Evo da se javim malo iz prve ruke, nedavno sam se iskrca sa GearBulka i mogu reci sve najbolje.Firma ima cca 50 brodi (nemojte me capat za ric) sve su brodovi s dizalicama vecina gantry cranes i nekoliko normalni jib-ovi. Posade su misane Filipi,Norvedjini,Poljaci,Estonci... i mi. Na brodovima di su Indijci su samo oni tj. ne misaju ih s ostalima. Brodova ima od godine gradnje 1974. do 2006. Ugovori su 10 weeks on/off od ove godine tako da je to jedna odlicna stavka. Placa je svima razlicita ovisi o nacionalnosti,koliko si na firmi itd. mogu rec za 3rd Eng. je pocetnicka placa 2000 E permanent i vrlo je redovita. Ugovori se postuju ides doma 5 dana plus minus. Ta-Na u Zagrebu je sasvim korektna,sve se rijesava e-mailom i telefonom (neki mi kolege jos telegram dobivaju) prije ukrcaja imas tel. interview s tipom iz pers.dept. iz Norveske i ugovor potpisujes direktno s firmom. Pozdrav
je li krcaju asistente makinje
a sto reci o GB, dobro je samo sto su ugovori kratki,redovna placa i placanje svih troskova, lose strane dosta starih brodova bez ulaganja u novu flotu,u novije vrijeme su ukinuli jr3 tako da je u portu 6-6,a i nekad po moru ovisi o prvom,a placa je ista.Pa dosta bolesnih stvari oko ukrcaja tereta i pun k...nepotrebnih papira.Osim toga lova za prvog je mala 2700e doma i na brodu,ali vjeruj mi to ti je na gb krvavo zaradjeno.Ukratko skoro isto ko na nasim firmama,ali je posao jeben i nije neka buducnost za mladog covjeka.Mene jedino drzi tih10 tjedana,ali gledam bijezan na lng ili offshore i ici koji skalin nize jer ti malo tko cijeni ovo iskustvo sa generalnog tereta,a i kao sto sam rekao lova je mala pogotovo za prvog palube-stroja i eletricara za posao kojeg radis...vjeruj
Neptune, slabo si informiran, pogotovo za plaće, lažu te seniori, viruj mi...
apsolutno se slazem.
Svaki euro na gb apsolutno zaradjen i mala lova prvome, smatram da je 2680 malo da ukoliko je sekondu 2030 e onda bi prvi trebo imat 3100 barem.
brgds
3800 master
2680 c/o
2030 2/0
osnovna naravno ne govorin o senority-u na staz i za rank
Plača prvima na SKS je po??la gori skoro 500 ojra, na nekih 3900...
Da di san... pijen kavicu i čitan materijale za Shell seminar, 13.08 u Splitu...
Tamo nema Rusa ba?? puno, a i nevirujen da bi Anti dali Q-max LNG da siće separacije kako mu se qrac digne, hehehehe...
Kre??u su avancali za kapa, po??o je jučer na Deltu... sve daju samo da ostane...
A mene nisu...
a zato ti moj jadrane ima indijaca a na vlastitoj kozi znan da je to puno gore. rusi su mila majka za indijce.evo ja na Tani i sve je super. zadovoljan skroz