informacija bi mi dobro dosla (ako ima neko ko je vec polozia u ST naravno)

:)
Pitaju po ispitnim pitanjima. Engleski lagano,strojarstvo dobro pripremi,elektrotehniku se podsjeti.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

polaga sam prije 9miseci u splitu,iskreno nisam otvorio knjigu i na predavanjima sam bio toliko da znaju da postojim
za mehaniku je bio strariji covik malo je gulia ali kad vidi da se vlada znajem samo te prode
osobni utisak ako imas znanja i iskustva ne vidim tu problem....

Kolega kire sve objasnia...
Doda bi jos da poneses enleski rijecnik kojeg mozes koristit, mobitel ne, ako si s njim na VI :)

Ma engleski mi nije problem stvarno, vise me muci to strojarstvo, a nezz ako padnem jedan predmet koliko se ceka na polaganje ponovo istog i jel se sto placa? 😆

Je li preporučljivo polagat CoC (ovaj tečaj od 3 predmeta) prije asistenture? Ili je svejedno i ovisi o financijskoj mogućnosti i volji pojedinca?
Mislio sam krenut sad 14.11 na tečaj u Atlantis centru, nakon njega zavrÅ¡it D2, D12 i D19 pa tek onda slat zahtjeve za asistenturu (ili čak i direkno posao?). Na ETO ispit svakako ne mogu prije nego odradim 6mj na brodu (+ joÅ¡ D17, D47A i D48).
Totalni sam početnik s ikakvim pomorstvom, a zavrÅ¡io sam elektrotehničku srednju i 5 godina računarstva. Koliko ETO-vaca zapravo obavlja i AV/IT posao na većim jahtama i koje tečajeve joÅ¡ polažu kod nas (ako uopće)?

Prvo zavrsi asistenturu zaradi nesto para i onda odi polagat klasu... za asistenturu odradit ti triba d2 i d42 ja mislin i to je to ako ides na tankera triba brevet i za to.

polaga sam prije 9miseci u splitu,iskreno nisam otvorio knjigu...

Znas li koja je to ekipa u luckoj koja drzi ispit? Cisto me zanima jer mi je rekao jedan kolega da su ga bacili.., a pitanje je glasilo:
Marpol clanak 6? Dakle, trazili da izrecitira clanak napamet.

Kolege jel ima tko da polaze 25.11. u Splitu. Zanima me od ovih koji su vec polagali koliko se potrebno pripremiti za Brodsko Strojarstvo i koja su oprilike pitanja za to? Vidim netko kaze da pitaju na temelju iskustva , a neki pitaju po ispitim pitanjima.
Zapravo dali traze neko elementarno znanje strojarstva ili sad ocekuju da parlam kao strojar.
Lp

Moje iskustvo je bilo da traze samo elementarno znanje iz strojarstva , ono da vidi da razumis ono o cemu govoris

Kolege jel ima tko da polaze 25.11. u Splitu. Zanima me od ovih koji su vec polagali koliko se potrebno pripremiti za Brodsko Strojarstvo i koja su oprilike pitanja za to? Vidim netko kaze da pitaju na temelju iskustva , a neki pitaju po ispitim pitanjima.
Zapravo dali traze neko elementarno znanje strojarstva ili sad ocekuju da parlam kao strojar.
Lp
Pitaju po ispitnim pitanjima,izvlacis tri pitanja. Ali te i pita jos nesto iz glave vezano ili nevezano za pitanje. Ko sta kaze kolega letrika,ako vidi da razumijes onda je ok. Pitanja imas tu negdje na forumu.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Evo da kazem neke dojmove iz Splita, a sve je vec gori receno. Znaci engleski je lagan pismeno (sa eng na hrv, kratki esej od 100 rici na eng) i usmeno malo popricati. Struja znaci automatika, elektronika i energetika usmeno ja san izvuka akumulatorske baterije, primjena i smjestaj, vrste automatizacije i rad i primjena tiristora, jos me pita strujno naponsku karakteristiku tiristora. E sad strojarstvo san pa jer nisan bas bia naucia dobro a pita me plinske turbine sa otvorenim procesom da mu nacrtan i objasnin, i jos brodske cjevovode tu san nesto mulja al nije bilo za prolaz..sad misec dana cekat pa proc, nema druge :)

Ja idem ovaj petak 25. Ne kuzim kakve mi imamo veze sa cijevima na brodu i koliko je to bitno za nas ,,da je bija fer moga ti je postaviti neko drugo pitanje a ne te baciti i staviti na cekanje.

Ako ide ko iz Sibenika u St polagati ovaj tjedan neka se javi pa mozemo skupa ici i procakulati ,rucati ,popit.. 0997649919

Da je kolega Electrical.ing sam pao pa bi reko "ajde nije naučio", ali ih je na ovom roku palo 6 radi strojarstva.

A ne znam..
Plinske turbine? Mozes na prste jedne ruke nabrojat brodove trgovacke mornarice koji ih koriste...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Back