Novi sindikat

• Thread starter Thread starter edward
  • Start date Start date
Dalmos,nije stvar u tome da nas podrzi stranka,bilo koja,vec da se mi napokon pocnemo brinut sami za sebe,zapamti,nitko nikad nece mislit na nas zbog nas,vec zbog svojih interesa...iz toga i proizilazi potreba da se organiziramo sami,bez uplitanja vanjskih cimbenika i sami kao cjelina nastupimo pred mjerodavnima. Sve ostalo,uz nekakve potpore od stranaka shvatit ce se ka politikanstvo i to je onda dvostruka ostrica.
Ono sto bi nama tribalo je prosirenje ove tvoje akcije dalje od okvira ovog foruma kako bi se privuklo vise ljudi....

Ja uopce ne mudrujen, samo citan sta ti pises. Koji k...c ne osnujes stranku a ne sindikat ako ce cili ovi djecji cirkus koji radis zavrsit u rukama politike.
Eto, ti kazes ...politiku san navea kao primjer.
To je dokaz da uopce nemas ideje kako bi ista pokrenia s mrtve tocke osim na nacin da se (kojim cudom od ovog ista i izrodi)....prosljedi sve politicarima.
Sta to znaci, da svako ko da glas ode mora dat glas i onoj stranci koja odluci kao ...prigrlit ovaj cirkus?

Uvatite se posla ne pizdarija...

Ne brini, ja ti necu prvi doc jer ja ipak iman dovoljno utakmica u nogama da znan da se samo i iskljucivo SAM mogu izborit za svoja prava i polozaj na trzistu.

Ovo je jednostavno PRESMIJESNO! :rolleyes:

stari radis li ti ista na ovom forumu osim sto se stalno svadjas s nekim i solis pamet svima??

Pa di si Fletcheru!!! Več sam pomislio da te je neki strojar iscipelario!A ti si se vratio kako vidim, jači nego ikad. Tebi je izgleda stvarno dosadno.Ajde pusti čovika da proba nesto napraviti, nemoze biti gore nego sto je sada. A dotle budi normalan, pa ako treba pojačaj drkicu kad ti je dosadno:)))))))))))))))))))

Ja uopce ne mudrujen, samo citan sta ti pises. Koji k...c ne osnujes stranku a ne sindikat ako ce cili ovi djecji cirkus koji radis zavrsit u rukama politike.
Eto, ti kazes ...politiku san navea kao primjer.
To je dokaz da uopce nemas ideje kako bi ista pokrenia s mrtve tocke osim na nacin da se (kojim cudom od ovog ista i izrodi)....prosljedi sve politicarima.
Sta to znaci, da svako ko da glas ode mora dat glas i onoj stranci koja odluci kao ...prigrlit ovaj cirkus?

Uvatite se posla ne pizdarija...

Ne brini, ja ti necu prvi doc jer ja ipak iman dovoljno utakmica u nogama da znan da se samo i iskljucivo SAM mogu izborit za svoja prava i polozaj na trzistu.

Ovo je jednostavno PRESMIJESNO! :rolleyes:

Ok, pa ne mozemo ocekivat da ce se svi odma slozit.
Od 747 ljudi, neki nece bit za i to je demokracija. Slazemo se da se
ne slazemo. :kafa
Al budi malo diplomatskiji Fletcheru, nema potrebe za potcjenjivanjem.
Nece nasi cijenjeni administratori upravljat sindikatom. Za to tribaju
profesionalci, koji znaju kako se upravlja jednom gradjanskom udrugom.
Sta se toga tice, kad se skupi dovoljno ljudi, odes kod profesionalca koji
ce napravit cijeli plan po kojem ce ta udruga pomoraca djelovati.
Nemamo mi brevete za to, neka se strucnjaci bave time.
Ako Novi Sindikat uspije, i ti ces uzivat u svojim novim pravima. :uzdravlje
Nitko ne kaze da ce uspit, ali ako ne pokusamo, uvijek cemo se pitat
sta bi bilo kad bi bilo. Neka mi nesto pokrenemo, neka projekt i propadne,
nema veze. Bar cemo nesto naucit. :p
Ako nista drugo, mozda razbudimo one lijencine u sluzbenome sindikatu.
Konkurencija cini cuda. hehe :hihi

ban ide Dalmoš,udara nisko

Nije nisko nego filter ode radi dobro sicas se te price kad smo tek osnovali forum.

ZA!

ZA!

Pozdrav svima!;)

Pratim forum već dugo, ali iskreno, nije mi se dalo piskarat - DO SAD!

Administratori imaju moj glas za, pa da vidimo dokle ćemo dogurat.

Mislim da nas se većina sla?že da je potrebna alternativa dana??njem sindikatu, koji zapravo godinama NI? TA ne radi. Isto tako, osobno mislim da je i lo??i zakon bolji od nikakvog, a da se postojeći ne mo?že pobolj??at, pa naravno da mo?že... Vlada barem nakon dugo vrimena ipak ??u??ka o pomorstvu i pomorcima i sada bi trebalo da ljudi od struke koji imaju volje, iskustva i vrimena, upute Vladi neke kvalitetne prijedloge koji će pasat i jednoj i drugoj strani. Naglasak stavljam na MLADE i ISKUSNE ljude, voljne radit, a ne na pred-penzijsku gardu iz SPH koja je zadnji put brod vidila kad jo?? ni AIDS-a nije bilo... Vrimena se minjaju - tako i ljudi i običaji...

Mo?žda će od ove inicijative ispast ni??ta, a mo?žda se osnuje i pravi Pokret Pomoraca - to sada niko ne zna, al ajde da vidimo di smo i kako di??emo i imamo li mi stvarno muda za??titit sami sebe na pametan način.:udriglavom

FletcheruChristianu - kolega, svačije mi??ljenje je bitno i dobrodo??lo, al tako negativno napast jednu ipak zanimljivu inicijativu u tako ranoj fazi i nije ba?? u redu. Kontan da si pri kraju ugovora, pa je već nervoza i grintanje. Daj ekipi ??ansu da se barem okupi, stani s nama, pa ce se s vrimenom i o programima, a onda cemo vidit koliko piza??... Nemoj nervozu brate...:uzdravlje

Fletcheru moj ti si se posvada s svima na ovom forumu i ja ti dajem ban na 7 dana, ( baniran si zato sta je par usera meni poslalo poruku na PM da te malo oladim, pa eto ja se priklonia vecini) Zelim da se vratis ponovo s malo manje pametovanja a i tako su svi tvoji postovi negledljivi. Adio i uzivaj a zapamti da te banirao kolega s st-by broda. ili ako oces banirao te DJETINJASTI DALMOS ( pa neznam kako je dosad forum radio bez tvog doticaja :)) :p :D

31/750

Dalmos,nije stvar u tome da nas podrzi stranka,bilo koja,vec da se mi napokon pocnemo brinut sami za sebe,zapamti,nitko nikad nece mislit na nas zbog nas,vec zbog svojih interesa...iz toga i proizilazi potreba da se organiziramo sami,bez uplitanja vanjskih cimbenika i sami kao cjelina nastupimo pred mjerodavnima. Sve ostalo,uz nekakve potpore od stranaka shvatit ce se ka politikanstvo i to je onda dvostruka ostrica.
Ono sto bi nama tribalo je prosirenje ove tvoje akcije dalje od okvira ovog foruma kako bi se privuklo vise ljudi....

Jacamar postovanje.

Ja se slazem s tebom ali gledaj ja san samo dao primjeri odma je ispalo da san politicar. ALI NISAN ZIVOTA MI. Jer recimo da mi i skupimo 1000 glasova. To bi tribalo otici i negdi prijavit a svak ko je u nekoj kancelariji je u nekoj stranci.(gledam sve realnim ocima) Ja osobno nisam u nikojoj i ne zelim biti. Ali sta kad bi ja reka kad nas bude recimo 1000 ajmo ljudi dajte po neku kunu da osnujemo neki sindikat jer u nasoj drzavi sve triba platit pa tako i to.U tom bi slucaju vecina rekla da san se dosa ode bogatit na racun pomoraca.
JA samo kazem da je bitno da se nasi uvjeti prihvate jer ipak smo mi ti koji su pravom rijecju pomorci ti koji se zakon na njih sprovodi. Ovo sta zelim pokreniti je nesto sta se prije nije moglo jer nije postojao internet i ljudi se nisu mogli druziti virtualno kao sada a pogotovo pomorci koji su rastrkani svugdipo svitu. Samo zelim da bude bolje svim buducim narastajima pomoraca. Ne zelim nista za sebe niti mislim da san roden da budem voda ali imam ideju i ako se slozimo mozemo je bar probat ostvarit a ako neprobamo necemo nikad ni znat. JOs jedna stvar ak obog da srice ja i Sonny vec planiramo dati u novine pa malo po malo ce se cuti za nas. A ujedno mi smo i jako dobri s obzirom da postojimo godinu i nesto sitno. Kuzis stari

32/750

Ajme,nisan tia da se ovaj moj post svati ka primjedba tebi na neko politikanstvo,ako je,oprosti...
Ja tvoju ideju shvacam posve ozbiljno i pozdravljam je,samo sam tia uputit na to da se organizirat tribamo sami,bez uplitanja drugih..kad se skupi dovoljna masa ljudi(a bog da da hoce)onda se triba skupit,dogovorit o modusima suradnje i registrirat ko udruga ili sindikat sa planom i programom...,mislim ako svi muzu proracun u raznoraznim udrugama onda bi na isti takav nacin i s kvalitetnim programom i jedna takva udruga ili sindikat pomoraca moga dobit inicijalna sredstva...

Ako ikako mogu pomoc,znaj da sam tu i u okvirima svojih mogucnosti uvik san spreman ako triba...

Dalmos i svi ostali pozdrav.

Evo jedan prijedlog; ako nismo u mogućnosti, tj. ako je osnivanje novog sindikata komplicirano, ka i sve u nas, ko nam brani da se uclanimo u postojeci (neki su vjerovatno vec i clanovi), te se pojavimo na izbornoj skupstini i slicnim "manifestacijama", naravno u dogovoru i u većini, te legalnim putem i sa svojim prijedlozima i programima smijenimo dosada??nje "rukovodioce"...

Ovo je naravno samo ideja, ono sta zelim kazat je da bi bilo steta da nas se ne skupi zavidan broj i da posijemo inicijativu na plodno tlo, a onda ce i biljka procvjetat.

Virujen da na ovon forumu ima dovoljan broj pametnih ljudi, jer brod danas od ljudi cini ili snalazljive profesionalce sirokog podrucja znanja, ili iskompleksirane pijance koji samo broje lovu, a drugi im je trose... Mislim da ovi drugi ne posjecuju internet forume...

Evala ekipa vidim da su se poceli i ljudi ozbiljniji za ovo zanimati i to mi oma daje osmih na licu. Jacamar ja se ne ljutim i shvacam tebe skroz ozbiljno i nemas mI se ti zasto ispricavat samo si napisa sta si mislija i ja to podupirem. Zato i je forum da svak kaze sta misli ali u dobrom tonu a ne kao neki :hihi koji su sad banirani.
useru Kolega sta se tice tvog prijedloga nije los, ali ja san se toliko ufilma da ako skupim dovoljan broj glasova ja cu ulozit svoj novac da bi otvoria takvo nesto samo za pocetak jer ipak navigajem za lovu i zelim da ako je ikako moguce pomorci budu zasticeni. A sta se tice suradnje s drugim tj sadasnjim sindikatom to bih tija zaobic u velikom luku jer ti ljudi po mom misljenju nisu nista napravili nama u korist ama bas nista. Ja znan a neka rece neko ako se ne slaze da Pomorac je ima vise prava za vrime Yuge i Tita a ovo danas je izrabljivanje i nista drugo. Sistem je takav da mi koji radimo i donosite zivu lovu u drzavu cemo sve placat po cijeni zlataa oni ce nas zbog toga jos i globit. :mad: Nece ici jer ako sam ja sposoban i u 3 miseca mogu zaradit za zivit cilu godinu zasto bi mora biti 6 miseci vanka drzave. Niko nebrani neka svak proba nas put pa ce vidit da nije bezveze ona stara koja kaze da je ovo nase KRUV S SEDAM KORA. Jos jednom naglasavam ja cu stati u obranu i ici u javnost samo ako se skupi dovoljan broj glasova i ako imam podrsku onih za koje cu govorit a to ste vi moje kolege pomorci.

Evo ja inače ne pišen ništa, samo čitan, mada san jedan od prvih registriranih ode. Al naravno, imate i moj glas ZA.

Idemooooo

Idemooooo

Sindikat svakako,ali jedan novi,suvremeni,informatički,mladenački koji će imati hrabrosti,a ne podilaziti politici,religiji i sl. ZA
I na barikade ako treba...

Back