• Raspored Ispita

Eto ispit

Bio sam na ispitu i znam kako ispituje strojarstvo. Nece te ruÅ¡it ako vidi da razumijeÅ¡ materiju. Normalno da struja treba znat osnove strojarstva,kao i strojar struju. Ako vas je ruÅ¡io znači da niste imali pojma. Budite objektivni.

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Sto je je pita dobro strojarstvo i ne mores zamuljat malo nego bas tribas znat... da mi je vidit jel strojara struja tako pita bas me zanima...to ka da strojaru kazes ajde mi nacrtaj strujno naponsku karakteristiku tranzistora i objasni

Sto je je pita dobro strojarstvo i ne mores zamuljat malo nego bas tribas znat... da mi je vidit jel strojara struja tako pita bas me zanima...

Eo, kod mene na brodu glavna zajebancija.., zapravo nije zajebancija nego je ozbiljni govor -

naime, kaze mehanicar i kogo da ce ici u Split odslusati tih 190 sati pancofarije i da ce polagati za ETO.

Aj, kogo bi mozda i polozio.., al' meho ako ne pot-plati komesiju nema sanse proci, jer ne kuzi ni qrca.., ne zna niti svajsovati!!!

Evo sad malo reklame koju sam vidija malo-prije:

POSTANITE VRHUNSKI POMORAC @ Atlantis Split!

Da li netko zna tko je vlasnik ove pancofarije Atlantis?

A sto da van kazen zalosno je kako su to izveli sa tim..znaci da moje 3 god faksa nije zapravo nista znacilo i dobia san veliku pljusku jer more ETO bit svako ko iskesira 11k kn...

@Electrical.ing
Kolega ne beri brigu i nemoj se deprimirati zbog ispita, na dobrom si putu - sljedeci put prolazis! Gradivo je preopsirno i nema sanse da stane u tih 180 sati, znaci ako ispitivac bas hoce, bez problema se moze naci razlog za rusenje! Nije sramota pasti, sramota je odustati:uzdravlje

Ujedno bi kolege koji su polagali ETO ispit u Splitu zamolio za informaciju; koga i kako ste zvali za prijaviti ispit?
Dobio sam mail od helena.samardzic@pomorstvo.hr ali imam poteskoca oko stupanja u kontakt. Inace u Rijeci nemaju pojima hoce li biti ispita u 12 ili 1 mjesecu a u Splitu su svi rokovi puni do kraja 12 mjeseca tako da se zelim prijaviti na prvi slobodan termin.

@Electrical.ing
Kolega ne beri brigu i nemoj se deprimirati zbog ispita, na dobrom si putu - sljedeci put prolazis! Gradivo je preopsirno i nema sanse da stane u tih 180 sati, znaci ako ispitivac bas hoce, bez problema se moze naci razlog za rusenje! Nije sramota pasti, sramota je odustati:uzdravlje

Ujedno bi kolege koji su polagali ETO ispit u Splitu zamolio za informaciju; koga i kako ste zvali za prijaviti ispit?
Dobio sam mail od helena.samardzic@pomorstvo.hr ali imam poteskoca oko stupanja u kontakt. Inace u Rijeci nemaju pojima hoce li biti ispita u 12 ili 1 mjesecu a u Splitu su svi rokovi puni do kraja 12 mjeseca tako da se zelim prijaviti na prvi slobodan termin.
Ja sam bio u kontaktu s Helenom

Poslano sa mog HTC One mini 2 koristeći Tapatalk

Kire moj posteni, evo uspio sam telefonski.
Decki ako ne uspijete preko maila samo zovite 021 302 401 i opet vam se javi gospodja Helena:D. U Splitu su formirali jos jednu ispitnu grupu 20.12 i imas jos par slobodnih mjesta.....

A sto da van kazen zalosno je kako su to izveli sa tim..znaci da moje 3 god faksa nije zapravo nista znacilo i dobia san veliku pljusku jer more ETO bit svako ko iskesira 11k kn...

Kolega.., u pravu ste, sad ce skovacini ici za ETO!

Ali, umjesto "zalosno" kako ste vi rekli, ja bih to proglasio KOMEDIJOM prepunom sarkazma. Sarkazam je u stvari izrugivanje ili poruga. Sarkazam ima intezitet premda jos nije utvrdjena jedinica za mjerenje sarkazma. Najjaci sarkazam do prije par godina smartala se presuda Giordanu Brunu koja je glasila otprilike - "kazniti dakle brata Bruna, blago bez krvi..," a spaljen je na lomaci na temelju te presude (koju su btw presudili fratri 1600 godine).

No, sada mozemo s pravom reci da je veci sarkazam ovo:

POSTANITE VRHUNSKI POMORAC @ Atlantis Split

Last edited:
Danci kazu

http://www.dma.dk/manning/sider/stcwimplementationready2017.aspx

najvaznije je ovo oni koji imaju skolu polozenu od 1972g
it has been decided that engineer officers who have completed their education after 1972 will have an endorsement III/6 added for the electro-technical competences when being issued with the certificate of competency – including renewal of certificate of competency.

us coast guard kaze
http://www.up.gov.si/fileadmin/up.gov.si/pageuploads/STCW/Preglednice/Stroj/Preglednica_A_III_6.pdf

Last edited:
Kolega.., u pravu ste, sad ce skovacini ici za ETO!

Ali, umjesto "zalosno" kako ste vi rekli, ja bih to proglasio KOMEDIJOM prepunom sarkazma. Sarkazam je u stvari izrugivanje ili poruga. Sarkazam ima intezitet premda jos nije utvrdjena jedinica za mjerenje sarkazma. Najjaci sarkazam do prije par godina smartala se presuda Giordanu Brunu koja je glasila otprilike - "kazniti dakle brata Bruna, blago bez krvi..," a spaljen je na lomaci na temelju te presude (koju su btw presudili fratri 1600 godine).

No, sada mozemo s pravom reci da je veci sarkazam ovo:

POSTANITE VRHUNSKI POMORAC @ Atlantis Split

I pazite kolega sad ovo, vrhunac je isto sto predavanja drze nestrucni ljudi, mogu reci da znan kada mi je frenda zenska u adrie libar pitala oce li predavat na tecaju za ETO..on bi cak i moga jer je zavrsia isti smjer ka i ja al i dalje smatram da nismo potencijalni za taj posa odradit jer nemamo bas iskustva a niti velikog znanja da znamo ljudima nesto vise objasniti ako ih interesira tako da sto da kazen vise haha

ali gospodo cemu buna
pa mi smo to izabrali,zar ne?

nije kriv libar ni xy ,jer uvik ce doc neko treci
krivi smo mi sta biramo budale a oni nas vode ka ovce

Danci kazu

http://www.dma.dk/manning/sider/stcwimplementationready2017.aspx

najvaznije je ovo oni koji imaju skolu polozenu od 1972g
it has been decided that engineer officers who have completed their education after 1972 will have an endorsement III/6 added for the electro-technical competences when being issued with the certificate of competency – including renewal of certificate of competency.
us coast guard kaze
http://www.up.gov.si/fileadmin/up.gov.si/pageuploads/STCW/Preglednice/Stroj/Preglednica_A_III_6.pdf

Evo care link (vidi attachment u prvom postu) sitite se da smo o ovome pisali. Znaci da je drzava tila nebi nasi letricari morali "placat" da dobiju opet ono sta su imali. To nam je drzava namistila i nas SPH. Umrizena govna su to. Jer poznato je jako davno da kad jednom dobijes zvanje ne postoji zakon koji ti ga moze oduzet.

http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=7724

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo care link (vidi attachment u prvom postu) sitite se da smo o ovome pisali. Znaci da je drzava tila nebi nasi letricari morali "placat" da dobiju opet ono sta su imali. To nam je drzava namistila i nas SPH. Umrizena govna su to. Jer poznato je jako davno da kad jednom dobijes zvanje ne postoji zakon koji ti ga moze oduzet.

Dalmos.., zaboldao sam ovaj tvoj post zato jer drzi vodu dobro!

Sta se tice yebiguza iz fikusa, ne zelim od njih pomoc ni milosti, niti bih im je dao. Ali, oni su svakako dio te mafiozne 'obotnice - u to nema sumnje. Pazi, nisam spao toliko financijski da cu bankrotirati zbog 2000 evra, ali ja sam zavrsija kvalitetnu srednju skolu elektro smjera u doba dr Suvara i na fakultetu sam polozio preko 60 ispita. Bez obzira sto nisam postigao diploma na politehnici u Berlinu ipak cu ustvrditi da ove crckarije Atlantis & Libar ne vrijede ni po' pizde vode!

Naprotiv, ovo sto je Srelec rekao, odnosno ako cemo se preciznije izraziti - sto je Srelec posrao - ne drzi vodu nimalo!

Jerbo, upravo je Srelec predvodio ekipu frakcionasa koja je ovdje pokusavala mene fatati u kolo oko ovog pitanja!

Hotja reci.., radi se o kontra-diktornoj osobi.., jedno govori, drugo misli, a trece radi, itd.

Goni u qrac take ljude.., zasluzija je ban na 7 dana!

Last edited:
Gavro ,Gavro
Ka pokvarena ploca si ,stalno stavljas u usta za nesto sta ja nisma rekao ,jer citas samo dijelove ili imas neku fix ideju o meni u glavi neznam?

Ja sam onda rekao da je izrazita nepravda napravljena,stojarima/nauticarima mladim narastajima.

Gdje su zaustavljeni u dobivanju tiketa prvog stroja/kuverte,tj ako su skupili navigaciju do odredene godine mogu imat tiket prvog stroja, a ako nisu e onda im treba visa skola ,koja tad nije bila ova trceca visa skola.A imaju istu skolu zavrsenu u isto razrednika u isti dan polozili maturu!!!!
Pazi oni su bili buducnost Hrvatskog pomorstva u tom trenutku!!!
Nemoj zaboravit da preko 70% ljudi ne interesira brevet kapa/barbe i ta pozicija vec klasican prvi s ali oni to ne mogu bit.
Dok njihove kolege koje su imale debele veze i poznanstva za ukrcat se(jer tad nije bilo interneta!!!) su to rijesile i isle dalje.
Posli su dosle trkace vise skole i donekle izlivelale nepravdu.

Meni je to bila izrazita NEPRAVDA ,nije te bilo za cut crni Gavrane,nego si se uhvatio derat ko da te kolju kad je dosao ETO,ustvari cesao si se gdje te svrbi.

Tad ti je rceeno da si zakasno i da je voda sve odnila da je tribalo puno prije reagirat.(a siguran sam da ti je to pik!!!)

Menije ETO puno lipog donio,bia sam doma placen jema cro placu dnevno na predavanja otisao reda radi da me se vidi i upozna (pokazao objasnio proff. da nekog vraga znam i da me molaju) svi su bili susretljivi ,predivno iskustvo.Sta se mene tice triba mi svaku godinu jedn ETO kurs ,stojis doma a soldi idu,znas sve sta je na peskariji taj dna, prodes priko pazara ,moj Zoka odma zove ako je koja ribica od mire.
Na kraju ne propustim ni sezonu maslina ni sezonu liganja(bila je lose) a i komarce su platile meni je ETO puno lipog donia ,a vidim da su tebi samo nocne more ostale.

I za kraj ...

Lakše je nekom metar u guz**u utjerati nego milimetar u glavu

Ako se moze za Petrovog kuma mijenjat pravila da postane direktor mogli bi i za elektricare
Jebem ja bilo koju skolu i faks ako u glavi nisi za taj posao,a takvih koliko hoces
Sto u onshore poslovima tako i h pomorstvu...
Kaze tko je zavrsio srednju prije 1998god moze bit 2nd eng unlimited bez faksa,a poslije ne moze(koliko je meni poznato,ako se sta opet nije promijenilo)
Cista diskriminacija
Prije 98god su svi bili pametniji valjda

Ako se moze za Petrovog kuma mijenjat pravila da postane direktor mogli bi i za elektricare
Jebem ja bilo koju skolu i faks ako u glavi nisi za taj posao,a takvih koliko hoces
Sto u onshore poslovima tako i h pomorstvu...
Kaze tko je zavrsio srednju prije 1998god moze bit 2nd eng unlimited bez faksa,a poslije ne moze(koliko je meni poznato,ako se sta opet nije promijenilo)
Cista diskriminacija
Prije 98god su svi bili pametniji valjda

za struje je diskriminacija sta su omalovazili fax, isti fax koji priznaju strojaru ili nauticaru(jer ti smjerovi su po STCW)

a za strojare/nauticare je bila caka da se do odredene godine mogla skupit navigacija s kojom se moglo postat prvi dok posli neivezan dokad je skola zvrsena,kao sta si napisao

Back